onsdag 30 mars 2011

Är våren verkligen på väg?

I går gav vi oss iväg till Ängelholm en tur. På vägen dit körde vi den gamla E6an och inte motorvägen. Den gamla trivs vi bäst på, för man kan se sej omkring och kolla vad som har hänt i naturen. Vi blev jätteglada, när vi såg att åkrarna hade börjat gro, så vi kunde se en skir grönska titta upp ur jorden. Det var antagligen höstens sådd, som började komma upp.

I Ängelholms city, så kände vi nästan inte igen oss. Där vi brukar parkera, kan man inte komma till, för man håller på att bygga om gator och torg. Så vi fick leta efter en annan parkering och det var minsann inte lätt. Till slut fungerade det i alla fall.

Då kom vi närmare andra ställen, där vi inte har promenerat på lång tid. Där finns bland annat en presentaffär, som visade sej ha varor från Ester Elenora precis som vår blomsteraffär har. Där har jag ju handlat förut. Om du vill se hur det ser ut där kan du klicka här. Där berättade jag vad vi gjorde den speciella dagen.

Vi var inne i en annan affär också, som hade både inredning och lite kläder. De hade två små underbara kelna vovvar. Den ena låg på en pläd i fönstret när vi kom. Oj sicket kliande och kelande det blev. Men inga bilder.

Så blev jag kaffesugen så vi drack kaffe med en chokladboll till. Det smakade jättegott. Sen gick vi en runda till i stan innan det var dags att åka hem för att ta hand om Noack. Men på utvägen från Ängelholm ligger det en loppmarknad kan man väl kalla den. Där inhandlade vi en handvävd trasmatta för några månader sen. Men igår blev det ingenting.Idag tog vi oss ner till stan och vår bank. Jag hade fått ett brev därifrån. Det var en som ville tala med mej om ett av mina konton. Hon var inte tillgänglig på telefon, så vi tänkte att det var lika bra att gå direkt.

Där fick vi tala med en tjej och hon berättade att just detta kontot får man ingen som helst ränta på nu. Utan jag skulle då öppna ett nytt med ränta. Likadant gällde det för Sibbe. På sitt konto sparar han pengar automatiskt varje månad. Men INGEN har berättat detta för oss och vi visste inte om någonting.

Vad menar bankerna egentligen? För bara några år sen var just dessa konton jättebra och räntan god. Sen har räntan gått neråt och neråt och nu plötsligt får man ingen ränta alls utan att bli underrättad om det.

Jag hade ju visserligen fått ett brev, men det hade inte Sibbe fått. Men direktörerna får sina bonusersättningar högre och högre. Dessutom i miljonklasserna. Gaaaaaah!

Blomsterfatet ovanför finns mitt på Stortorget i Helsingborg. Sådana fat ställer man ut varje år på flera olika ställen i stan. Det gläder oss helsinborgare. Jag ville bryta av all text lite med en bild,.

Sen blev vi tvungna att få nåt i oss, så det blev en fransk Hot Dog med vitlöksmajonäs. De åt vi hos Petters kiosk, där vi bruka prata med Anna, som vi träffade på Kos med sin familj. Men hon jobbade inte idag.


När Sibbe beställde våra korvar, så satte jag mej vid ett bord och fick syn på de här änderna, som låg i solgasset och gottade sej.Sen kom så klart duvorna och tiggde lite bröd. Jag lockade fram dom med lite smulor och fick dom här bilderna.


Den här duvan blev nog sint, när han inte hittade flera smulor och vände ryggen till.


Men så småningom vände han sej om och fick en bit till. Vi hade det jätteskönt i solen, för den sken, trots att väderlekstjänsten hade sagt att det skulle bli skyigt idag hos oss.

Sen var det klart att vi skulle ta oss hem och dricka kaffe på balkongen. Då blev det fryst Tiramisou till det. Och vi solfantaster fick ytterligare en skön eftermiddag.

Nu har vi Noack hos oss och han sover hos mej på golvet i sovrummet. Om du såg programmet i SVT 1 igår om hundarna som skulle få ett hem hos en familj, så kan du jämföra Noacks sätt att vara med den vinnande vovven, Spike. De rör sej på samma sätt trots att de är olika raser.

PS. Till middag idag blev det grillat ankbröst med potatismos och brunsås. Stor skillnad mot korv till lunch, trots att den var god också. DS.

Dagens Citat:

Rynkor ska bara visa

var ett leende har suttit.

Mark Twain.
**********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Det är trevligt med utflykter ibland :-)
Bankernas räntor måste man bevaka själv, tyvärr. Tur att dom tog kontakt med dig i alla fall...

sv: Innan dom byggde huset mitt över här, så hade vi full koll på soptunnorna. När vi satte ut nåt så kunde vi ha lite vadslagning om hur lång tid det skulle ta innan det var borta. (Om man ens hann upp till terrassen för att kolla).
Låter kanske konstigt, men det var ett nöje på sitt vis :-)

Sussi sa...

Vilken trevlig dag ni haft. Trots att ni knappt kände igen er och fick leta parkering! Det där blomsterfatet såg så fint ut. Här skulle blommorna bara dö för det är så himla kallt på nätterna fortfarande. I morsen var det - 6 grader. Brrr..

Konstigt att inte banken meddelat er att det inte är någon ränta längre. Det borde dom ha gjort. Ni får byta konto till något annat som ger bättre avkastning..

Sv. I helgen skulle det bli riktigt varmt så jag kanske inte behöver smälta snön på anant vis ;)

Kramisar

Fenixmonas sa...

Så härligt och så vackert med blomsterurnan...det får vi inga utsatta här i uddevalla detta år. Det ska sparas...Synd när det sparas in på trevnaden! kramiz

Siita sa...

God morgon. Fina bilder. Jag tittade på ett bildband som Stevie hade om Helsingborg på FB. Så fint det var. Kram

Renee sa...

Varför hade änderna kommit ända upp på trottoaren? Duvorna hör ju dit men änderna ska simma i vatten.

anniepiie sa...

Härlig dag ni har haft och fina bilder! :) NU kan jag publicera inläggen igen, bloggen har strulat i två dagar nu nämligen! :P SV: Jaa, det rä riktigt jobbigt! Mycket som måste göras... Ahh kan tänka mig att det var mkt för vi har oxå massor som har och ska slängas! :P Ha en bra dag! :) Kramis

Anonym sa...

sv: Det låter som ni har ett par riktigt trevliga resor på gång :-)

Gun sa...

Härligt med tulpaner, det verkar verkligen vara vår i södra Sverige nu. Här har vi minusgrader idag. Jag bara väntar på lite värme!
Tråkigt att banken inte hör av sig, det ska de väl göra? Vi brukar få meddelande på internetbanken när det sker några ändringar.

Anonym sa...

sv: Tack för dina snälla ord :-)
Jag har också haft pudelfrilla, det var man ju inte direkt ensam med :-)

Nett sa...

Bra att de kontaktade dig, annars hade du inget fått veta. Underbara bilder du delar med dig av idag. Kram

Anonym sa...

Vi sparar på Forex bank där vi har 2,55% ränta och fria uttag. Vi har bara lite på kortet som inte har någon ränta och hämtar istället hem om det behövs. Det gäller att vara om sig och kring sig! Kram

carinasjolund sa...

Vilken fin urna med tulpaner :)
Jag tycker det är så mysigt när duvorna börjar promenera på gatorna igen!
Ha en fin kväll!
Kramen♥

Siita sa...

Hejsan. Jag tog inte vid mej av det du skrev, du var inte ensam. Många skrev samma sak att vi skulle vara tysta. Här snöar det nu. Kram

Agneta sa...

den där affären i ängelhom med de två små hundarna i har även jag passerat ett antal ggr nu under Pers sjukhustid då vi har varit ute på promenader i stan. Tuva älskar att stå utanför fönstret och titta på dem när de ligger, står och hoppar runt i därinne :-)