söndag 6 mars 2011

Söndagsutflykt i vackert väder.

Idag skulle vi åka till Viken och dricka kaffe. Det finns ett kondis där som heter Konditori Öresund och där brukar vi dricka kaffe ibland, men  mest på sommaren. Det var ju fint väder med sol idag, så vi tyckte att det skulle passa att inviga "våren" idag.

Ja, först när vi åkte hemifrån, så tog vi vägen genom Pålsjö skog och här kommer snart vitsipporna blomma i mängder. Så kommer bokarnas ljusgröna blad fram så småningom.
Så här ser det ut nu i skogen.


Nu är vi på väg mot Sofiero. Bilden är tagen genom bilrutan. Det syns lite vid bryggorna att det är is i vattnet.Som du ser, så var det fint väder och solen sken. Vi körde igenom gamla Viken, men det var lite tidigt att dricka kaffe så vi tog en tur till Höganäs och Outleten där. Det finns faktiskt flera butiker där och en handlar med varor från bl. a. iitala, Rörstrand, Boda Nova med flera. Det är sällan vi hittar nåt att handla där, men den här gången var det lite nytt faktiskt som vi inte hade sett förut. Så vi kom hem sen med löpare i bomull, som jag faktiskt tänker halvera och göra kökshanddukar av, för mina kökshanddukar är av gammalt och slitet datum.

Det bästa av allt var att de var billiga också. Bara 10 kronor, så blir det två handdukar av var. Så blev det en grå yllepläd också. Men den kostade lite mer.

Stenströms herr har en avdelning, som Sibbe med förtjusning tittade igenom, men det blev ingenting där och inte heller i skobutiken intill.

Vi gick på den andra Outleten också. De har varor från Orrefors bland annat.Så blev det kaffedags på Conditori Öresund. Där beställde vi varsin kaffe och min tilldelning av godsakerna ser du ovan. Mums!Sibbe beställde de här godsakerna. Semlan var väl nån dag för tidigt för Fettisdagen är ju inte förrän i veckan som kommer. Vän av ordning säger säkert att vi redan har fuskat en gång. Helt rätt!


Vi satt intill skyltfönstret och jag kunde inte motstå körsbärsblommorna i vasen. (Eller kanske det var äppelblom eller päronblom? Vad vet jag.)Det är ett sånt där ställe där alla träffas och det var fullspikat idag. Det är lite gammaldags i stilen och det är ju alltid trevligt. På ett skåp, så stod de här grejerna.


På väggen hade man satt upp gamla affischer ovanför en gammal soffa. Jag var så sugen på att fota dem och vi satt och väntade och väntade på att paret som satt i soffan skulle gå, så jag kunde komma fram och ta foto. Till slut reste jag mej och frågade om jag kunde komma till. Det fick jag så gärna, för de satt och väntade på att VI skulle gå, för de ville sitta intill fönstret och titta ut. Vi hade alltså kunnat sitta där hur länge som helst om jag inte hade frågat.

Det blev några närbilder också. Jag har beskurit dom lite.

Så skulle vi ju åka hem igen och då stannade vi vid stranden i utkanten av Viken så jag kunde ta några bilder därifrån.Mot Vikens hamn.


Mera mot Vikens hamn.


Här syns isen vid strandkanten.


Så ser du över Öresund mot Helsingör och Kronborg i bakgrunden.

**************************************************************************

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

10 kommentarer:

Farfar-Hebbe sa...

God kväll.Ja jag kommer att flytta till WordPress,kör båda pararellt till det blir dags.Haé Kram.

Vicke sa...

det är fusk, ni har ju ingen snö kvar

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Vilken härlig dag ni hade, såg så ljust o fint ut och ingen snö kvar! Godsakerna gick inte av för hackor heller...Kramiz!!

Siita sa...

God morgon. Skillnaden mellan äppleblom o päronblom är att äpplena har mer rosa blommor. Men så fint ni har där nere. Här har vi flera dm snö än. -2.2 grader just nu. Kramar

Siita sa...

Glömde skillnaden mellan päron o körsbär, båda är vita men körsbären har rundare blad än päron. Har alla tre träden här på gården. Kram

Siita sa...

Jag menade dom vita bladen på blommorna. Inte dom gröna. Kramar

Anonym sa...

Ni gottar er hela tiden och gör alldeles rätt! Det gäller att leva NU och ta för sig av allt det goda. Kramar

carinasjolund sa...

Va!!! Har ni ingen snö?! Lite orättvist tycker jag! Men jag såg faktiskt lite mossa och lingonris i går på promenaden :) litet vårtecken i alla fall :)
Kramen på dig♥

Nett sa...

Vilken dag du har haft och vad många härliga bilder, så underbart att se. Hoppas att din helg har varit bra. Kram

kaffehörnan sa...

Hej tösabit
Vilken fin fika, ser riktigt gott ut
kram