måndag 28 mars 2011

Vårdepression?

Vi satt och tittade på SVT 1 nyss. Fråga doktorn heter programmet. Man hade som aktuell fråga, depressioner på våren.Bilden är lånad från SVT. Klicka på den så kan du se programmet.

Jag tycker ju att våren är min bästa årstid, men jag kan faktiskt bli lite deppad ändå, innan våren har kommit igång. Det sades också att det blir vanligare när man blir äldre att man kan drabbas av det. Då hör ju jag till den sorten.Vi har brukat resa söderöver i flera år, för att få lite sol och värme på Tenerife. Då har vi alltid bott i Puerto de la Cruz. Men så blev det fel förra året då Sibbe fick akut ont i sitt knä. Då hade vi beställt en resa till Gran Canaria och Las Palmas för första gången. Vi blev tvungna att avbeställa resan och i år har det inte blivit av att resa så här års.Men faktum är, att jag känner av längtan efter sol och värme extra mycket nu. Det finns ju dom som får riktiga depressioner, så jag ska väl inte klaga, men nog känns det lite. Så pratade man också om sommartiden. Den kan också sätta igång psyket, för att man kommer i otakt med dygnet. Så sant! I natt kunde jag inte somna, när klockan sa att den var 12. Jag hade läst som vanligt och ögonen började slå igen, men det gick inte att sova. Då tände jag lampan igen och läste till ungefär 1, då jag var van att somna i vintertid. Sen gick det bra att sova hela natten igenom.Detta kan man ju uppleva också när man reser utomlands till ett ställe, där man inte har samma tider som vi har. Man kan bli trött och till och med illamående på grund av ändrad dygnsrytm. Är det flera som känner på det här viset?Dagens Citat:

Den sundaste gymnastiska övningen är

att i rätt tid resa sig från middagsbordet.

Giorgio Pasetti.

********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

13 kommentarer:

ansepanse sa...

jo jag känner likadant, det är svårt att somna och jag vaknar konstigt nog flera gånger på morgonsidan och förstår liksom inte
kramar

gunsan sa...

Hmhm, jag är nog lite underlig, men jag känner inte av vårdeppighet eller när man ställer om klockan.

Skönt att du fått ordning så du kan komma ut på nätet;)
Kramizzzzz

Siita sa...

God morgon. Jag tycker dom kunde strunta i sommartid, ingen som vill ha det. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Nej, nu börjar jag att må bra igen, men jag går på gränsen till djup depression varje vinter. Jag hoppas att jag kan vara på Gran Canaria minst tre veckor nästa år...Tre veckor i februari skulle vara perfekt! kramiz

Nett sa...

Tror jag det att du känner en extra längtan efter sol och värme. Hoppas att det kan bli en resa för dig. Kram

gunsan sa...

SV: tack tack, du får mer än gärna fråga om det är nåt du undrar över, kanske kan jag hjälpa dig på traven;)) Här på http://fixadinblogg.se finns det också hur mycket hjälp som helst att få;)
kramizzzzz

Renee sa...

Jag längtar efter sol och värme. Vill sitta ute, slippa ha en massa varma kläder.

Anonym sa...

Jag verkligen HATAR att dom ska hålla på och tramsa med tiden på det här viset. Jag påverkas klart av omställningen.
När man reser till en annan tidszon då har jag förståelse att man måste sätta om tiden, men sommar- och vintertid tycker jag gott man kan slopa!

4U2! sa...

Trött och en aning deppig (det sista upp och ner) senaste tiden ... det måste jag medge.

anniepiie sa...

Själv blir jag pigg när solen kommer fram och våren är min bästa tid kan man säga! ;) SV: okej nää går man inte på bio ofta så är det svårt att hänga med! :) Jag tyckte iaf att filmen var ganska bra! Skriver mer om den senare i ett inlägg. Kram

carinasjolund sa...

Jag känner ingen skillnad i humöret än vilken årstid det än är!
Men jag längtar ändå efter sol och värme :)
Kramen på dig♥

Anonym sa...

Jag tycker att man ska låta det vara sommartid året om. Jag gillar ljuset på kvällen. Tack och lov har jag ännu inte känt av någon depression och är ödmjukt tacksam för det! Kramar om dig!

mi sa...

På radion i morse så pratade dom också om just vårdepressioner. Det är tydligen vanligt. Ja kan också som du känna av det lite grann i början på våren men tack o lov så går det över sen.

Kramar!