lördag 26 mars 2011

Dagen för Earth Hour.

Sibbes yngsta dotter är ju i stan för att fira ett skoljubileum. Hon bor hemma hos sin syster och hennes man. Men vi ville ju ha chans att träffa dem allihop, så vi tog bussen ner till stan. Där skulle vi träffas. Men se vad som fanns vid busshållplatsen i en rabatt! Trots att vi bor så långt söderöver, så har jag inte lyckats se så fina utslagna krokusar förut i år.
När vi väl kommit ner till stan ringde Sibbe till dottern, för att höra var de höll hus. De satt på en pub, Telegrafen, och åt. Så vi bestämde att vi skulle träffas senare nere i Norra Hamnen, vid Pub Ro. Där kunde man sitta i lä.


Detta är just norra hamnen med bara en bråkdel båtar, mot vad som finns på sommaren här. Här stod jag utanför Dunkers Kulturhus på baksidan mot vattnet. Dunker var ägaren till Tre Torn och när han dog, så var han tydligen dåtidens rikaste man i Sverige. Han dog barnlös och det stiftades en fond i hans namn. Ur den fonden tar man pengar till olika ändamål, som just bland annat Dunkers Kulturhus.


Här var det verkligen vacker med strålande sol. Vinden låg i här, så man blev lite kall.


Det går alltså en hamnpromenad här, när vi gick mot Puben, där vi hade stämt träff med Sibbes döttrar. Strax efter Kulturhuset stod de här stolarna uppställda. Tro bara inte att du kan sitta i den största, för då får du problem att klättra högt. De hör till nån utställning kan jag tänka mej.


Så kom vi fram till Pub Ro. Där fick vi plats i lä mitt i solen. Det blev varsitt glas öl till oss. Vi satt på filtar och hade det gott. De andra kom så småningom och de ville också ta lite öl. Vi hade det mysigt och trevligt tillsammans. Men så blev det i alla fall lite kallt, så vi lyfte på rumporna och begav oss hemåt. Vi skildes åt och vi tog bussen hem och de andra promenerade till sej. Här syns några av husen utefter hamn-promenaden. Jag begriper inte varför bilden ser sned ut.


När vi kom hem var vi hungriga och kocken satte igång i köket med att göra en laxpanna. Den ser väl god ut? Det smakade gott också. Så kom Matte med Noack, så vi fick lite extra sällskap. Han får sin mat samtidigt som vi äter och han vet att det inte duger att tigga mat av oss.Det var ju Earth Hour idag och det var ju meningen att man skulle släcka lamporna mellan ½ 9 och ½ 10. Vi satt och tittade på Ettans program: Smartare än en femteklassare. Det var så trevligt att jag glömde bort att släcka lamporna. Inte förrän Dowtown Alley började, kom jag på att det skulle vara släckt. Då släckte jag överallt, men tittade faktiskt på TVn. Jag lät lamporna vara släckta i en timme i alla fall. Så behövde jag inte ha så dåligt samvete.

Dagens Citat:

I kärleken kan det vara bättre för oss att ta hönsyn

än att ta poäng.

Leo Buscaglia.

*********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna söndag! En riktigt fin lördag fick ni i alla fall, precis som vi. Jag har inte sett några krokusar ännu men jag ska kolla lite i morgon. Kramiz

Siita sa...

God morgon. Trevligt med träff över en öl. Fina bilder. Kallt här oxå. Kram

carinasjolund sa...

Trevlig att se lite blommor :)
Här vilar våra långt under snön ännu!
Ha en fin dag!
Kramen♥

mufflo sa...

Vilka härliga stolar. Man blir liksom glad!

Margit sa...

Ja det måste ha varit en fin dag ni hade..tillsammans med Sibbes dotter..också.
OCH njutit av de vackra VÅRBLOMMORNA som nu slagit ut!!!
Kocken lahade gott..det ser vi på bilden!!! Du har en bra och duktig kock du!!!!
Lasse o jah sa vid 2 riden..till en av hans kopmisar m fru..och äta VÅFFLOR...det är dom som OCKSÅ blir med oss på Resan i augusti. Hans kompis m fru...Sven..dom brukar ocksp vara med..men nu har han opererat sin ena höft..och frun fick för några veckor sedan.."Kristallsjukan"....så hon är SÅ yrslig...Så denna sommar blir det bar vi fyra..och inte vi sex...
Solen skiner här i dag..men nu ser jag den börjar försvinna lite...
Kram till er båda två!!!

vickan sa...

Vilken trevlig liten utflykt och vilka otroligt vackra vårblommor du hittade efter vägkanten. Här hemma har inga vårblommor tittat fram ännu.
Jäklars också. Den där femteklassaren hade ju jag också velat se. Den glömde jag bort. Jag får titta nästa vecka istället.

anniepiie sa...

Åhh vilka underbara bilder! :D SV: nja det är väll mer en ungdomsaffär som sagt men med fina kläder, absolut! :) Håller med dig om att jessica var bäst! :) Ha en bra kväll nu. Kram