tisdag 29 mars 2011

Lite av varje.

Envis som jag är, så har jag gått med en gång till för att tävla. Det är hos Pysselstund och man kan vinna härliga garner från Järbo. Jag har ju stickat och virkat en hel del på senaste tiden och garner har jag inga kvar. Så de skulle passa bra. Klicka på bilden så kan du också vara med att tävla.
 
 
 
 
 
 
Annars var det faktiskt källsortering jag ville skriva om. I Helsingborg har vi rejäla föreskrifter om hur man ska ordna med sitt avfall.
 • Man ska sortera matavfall i papperspåsar, som man får från Renhållningsverket.
 • Tidningar ska sorteras och kastas för sej.
 • Pappersförpackningar kastas för sej. 
 • Ofärgat glas kastas i en speciell behållare.
 • Färgade glasförpackningar i en annan.
 • Mjuka plastförpackningar i en plastsäck.
 • Hårda plastförpackningar på annat ställe.
 • Metallförpackningar för sej.
 • Farligt avfall ska lämnas till miljöbodar eller särskild återvinningscentral.
 • Grovsopor. I flerfamiljshus ska det finnas särskilda kärl för detta.
 • Restavfall. Det är sådant som inte kan återvinnas eller användas igen. Det ska helst paketeras i pappers- eller plastpåsar.
Vi bor alltså i ett flerfamiljshus, med en speciell skräpbod kan man säga. Det är rätt lång väg dit. Men jag försöker att göra som man säger. Det blir några  påsar hit och dit i vårt kök. Nu har vi köpt ett par nya "tramphinkar" så vi kan gömma undan skräpet innan det kommer iväg.Jag undrar bara hur hårt man håller på sophanteringen på andra håll. Berätta gärna.


 
Nej nu ska jag gå ut med Noack i solens sken. Jag bara skojar, för det är mulet, det regnar och det blåser småspik.
 

 Dagens Citat:
 
Hon är så ful,
att hon skulle passa som fågelskrämma bland jordgubbarna.
 
En inte så glad granne.
 
************************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

16 kommentarer:

4U2! sa...

Maken sorterar eller tar hand om att köra till de olika sorters sopinsamlingar - jag har inget körkort - Bor i hus så allt hamnar inte t.ex i matavfall som är bara är mat utan det finns en sorts "grovsortering".

Renee sa...

Vi håller också på med källsortering. Var lite knöligt i början men nu har man vant sig att deal på alla soporna.

Sussi sa...

Då håller jag tummarna för dig i tävlingen..

Vi sorterar vi med fast bara matrester och övriga sopor. Här ute på landet finns det bara en enda soptunna att slänga i. Konstigt egentligen att dom inte tillhandahåller en soptunna till?

Sv. Skönt att du kommer ut på nätet nu igen..

Kramisar

Siita sa...

Vi hade solsken tills den gick ner. Nu har vi -3 grader. Kram

Viktkamp sa...

Jag försöker vara noga men ibland orkar man inte =(

Margit sa...

Sopsortering...I eskisltuna...där är 2soprummet" i smma hus där jag har lägenheten...Och det är olika "tunnor"..ungefär som du beskriver...OCH i Kolsva..så åker vi måra hundra meterx...där står det STORA GRÖNA konteinrar...och där är det också UNGEFÄR smma fördelning som du skriver...Men MJUK o HÅRDPLAST..i samma...
Man försäker ju..så gott det går, att sortera...
Kramiz!!!

Nillas Trädgård sa...

Eftersom vi bor på landet och tidigare hade sophämtning en gång i månaden så har det fallit sig naturligt att sopsortera. Vi har det likadant här förutom att vi numera tydligen kan kasta både mjuka och hårda plastförpackningar/påsar i samma kärl.

Fenixmonas sa...

Vi har ordnat på ungefär samma sätt som hos dig...varje helg brukar vi gå en sväng ner till återvinningscentralen och avbörda oss skiten som samlats under veckan. Här föll det vårregn igår...frost i natt=halka!! Kramiz

Renee sa...

God morgon! En helt ny dag att ta tag i! Hoppas att du får det bra.

Nett sa...

Det där ser ut som en tävling som skulle kunna passa mig, måste kika in på den. Igår satt jag och virkade nästan hela dagen :) Kram

Anonym sa...

Här i Spanien är sopsorteringen under all kritik. Det är egentligen bara glasklockor som finns utställda överallt. Ingen retur på läskburkar...
Det enda som funkar riktigt bra är återvinningen. Har man nåt som ska slängas som man typ tröttnat på eller vuxit ur eller så, då ställer man det bara bredvid soptunnorna på gatan och vips är det nån som har tagit det.

Nett sa...

Jomenvisst är jag med nu ;) Dagen har varit bra, nu är det sova som gäller. Kram

mi sa...

Där jag bor finns det källsorteringsrum. Vet inte om du minns de vidriga bilderna jag la in för ett tag sedan som visade hur vidrigt äckligt det såg ut där. Jag själv sorterar efter bästa förmåga - men jag undrar många gånger varför jag gör det när de flesta slänger soporna hur som helst. Då gör ju det som jag gör ingen nytta alls.

Kramar!

Anonym sa...

Vi gör precis som du. I den här stan har dom börjat ta betalt för restavfallet, så du kan tänka dig att vi är jättenoga, så att nästan inget hamnar där! Kram

diana sa...

Här har vi sopnedkast. Ingen sortering. Fast vi släpar papper, glas och annat till miljöstationen. Vi har en i området så det funkar.

Agneta sa...

även hos här ii Åstorp så sorteras alla sopor precis som du beskriver ovan. Vi bor i ett stort radhusområde och vi har små sophus i de olika kvarteren. Jag är väldigt noga med sorteringen, har ett stort grått kärl under vasken där allt som kan sorteras hamnar och sedan sorterar jag färigt ute i sophuset. tidningar o papper hamnar i en papperspåse i vårt förråd, den brukar bli väääääldigt tung innan den bärs ut