lördag 19 mars 2011

Lite nytt på lördagskvällen.

Jag har ju varit dålig på att ha fantasi att skriva något på sista tiden. Det beror till en del på allt detta fasansfulla som händer världen över. Att skriva privat då känns faktiskt lite futtigt.

Tag Japan med denna förskräckliga jordbävning och tsunamin efter den. Jag gråter för deras skull. Du kan hjälpa och här kan du läsa om vilka möjligheter som finns.

Så har vi situationen i Libyen med dess galning till diktator Gaddaffi. Äntligen har man blivit färdig att försöka få bort honom.

Jag har tagit Helsingborgs Dagblad till hjälp att få de här sakerna sagda.I går kväll försökte jag mej på att läsa den här boken. Men det blev inte ens en enda sida, innan jag blev tvungen att lägga boken åt sidan och sen somnade jag direkt. Jag hörde inte ens, när Noacks Matte hämtade honom på natten. Jag får fortsätta med den när jag lägger mej i kväll.


I morse när jag satt vid TVn och tittade, kom jag på att mitt nya virkarbete faktiskt såg riktigt snyggt ut på bordet. Duken under är färdig och en ny på gång i nystanet. Motivet är inte arrangerat, utan det hade bara blivit så.Till middag fick jag ugnsstekt fläskytterfilé med ugnsbakade klyftpotatisar och ugnsbakade morötter. Det var suveränt gott. Men såsen var det faktiskt jag som gjorde. Detta drack vi ett lätt rosévin till. Ja vi har möjlighet till både mat och dryck, men det är det många som inte har. 

Sen tittade vi på Ettans nya program om att vara lika duktiga som femteklassarna. Jag får tillstå att jag gick bet på flera saker, men klarade en del riktigt kluriga frågor.


 Klicka på globen så kommer du till min Reseblogg.

Dagens Citat:

Jag gör hela tiden saker jag inte kan göra.

Det är därför jag kan göra dem.

Pablo Picasso.

******************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

8 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Ja inte går det att läsa, min insperation vill inte infinna sej. Här blir det bara stickning. Kram

Fenixmonas sa...

Ja du, det är mycket hemskt i världen just nu! Svårt att ta in vidden av allt!
Väldigt fint med din virkning i naturlig pose..."ler"...kramiz!

Agneta sa...

Kikar in och lämnar en kommentar när jag sitter här hos mamma vid hennes dator....
Visst är det många tråkigheter som händer ute i världen och som får ens egna problem att verka rätt yttepyttiga..jag har ofta samma känsla som du i dett fall!
virkningen blev ju ett fint stilleben :-)
kram

Yvonne :-) sa...

Skulle vara kul om ni kom! Du är bra på att luras.Kram!

Yvonne :-) sa...

Ok Men roligt hade det varit att få träffa er! Kram!

Mufflo sa...

Gillar Picassos uttryck. Precis så är det!

Anonym sa...

Jag har känt exakt som du - tänk om man kunde göra något konkret för att hjälpa! Kram

Margit sa...

Ja det var ett fint arbete du gjort..den virkade duken .och det var som en BLOMMA..i vasen..när du satt ditt påbörajde arbete i den!!! Du är en riktig konstnär du, Gilla!
Ja visst är det fruktnsvärt UTE i världen!!!! Man vill inte fatta... "TUR" att man inet har nån resa bokat just nu..ner till dom trakterna..Utan det är förhoppningsvis tryggare att vara "på hemmaplan"..just nu...
Gott på tallriken också!!! Och ni gjorde "lite var"...du var ju också med"med på ett hörn"...såsen...
Önskar dej och Bert en NY skön vecka!!! och vi hoppas på SOLIGA dagar igen....
Kram!! /Margit o Lasse.