lördag 5 mars 2011

Lite grann på lördagskvällen.

Så var den här dan slut. Vart tar tiden vägen?

I morse städade jag som vanligt. Det har ju blivit lördagarna numera, när vi har Noack, för vi brukar inte ha honom varken lördag, söndag eller måndag. Då kan vi ha det lite snyggare rent och fint.

Till lunch fick jag pannkakor med hallonsylt. Sibbe gör ju pannkakorna med vatten istället för med mjölk. Det har han lärt sej av sin dotter, som inte tål mjölk. Det blir lika goda pannkakor i alla fall. Frasiga och fina.

Eftersom vi hade lovat att ta hand om Noack i kväll, så hämtade vi honom hemma hos Matte. Vi behövde komma ut en lång runda, så då passar det att ha honom med. Det var ju så fint väder idag, solen sken, men det blåste en del. Tempen låg ungefär på + 5 grader.När vi kom hem, så satte Sibbe igång med en fisklåda. Han har blivit haj på det. Han lägger fiskfiléer, färska eller frysta i botten på en stor form och brer en blandning av creme fraiche och röd kaviar ovanpå. Så har han förberett potatis och morötter, skalat, skurit och förvällt dom. Lägger det ovanpå fisken tillsammans med frysta grönsaker. Allt kryddas förstås med salt och citronpeppar. Så till slut lägger han potatismos ovanpå hela härligheten. Stoppar in formen i ugnen och låter det stå där tills det är färdigt. Resultatet ser väl inte dumt ut? Gott? Jo, det kan du ge dej på.


Eftersom det var lördag idag fick Noack ett ägg nerblandat i sin mat. Oj, som han äter då. Han rensar sin skål och fortsätter att slicka trots att den är tom. Sånt gillar han verkligen. Den så dricker han jättemycket och följer med oss till vårt matbord, när vi äter. Men han lägger sej på golvet med rumpan mot oss.


Här ovanför kan du se hans skål som är så ren att den fullkomligt skiner. Han dricker fortfarande sitt vatten.


Nu ville jag bara visa min portion fisk från idag. Det var verkligen smarrigt. På det sättet att använda en stor form och fylla med mat gör ju att det inte är nödvändigt att laga till mat varje dag. Det blir nästan ännu bättre när det får "essa" till sej över natten. (En hemlis) (Jag tog en portion till, för det var så gott.)

Idag har jag fortsatt att sticka bebisgrejor. Det blev början på en mössa också, men mönstret var inte bra, för det skulle vara ett annat garn. Så jag började på en annan modell och det ser lovande ut. Under tiden såg vi på hästarna (ingen vinst) Schlagerfestivalen och däremellan var jag ute ett varv med Noack också.

Dagens Citat:

Skratt är vackert.

Du är vacker.

Vackrast är du när du skrattar.

Anonym.

******************************************************************

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Godmorgon denna söndag! Han är verkligen duktig att laga mat din Sibbe...Ja, pannkakor med vatten blir faktiskt precis lika gott som med mjölk. kramiz

Siita sa...

God morgon. Hoppas på fint väder idag oxå. Hittade du något mönster på drops? Fisken ser sååå god ut. Varför både potatis o mos? Använder han pulvermos? Kramar

Anonym sa...

orkar fortfarande inte läsa inläggen men jag är här iaf

Fenixmonas sa...

Ja, alla bronsstatyerna står utanför Dogans restaurang mot strandpromenaden, ser så jättefint ut! Kramiz

Fenixmonas sa...

De två barnen, 1 och 4 år gamla sov i rummet bredvid...Så tragiskt! Kram

Sussi sa...

Doris har en speciell talang. Ibland har hon lite matvägran för sig. Bl a efter löp och så. Vi försökte förr att få i henne maten (torrfoder) med hjälp av lite nedblandad leverpastej. Då tog hon in maten i munnen, sög av leverpastejen och spottade ut torrfodret igen!!

Vad god maten såg ut. Han är duktig på matlagning din man :)

Det är skönt med en långpromenad ibland. Men idag blir det nog ingen av för min del ;)

Sv. Förstår att du längtar till Side.

Kramisar

Vicke sa...

då hade ni en fin dag ser jag och maten såg god ut

Anonym sa...

Vad bra att ha allt i samma form, enkelt och jättegott! Kram