torsdag 10 mars 2011

Jobbdags och lite skoj.

Idag har varit en sån dag, att det inte gick att bara slöa. Det var gråväder och lite snöblandat regn ibland. Det var alltså läge för att göra lite nyttigt. Jag använde dagen till att reparera och göra lite nytt när det gällde sömnad. Först blev det lite strykning efter gårdagens tvätt.

Då passade jag på, när strykbrädan stod framme, att klippa till lite saker. Det blev till ett par runda kuddvar till mina prydnadskuddar som behövde nya. Men de är inte färdiga än, för jag tänkte brodera monogram på den ena sidan och sen montera en rund virkad spetsduk på den andra.

I tisdags, när vi var ute på en runda för att hitta nya kärl till sopsortering, så hamnade vi på Härliga Hem i Hyllinge. Där råkade vi se kuddar i jeanstyg, som såg väldigt trevliga ut. Men vi köpte ingen. När vi kom hem så fick Sibbe en fin idé. Han har en gammal jeansskjorta, som var sliten och lite trasig. Kan du inte göra en kudde av den? Jovisst!Här ser du hur den blev. Den ser väl inte så dum ut? Kul när nåt gammalt blir till nytta. Så ser du en av mina sex nya handdukar fållade och med band att hänga dem i.

På tal om jeans, så lade jag upp mina nya och satte in en lapp på knät på ett par gamla, som behövde lagas. De kommer att användas när vi är ute med Noack till exempel. Det blev ju en hel del sprättande idag på det viset också.

Jag är så glad och tacksam för att jag har min symaskin och min overlockmaskin. Det är lite jobbigt att plocka fram dem, men härligt att ha, när man behöver göra lite nytt eller reparera nåt gammalt.Nu är också bebiskoftan helt färdig med en liten hjälm till. De ska iväg med posten i morgon till mitt nya Barnbarns barn. Det syns väl att det blev en liten tjej. Jag kunde inte motstå den modellen, trots diskussionerna nu, att både flickor och pojkar ska ha likadana kläder och inte vänjas vid de rådande könsrollerna.Idag blir det ett par roliga historier, som Sibbe hittade på nätet idag. Han fick rena skrattnojan för den ena.

****************************************************************

Det var en gumma som hade hittat en pingvin och kom gående med den, när hon träffade en polis. Hon frågade honom, vad hon skulle göra med den. Då sa polisen att hon skulle gå till djurparken med den.

Nästa dag träffades de igen och polisen frågade om hon inte hade varit i djurparken. Jovisst sa hon och idag ska jag ta den med på bio.


******************************************************************

Det satt två damer på en parkbänk. Den ena var rödhårig och den andra var gråhårig. Då frågade den ena: Hur känns det att ha eld i håret. Den andra svarade: Det ska väl du veta, som bara har askan kvar.

Klicka på jordgloben så kommer du till min reseblogg.
***************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

13 kommentarer:

ansepanse sa...

vilken häftig kudde det blev av jeansskjortan, där ser man vad man kan göra av gamla saker, babykoftan och hjälmen blev superfina
ha det gott - kramar

kaffehörnan sa...

Hej vännen
Vad du är flitig tös
Gud vilket dassigt väder idag
kram

Yvonne :-) sa...

Smart med att ta vara på gammalt!Min nya adress är http://skningen.wordpress.com/
Kram!

Margaretha sa...

Åh vad du är duktig! Har också tänkt som du, har massor med med meter av fina handbroderade spetsar från mormor som bara ligger i kartongen som jag ärvde efter mamma. Hade visserligen tänkt göra så mycket av detta, men det bara ligger. Var får du orken och inspirationen från?
Margaretha

Neil Harrison sa...

Hi love the blogg ive got 2 german sheoherds at the moment, but did have 2 st bernards there are pictures on my blogg

Fenixmonas sa...

Så himla duktig du är och så pysslig! Babykotan o hjälmen blev underbart fina och extra fint med banden i...Klart det ska synas att det är en liten flicka! Kramiz

Siita sa...

Fina saker du fixat. Tröjan o hjälmen blev toppen. Ha en bra fredag. Nu till jobbet. Kramar o god morgon.

Gilla sa...

@ Margaretha. Tack för din kommentar. Det gick inte att komma in på din sida, för du har inte visat din profil.

Jag hittade en drös virkade spetsar igår också, som jag själv har virkat. Men de låg i en låda i garderoben, där jag har mina maskiner. Jag hade glömt var de låg.

Gilla

mufflo sa...

Åhh så söt koftan blev. Och kudden. Vad fiffig du är.

carinasjolund sa...

Hallå i stugan!
Hoppas allt är väl med dig.
Önskar dig en underbar Fredag!
Kramen♥

Anonym sa...

Jag GILLAr när gamla saker blir som nya!
Kudden är ju "helfrän" som mina ungar säger! Kram

Vicke sa...

Vad flitig du har varit och fint blev det, jag hoppas att du får en trevlig helg nu

Sussi sa...

Vilken rolig idé att ta tillvara på en gammal jeansskjorta. Det blev en jättefin kudde!

Koftan du gjort är jättefin. Den kommer barn barnsbarnet använda flitigt tror jag. Om inte annat när hon ska vara fin :)

Ha en trevlig helg
Kramisar