tisdag 22 mars 2011

Balkongstädning idag.

Idag har vi haft fint väder nästan hela dagen. Så vi satte igång att storstäda vår balkong för vårens inträde. Det var ju Vårdagjämningen igår, så solen kommer att vara mera närvarande under dygnet. Om det inte är moln och regn förstås.


Nu gäller det bara att värmen håller i sig så jag kan sätta ut mina Mårbackapelargoner igen. De står i trappuppgången och börjar växa till sig igen. I somras såg de ut så här på vår balkong.

Sen blev det årets första kaffepaus på balkongen mitt i solen och det värmde faktiskt riktigt gott. Snart kommer väl den första flugan också.Jag får väl nöja mig med mina orkidéer som står lite här och var i lägenheten än så länge. Ikväll samlade jag ihop dem och satte dem på matbordet för en gruppfotografering.Jag har alltså sex stycken, men det är bara de här fyra som blommar nu.


Här kan du se dem lite mer uppifrån.


Det blev lite närbilder också. Jag är så förtjust i mina orkidéer och mallig också eftersom jag har dragit upp alla dessa fyra med skott från en som inte orkar blomma nu.Sen kan jag gotta mig åt, att min November-kaktus blommar igen. En blomma i taget men det finns mängder med knoppar igen. Får ser hur det går med den i fortsättningen.

Dagens Citat:

Den som går och väntar på svårigheter

får genomlida dem två gånger.

B. Porteus.Klicka på jordgloben, så kommer du till min Reseblogg.
****************************************************************

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

3 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Så härligt med blommor både inne och ute! Jag har mest bara konstgjorda nu för min lägenhet är för mörk och allt dör här inne. Himla tråkigt för jag har alltid älskat mina växter. kramiz

Mi sa...

Så fina orkideer du har. Kul med blommor. Ingen sol hos mig idag.
Sv: ang buzzador - jag har skickat en inbjudan till dig - hittade din mail på FB.

Kramar!

Anonym sa...

Jag behöver mer än väl städa i min slänt, men tjälen sitter där den sitter - än så länge! Dina orkidéer är ljuvliga! Kram