lördag 16 april 2011

Vad gör man en grå och regnig lördag?

Jag berättade ju att vi var på CoopForum och handlade i förrgår. Där köpte vi bland annat en kalvstek, som verkligen såg fin ut.


Det brukar ju inte vara jag, som lagar maten till vardags men idag tog jag tag i steken, som jag späckade med halva vitlöksklyftor.


Sen gjorde jag en marinad med jungfrulig olivolja, Balsamico de Modena, kinesisk soya, salt, peppar och en skvätt rödvin. Sen stoppade jag ner steken i en plastpåse och hällde marinaden i, satte på klämmor på påsen och sen fick steken ligga och vila. Men jag vände den lite då och då, för att marinaden skulle komma åt överallt. In i kylen med hela paketet.


Så satte jag igång med mina pelargoner, som har fått övervintra i trappuppgången. Jag skar ner dom ordentligt, så de skulle kunna dela på sej och vattnade med gödning i. Sen åkte de ner i trappan igen. Nu har jag massor av små pelargonskott, som jag satte i vatten och hoppas att mina Mårbacka ska överleva i många exemplar. Så här såg de ut i somras på vår balkong.


Så småningom var det dags för att stoppa steken, klyftpotatisen, morötterna och löken in i ugnen. Resultatet lät vänta på sej ett tag. Men så här såg det ut, när jag hade gjort sås av skyn och lagt upp maten på ett serveringsfat.
 





Det här sista var min portion. Maten smakade faktiskt jättegott och vi drack ett fint rödvin till den. Det heter Black Granite och är ett shirazvin från Sydafrika. Det smakade alldeles utmärkt till.

Dagens Citat:

Livet är som att cykla.

För att hålla balansen måste du vara i rörelse.

Albert Einstein.
********************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

17 kommentarer:

vickan sa...

Förut avskydde jag att laga mat och det var ett vardagligt måste med tanke på att min andra hälft inte heller är någon kiock direkt. Men nu sen jag började med Linas matkasse så ser jag varje ddag fram emot att få komma hem och laga mat. Det är nästan det roligaste jag vet nu. Konstigt men sant : )

Siita sa...

Här har vi sol från blå himmel. Men det blåser kallt. Kram

Anonym sa...

Va, för din blogg ett eget liv? Det är inte roligt med alla överraskningar!
Hur smakade steken? Jag älskar vitlök! Kram

Carina Sjölund sa...

Det är ganska roligt att laga mat :)
Men baka gillar jag inte!!!!!
Ha en fortsatt fin kväll!
Kramen♥

Anonym sa...

Förfärligt vad duktig du varit!
Hålla på och puttra med blommor och sånt är nåt jag skulle vilja tycka om att göra, men det är tyvärr inte så. Hoppas du får världens vackraste pelargoner!

Kalvstek påminner mej om min barndom. Ibland blev det sån till söndagsmiddag med mors sås, som var så god att jag aldrig smakat bättre (lite ansjovis-spad och messmör ingick i ingredienserna). Och så morötter och vinbärsgele.
Efterrätt var endera plommon och aprikoser med vispgrädde eller ris ala Malta.
Ruth i Virginia

Anonym sa...

maten ser verkligen jättegod ut. hoppas att dina blommor blir lika fina i år igen
kram

Siita sa...

God morgon. Ja maten ser jättegod ut. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan denna söndag och måtte vi få njuta av lite sol! Guuud så gott det såg ut!Kramiz

Siita sa...

Hejsan. Ja det är klänningen jag skrivit om, men den ser ljusare ut på bilden än den är. Kram

attis sa...

Så gott det ser ut . Fina bilder bilder. Visst är det skoj när man får börja pyssla med blommorna. Det är så ledsamt när de anhöriga får sådana sjukdomar. När man ser hur de sakta tynar bort och försvinner. Man får hoppas att man slipper sådant. Här blev det inte heller någon snabeldrake igår. Ha en skön dag.
Kram

Anonym sa...

vad gör du på en söndag då?
kram

diana sa...

Ser jättegott ut. Fick ni någon sol idag? Här var det fint.

Fenixmonas sa...

Godmorgon, godmorgon! Måndag igen och jobbet kallar! Kramiz

Margit sa...

Hej Gilla!! Soligt och vackert väder även udag!!!
Så det var du som "kockade" i helgen och det blev härlig stek till middagen!! Ser SÅ gott ut där det ligger på tallrikarna!!!
Jag hade också köpt NÖTKÖTT..fransyska....och gjorde en stek..brynte och hade den i en gryta på spisen...MEN den blev rätt smaklös, tyckte jag..hade ingen stekpåse ellerl marinad..bara kryddade och saltade...men vi åt oss mätta ändå...
Redan måndag igen! Veckorna går SÅ fort..och nu är dte Påskvecka. Vi har haft "fullt hus" under helgen...Alla Lasses söner (4 st bara) har vi haft besök av..kortare o längre stunder under helgen.... och mitt barnbarn Samira hat sovit hos oss 1 natt och Maria min dotter vra och hämtade hem henne igår..och fick då äta med oss och dela gemnskapen med allas om var kvar då...
Kram!! Hälsa Bert också från oss!!!

Carina Sjölund sa...

Hallå denna underbara Måndag!
Hoppas din helg har varit till belåtenhet :)
Min har varit bra trots sonens olycka, han har gått till skolan i dag!
Kramen vännen♥

Anonym sa...

Jag hoppas du njuter av den underbara våren lika mycket som jag! Vår bästa tid är nu! Kram

Anonym sa...

Men vad hände med det andra rödvinet som vart kvar i butteljen som Du tog skvätten till maten ur?!