söndag 26 februari 2012

En söndag i vilans tecken.

Idag blev det inte mycket gjort hos oss. Jag har mest suttit med mitt broderi och tagit upp en hel del, för det blev fel avstånd på figurerna. Men jag är nästan ifatt igen med samma saker som jag repade upp.
Den här är färdig nu. Jag håller på med flera.

Till middag blev det en delad pizza, för ingen av oss gitte att laga nån ordentlig mat. Den smakade gott i alla fall som tröst. Det låter väl ändå inte så dumt med en pizza som heter Frutti di mare. I den finns det tigerräkor, musslor, tonfisk, vitpeppar och citronolja. Mums filibaba.

Jag läste en artikel häromdan att man inte borde äta så mycket kött av kor eller grisar, för det ”spyr” ut så mycket koldioxid i naturen. Så istället skulle man äta kanin.
På TV i eftermiddag hade man en diskussion om just detta, men de flesta kunde inte tänka sig att äta kanin, för de är så söta. Det är väl kalvar och griskultingar också eller lamm?
Men jag kan berätta att när jag var sommarbarn under kriget, så bodde jag hos en bonde. De hade alla sorters djur kor, grisar, hästar och höns förutom en bur på höga ben med kaniner i. De var viktiga i hushåll-ningen under kriget, för då var det ransoneringskort på det mesta. Jag tänkte inte ens vad det var vi åt, men maten smakade superb.
På äldre dar har vi ju vistats på Tenerife  en massa gånger och en av deras nationalrätter är conejo con salmorejo. Du hittar receptet här på engelska. Alltså kanin med en slags vitlökssås. Till det serveras patatas arrugadas, som är kokta potatis med skalen på. Skalen ska man äta också. Tillsammans är det verkligen gott. Vi hade den rätten en dag och då satt det ett engelskt par och glodde på oss, för de tyckte att vi var knasiga som inte skalade potatisen.

Det vore roligt att veta vad ni mina vänner tycker om, att äta kanin. Vi älskar det och måste alltid äta det när vi är i Puerto de la Cruz.

Dagens Citat:

Det största misstag vi gör i livet
är att leva i konstant rädsla
för att vi kommer att göra ett.

 John C. Mxwell.
************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

11 kommentarer:

Maria sa...

Nä du kanin får då va för mig.
Skönt med en slappardag de får man unna sig ibland.
Kramizar

Fenixmonas sa...

Här hemma tycker jag att kanin är gott, fast det är många år sen jag åt det...säkert 30 år! Vi provade också på Teneriffa men den kaninen simmade i fett och var dessvärre inte alls god. Säkert olika på olika restauranger. kramiz

Siita sa...

God morgon. Pizza är gott ibland, men inte för ofta. Kanin har jag ätit en gång, då var det gubbens faster som lagade det. Minns ej vad det smakade, var för så länge sedan. Hon är död nu sen många år. Kram

Sand mellan tårna sa...

Ditt broderi ser jätte fint ut=)
Såg på nyheterna förra veckan om det här med att äta kanin. Hare har jag ätit och det var helt ok men kanin. Smakar säkert bra men åh dom är ju så söta så jag skulle nog inte ha hjärta att sitta och tugga på en.
God morgon denna måndag!

biggan sa...

kanin har jätte gott kött, det åt vi mycket som barn. gott med pizza ibland med. fast inte för ofta. som våra ungar vill ha alltid känns det som :). duktig du är att brodera. det har jag svårt för i dag. kram biggan

Nett sa...

Ja har man bara vitlök i maten så går allt ner :) Hoppas att du har haft en fin helg.. Kram

Gilla sa...

Till Nett: Jag kan inte komma in ordentligt på din sida. Att kommentera går inte. Allt bara visas i flera likadana filer. Jag begriper ingenting. Hoppas att du kan se det här i alla fall.

SV: Det är nästan svårt att äta mat idag utan vitlök.

Kram/Gilla

ansepanse sa...

jodå, kanin kan jag äta, har inte gjort det på länge men det är supergott, för visst är lamm, kalvar och griskultingar också söta och dem äter vi ju
kramar

Carina Sjölund sa...

Nej tack, inte vill jag äta dessa söta kaniner inte!

Men pizza äter jag gladeligen :)
Kramen goa bloggvän♥

Veiken sa...

"Papas Arrudagdas" är en favorit. Underbart med dom två såserna som serveras till. Härlig lunchmat.
Jag åt kaninkött ofta när jag bodde i Schweiz och det var jättegott. Du har så rätt. Kalv, kulting, kycklingar och lamm är jättesöta.....
Jag kan däremot inte laga kanin, men det får jag väl lära mig om det kniper..
Kramar

Ninja sa...

Kor gör nytta för växtligheten när de betar....växthusgaser??? Det är väl vår livsstil som gör att det blir för mycket av dem, skylla på korna???