lördag 4 februari 2012

Vad hände den här fredagen? En bit in på lördagen.

Idag skulle jag ha tagit fram dammsugaren och städat, men det blev inte av, för det kom annat emellan, så det jobbet är kvar tills i morgon, om jag inte är för slö då.
När jag hade duschat i förmiddags, så skulle jag lägga om mitt sår på benet. Jag hade ju inköpt nån slags kompresser, som heter Solvaline. Det var efter att jag hade frågat efter nåt plåster till benet på apoteket. Hon rekommenderade även Alsollösning, som skulle torka ut såret. Jag baddade alltså med Alsolen och tejpade fast en kompress med kirurgtejp, som jag hade hemma.
Så skulle jag köpa garn, både att sticka med och broderigarn, för jag har lite såna saker framför mej. När jag skulle betala hittade jag inte mitt kontokort, så jag betalade med kontanter och skulle få betala resten senare. Men innan jag gick hittade jag kortet igen, så allt blev betalat och färdigt. Kortet låg på fel ställe i väskan.
 
 Sen begav vi oss iväg till Väla igen och gick runt och kika-de i massor av butiker. Så drack vi kaffe och åt äppelkaka med vaniljsås på Schillers konditori. Jättegott!!!Mums!
Senare på eftermiddagen, sen jag hade varit ute med Baloo, så kände jag för att kika på såret igen. Det var blött, för kompressen hade inte låtit fukten gå igenom. Det står ändå på förpackningen att det användes till sårbehandling.
Så tog jag av det och bad-dade med Also-len igen och lät såret vara öppet. Bara på en kort stund slutade det att vätskas. Den kompressen kommer jag inte att använda mer till det här i alla fall. Kompressen har plast på båda sidor, men med minimala hål i, så jag trodde i min enfald att det skulle räcka att hålla såret torrt. Så här ser såret ut, sen det har torkat ut lite. Det hade blivit mycket bättre.
Ikväll har jag satt igång igen med handarbetena. Inte alla på en gång förstås, för jag har ju bara två händer. Resultatet kommer senare.

Dagens Citat:

Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser. Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.

Lucius A. Seneca.
*************************************************************** 
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

8 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Att hon kunde rekomendera dom lapparna då. Nej vanlig gasbinda är nog bäst på sår. Ha en trevlig lördag nu. Ska bli kul att se vad du handarbetar med. Kram

Sand mellan tårna sa...

Fullspäckad dag igen ser jag.
Tips om en bra salva är Inotyol. Den är super. När Alex för ett par år sedan flög med näsan före in i en terrakottakruka och spräckte upp vid näsvingen använde jag den salvan. T om läkaren här sa att den är super och jag fick beröm för att jag använt den=) Finns inte att få tag på här så jag köper med från Sverige. Den är bra mot allt. När Alex svettas på sommaren blir han röd under armarna, får skavsår i ljumskarna av sanden när han madrassurfar. Smörjer med krämen på kvällen och på morgonen är det bra. Den är vattenavstötande, sitter som berget. Riktigt seg och tjock. Så testa, kan ju vara värt ett försök.
God morgon!

Anonym sa...

Godmorgon Gilla!

Låter inget vidare med såret,
hoppas att det blir bättre snart!

De kompresserna slutade jag/ vi använda när jag jobbade på Söndervang i Frederiksberg/Köbenhavn 2007-2008,
då vi märkte att de inte funka som de borde göra. Samma problem var det när jag praktiserade, sa det till min handledare, hon kolla & vi bestämde att dessa kompresser var skit (även om en tyckte att de var bra).
Många gånger föreslår apotekarna och apotekorskorna grejor som inte funkar, så köp hellre det Du själv tror & litar på nästa gång!
:o)

Ha en Trevlig Lördag!

Kram
Stevie

Veiken sa...

Skönt att benet blir bättre nu. Det är bara att strunta i att städa och göra något roligt. Det kommer tider och dagar då lusten faller på.. Kramar

Maria sa...

Oh en sådan härlig sårskorpa, jag kan inte låta bli utan måste pilla på sårskorpor. Ja det är nog bra å låta det få lufta. Vad skall du handarbeta för något?
Gubben å du får ha en skön kväll/kram

Ama de casa sa...

Vilken tur att kortet bara hade gömt sig lite :-)
Ha en trevlig schlagerkväll!

Ninja sa...

Låter som en skön dag...
Svar: Jag har varit lite här och där...för det mesta har vi besökt vänner på plats på de mer udda resmålen.

Carina Sjölund sa...

Lufta såret på dagen och omläggning på natten, så brukar jag göra!
När jag har något sår vill säga :)

Och städa kan du göra en annan dag :)
Kramen vännen♥