torsdag 2 februari 2012

Idag har vi varit på konstutställning på Dunkers Kulturhus.


Idag hade vi tänkt oss att ta oss ner till stan. Matte frågade på morgonen om vi kunde ha Baloo över natten, för hon skulle i så fall kunna gå ut med några vänner. Först sa Sibbe att han skulle gå och ta prover i morgon bitti och då kunde han ju inte ta Baloo med sej. Men lite senare bestämde han sej för att vi skulle gå till lasarettet och ta provet idag istället.

Så blev det och då passade jag på att köpa plåster på Apoteket och även bakteriedödande vätska, för det hade vi inte nån hemma. Igår tog jag ju handsprit på mitt sår och det sved som bara katten.

Sen tog vi oss ner till stan och kikade lite i butiker och satte oss att dricka kaffe och dela på en köttfärslasagne. Det hade blivit för mycket med varsin, för vi hade ju färdig middagsmat hemma.

Så tog vi oss till Dunkers Kulturhus, som har en pågående utställning av litografier. Klicka på bilden ovan, får du se vilka utställningar som är på gång. Nu är det konsttryckaren Ole Larsen, som har tryckt allihop. En av utställarna är Drottning Sonja av Norge

I början på utställningen fick man se en film, som visar hur det går till att göra trycken. Det var den bästa konstutställningen vi har sett på de snart elva åren, som har gått sen Kronprinsessan Victoria invigde Kulturhuset. Så vi var jättenöjda när vi gick därifrån. Vi känner Ole en del genom hans syster Denise och han känner igen oss också. Jag hade turen att träffa honom och berätta hur nöjda vi var. Han blev ju tacksam förstås.
Sen fortsatte vi till en specialbutik, som har bland annat hjälpmedel för hörsel, ben och knän med mera. Där köpte Sibbe en röd krycka. Han hade sett en man ha en sån och han tyckte att hans gamla var rätt tråkig. Så nu är hans nya ”pinne” röd.


Dagens Citat:

Vad är definitionen på ett gott vin?
Det ska börja och sluta med ett leende.

William Sokolin.
***************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Så mycket det finns där nere att hitta på. Här finns inget alls i skogen. Allt är det så långt till. Ha det gott. Kram

Sand mellan tårna sa...

Verkar som ni hade en riktigt trevligt dag.
Bakteriedödande läste jag först som batteridödande och fattade först ingeting. Haha här behövs nog mer kaffe...
God morgon och ha en fin dag!

Nett sa...

Ser ut (läser) att ni har haft en bra dag, så kul att få komma ut på utställningar och annat kul :) Hoppas att ni båda får en fin fredag och helg. Kram

Ninja sa...

En bra konstutställning kan ge både energi och inspiration

wiper sa...

Fick läsa ner lite för att se hur du skadat dig, skönt att det inte blev värre. Ni ser ut att ha haft en variernade dag i går och vad kul med konstutställningen. Intressant att få läsa lite om det. Kul att dom har färger på kryckor nu, det livar upp lite. Dom är annars så tråkiga och grå.

Hoppas du får en fin fredag också
varm kram