tisdag 28 februari 2012

Vårvindar friska leka och viska

lunderna kring likt älskande par….. Ja den sången får vi snart höra igen. (Om precis 2 månader). Då sätter ju körerna runt om i landet med firandet av Valborg.
Det är inte utan att man längtar dit. Min man var med i Kvartettsång-sällskapet i Helsingborg när han levde och då brukade de sjunga vid Terasstrapporna nedanför Kärnan varje Valborg. Efter brukar man ju se på Valborgmässoeldarna.
I dag kändes det nästan som vår, för det fläktade så lagom och det var plusgrader och lite sol. Så inte kunde man gnälla över vädret i alla fall.

Vi hittade inte på mer än att vi handlade fisk på Coop på Väla. Det blev makrill, dill och gräddfil, som ska tillagas i morgon.

Vi var på Elgiganten också och köpte en gaspatron och två nya flaskor till vår Soda Streamer. Tänk så skönt det är att slippa släpa flaskor med läsk eller Ramlösa från butiken och hem och sen flaskorna tillbaka igen! SodaStreamern är vår räddning, för vi dricker mycket kolsyrat vatten varje dag.

Efter det blev det en runda på själva Väla också och där drack vi vårt eftermiddagskaffe med kaka till.

så åkte vi hem till lille Baloo, som Matte redan hade avlämnat. Hon mådde inte riktigt bra idag, så hon har varit och hämtat honom för längesen nu. De hade visst inte så många gäster på krogen heller.

Sen har det blivit TV med broderi för min del och vi såg på programmet  Mot Alla Odds där de  handikappade sliter för att komma till Elfenbens-kusten i sin långa "promenad". Nästa vecka är det sista avsnittet och det ska bli spännande hur det går för de övriga, som inte har hoppat av på grund av att det har blivit för jobbigt för dem.

Dagens Citat:

Vi ser inte saker som de är.
Vi ser dem som vi är.

Anais Nin.
********************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

Agnetha sa...

Gillar dagens citat, speciellt idag.

Vår sodastreamer är utlånad, liksom min spikmatta och crosstrainern.

Idag har jag gjort massa ärenden , ringt och donat, har fått mycket gjort och det känns bra.

BS Hej ! har haft krångel med routern/modemet men nu har vi ett nytt.

Kram kram

Siita sa...

God morgon. Har oxå en Soda Streamer, men vad hjälper det när man glömmer bort att den finns. Köper med vatten hem iaf. Kramar

Fenixmonas sa...

En riktigt fin vårdag hade vi här också!
Sodasream hade vi här men jag gav bort den...jag kunde inte använda den pga mina svaga handleder, fick ju varken satt dit flaskan eller kunde ta loss den, så den fick flytta snabbt! Kramiz

biggan sa...

ja vad härligt det ska bli, vååååår. visst är det underbart slippa släpa på dricka. vi har en med, som ungarna använder, men köper "riktig" dricka ibland, dom vill byta om. ja visst är det roligt med gruppen, många härliga underbara bilder. roligt dom gillade den, kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Härligt att våren är på väg. Snart kommer sommaren också=)
Soda streamer är smart. Som du skriver, skönt att slippa släpa flaskor. Vi dricker inte så mycket bubbelvatten utan mest vanligt på flaska men vi släpar inga flaskor. Vi beställer i dunkar som vi får levererade till dörren.
God morgon och ha en fin dag!

ansepanse sa...

jag längtar också men dag för dag nu så blir det ju mer och mer vårlikt
jag älskar makrill
jag tänkte köpa en soda stream förra året men så blev jag skraj för att det skulle hända något med den, explodera eller något, så jag jag köpte ingen
kramar

Nett sa...

Härligt med vårkänsla, jag hoppas att det blir mycket av den varan nu när man är ledig över helgen.

Jag har varit mycket i Falsterbo / skanör, men som sagt det var 20 år sedan. Skall bli så kul att få komma ner dit igen.

Kram

Ninja sa...

Men det brukar alltid vara så kallt den dagen, burr!

ansepanse sa...

Sv: hahaha - härliga Baloo, han har aldrig hittat något där bakom tv:n då :D någon katt tillexempel som han sett i rutan först :)
jo, jag ska sätta ut hår från Sluggo och Nemo, det brukar jag göra på vårarna
kramar

Augusta sa...

Nej men vad tiden går fort.

Om två månader är det valborg. Oj, oj.

Trevlig dag har ni haft :)

Kram

Anonym sa...

Jag skulle nog vilja säga:
"Vi ser inte saker som dom är,
vi ser dom som vi VILL att de skall vara"

Men det är ett fint & sant citat tycker jag.
:o)
Kram
Stevie