torsdag 23 februari 2012

Kunglig födsel. Härligt för en royalist,

Idag på tidig morgon fick vi dra oss ner till vår husläkare, för att ta prover till på måndag, när vi ska träffa doktorn, för att få reda på hur vi egentligen mår. Vi går dit en gång om året och behöver nästan aldrig gå dit mer än den gången.
Syster Karin berättade att vi hade fått en ny Prinsessa på morgonen. Det hade vi ingen aaaaning om, för nu var klockan bara nåt över 8. Välkommen till Världen! Se vad man skriver på Kungahusets hemsida här.
Sen gick vi till Fahlmans konditori och åt frukost, för man skulle ta proverna på fastande mage. Det blev thé och dubbelmacka med ost och skinka på. Fahlmans är ett gammalt företag och välkänt i Helsingborg. Fahlmans var till och med Kunglig Hovleverantör, när gamle Kungen levde och bodde på Sofiero på somrarna. Bilden här är på en vägg på kondiset.
Sibbes ene bror, min svåger kom också för sin vanliga frukost där. Han blev intervjuad och filmad av en reporter från Helsingborgs Dagblad. Klicka här, så får du se en del av intervjun. 
I vilket fall som helst så gillade han Kungahuset och speciellt tyckte han att Prins Daniel skötte sig bra på presskonferensen på morgonen.
Sen gick vi till Åhléns och där hittade jag en svart väska som motsvarade mina önskningar med ett antal olika fickor. Den köpte jag, så nu kan jag lägga av med den gamla slitna.
När vi sen kom hem kikade vi på TV förstås. Man sköt ju salut och hade sig. Jag tog några bilder från Tvn som du kan se här.Bilden här är från Helsingborgs Dagblad på nätet. Den visar när de är på väg hem till Haga Slott med den lilla Prinsessan.

PS, fredag. Prinsessan är hertiginna av Östergötland och kommer att heta Estelle Silvia Ewa Mary.

Dagens Citat:

Entusiasm hittar möjligheterna
och energi ser till att du kan göra
det mesta av dem.

Henry Hoskins.
**************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

15 kommentarer:

Nett sa...

Ja jisses vad pigg hon ser ut att vara där med lilla prinsessan. Nu är det prinsess-yra i hela landet. Själv är jag bara nyvaken ;) Kram

ansepanse sa...

vad bra med provtagningar för då får ni ju veta om allt är okey :)
så nu har den lilla nya sessan fått åka hem
kramar

Veiken sa...

Blågult för hela slanten.Välkommen lilla prinsessa. Himlen och solen har bildat en gigantisk blågul fana! Kramar

Siita sa...

Hejsan. Vad tror du den lilla ska heta? Jag har gissat på Kristina. Länge sedan vi hade en drottning Kristina. Ha det gott. Kram

Siita sa...

Glömde skriva att salutskotten har vi gjort på mitt jobb. Kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Tänk så snabbt de är på benen efter en förlossning numera...Jag minns när jag fick mitt första barn då fick man inte gå ur sängen på flera dagar, så när man äntligen fick stiga upp så var man ju helt matt o svag...Kramiz

biggan sa...

skönt gå en gång om året att kolla sig, då vet man ju att allt är bra. ja nu är det yra, roligt för dom 2, men stackarna all press och det. hoppas dom får vara ifred lite, kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Ja vilken hysteri det är nu och det lär väl hålla i sig ett tag. Grattis till alla som fick barn igår säger jag:)

Agnetha sa...

Nix, jag är ingen rojalist, men önskar Vickan och Daniel lycka till med den lilla !

Mysigt med frukost på kondis, tyvärr har jag inte jättenära till ett sånt där vi bor. Jag är riktigt usel på att köpa handväskor och skor, min yngsta dotter är skotokig och äldsta är handväsktokig, där ser man.
BS Testa Val McDermid hon är riktigt bra.

Har fortfarande en bit kvar till botten av tvättkorgen, just nu känns den övermäktig, bläääää.

Hoppas du får en go fredag !

Kram kram

Carina Sjölund sa...

Hoppas denna lilla familj får vara för sig själv ett tag framöver!
Hon ser verkligen pigg och lycklig ut :)
Kramen vännen♥

retriever sa...

Hello from Belgium, lovely blog have a nice day.

ansepanse sa...

Sv: ja, tänk vad det har ändrat sig på den fronten, nu får man åka hem redan samma dag, när min äldsta fick barn nummer två hann hon inte iväg utan den föddes i badrummet, vi kom dit strax efter och jag ringde ambulansen som kom och hämtade mor och bebis, redan på eftermiddagen var de hemma igen
en fin fredag till dig - kramar

ansepanse sa...

Sv: Estelle alltså :)
klart att du svimmade efter att inte alls fått gå upp på tre dagar
och vad betyder
GSG DVS ?
ha en fin dag - kramar

ansepanse sa...

Sv: tack för ordförklaringarna :)
önskar dig en fin fredagskväll - kramar

Veiken sa...

Jag tycker den lilla prinsessan har fått ett jättefint namn. Det är ju delade meningar, men jag är FÖR! Kram och trevlig helg!