lördag 23 mars 2013

Det är synd om mig!

Idag var det vackert väder på förmiddagen. Solen sken för fulla muggar. Vi hade bestämt att åka ner på stan i ett ärende på Stadium. Skulle ta bussen hemma, men den som stod vid hållplatsen åkte mitt framför näsan på oss, trots att föraren såg att vi viftade med busskorten och att Sibbe inte kunde springa med sin krycka. Surt!
Det kom naturligtvis en ny buss strax därpå, för vi kan inte klaga på busstätheten hos oss. När vi hade gått av bussen på stan och kommit över Drottninggatan, gick vi upp för Ålgränden och skulle till Kullagatan. När vi hade kommit halva vägen dit, trampade jag fel på ett par ojämnt lagda gatstenar och föll på sidan ner i marken. 
Jag blev livrädd och pep till. Det kom flera på en gång och skulle hjälpa mig upp. Jag hade trampat snett med min vänstra fot, som jag bröt vid ankeln för några år sen. Så jag blev ju skraj, att den skulle bli skadad igen. Nej, det blev den inte, men jag blev öm i vänster sida på revbenen. Jag misstänker att jag har knäckt nåt revben, för det onda har inte gått över, snarare tvärtom.
Jag vet hur det känns, för för nåt år sen var jag på thaimassage, som jag hade blivit bjuden på Massösen satte sitt ena knä i ryggen på mig och slängde sig nästan ner med ena handen på mina revben och det knäckte till. Det tog mer än en månad innan det onda hade gått över. Så jag räknar med att jag slipper det här om lika lång tid. Det gör ont, till och med när jag bara andas.
Jag har haft en förmåga att trilla i marken många gånger utan någon som helst anledning. Jag har inte varit yr, utan bara säckat ihop. Utan att det har skadat mig eller  så. Men nu är det trasigt nånstans. Det känner jag på mig.  Det var inte lätt när jag skulle gå ut med Baloo på kvällen, när jag skulle snöra på mig skorna, för det gjorde extra ont, när jag böjde mig ner.
Det blev lite gnäll igen idag, men jag kände mig tvungen att tigga lite "tycka synd om mig". Annars mår jag jättebra. 

Och gissa vem som inte fick ligga i soffan med mig i kväll. Han tittade så långt och förebrående på mig, när jag sa NEJ!


Dagens Citat: 
Tiden är den mest rättvist fördelade resursen. 
Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn. 
Okänd.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR, så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

attis sa...

Stackars lilla vännen. Det låter inte bra. Du får ta det försiktigt nu så det onda får läka. Förstår att Baloo undrar vad i friden som tagit åt dig :) Krya på dej. Bamsekram, blåser lite på det onda oxå.

Maria sa...

Det var ju oturligt att du ramla, hoppas nu du får en god natts sömn så kanske de e bättre idag.
Söndagskramizar

Fenixmonas sa...

Å´lilla gumman, vilken himla otur! Förstår att du har ont om du knäckt ett revben...Jag gjorde ju det i fjol på Gran Canaria så jag kunde inte ligga ner på en hel vecka...Krya på dig Gilla!

Margit sa...

Men Gilla, nu lider jag verkligen med dig! !! Ja det låter misstänkt att fu brutit ett revben. Och det som gör spå ont och håller på så länge. Dessa hemska smärtor! Hoppas ni inte har någon resa planerad den närmaste tiden. ....för några år sedan så ramlade jag över en sängstativ.och bröt minst tre. ...så jag minns. .vet hur fruktansvärt det är.alla rörelser är en plåga. ... Styrkekramar från mig och Lasse !

Siita sa...

God morgon. Stackars dej, trampa snett så illa. Nu får du ta det lugnt en tid. Har oxå ramlat för många år sedan o hade nog ont i 3-4 veckor. Kram

Nett sa...

Så illa det kan gå, hoppas att det inte blir något med det och att du känner dig bättre redan nu.

Du skrev att vitsippor är fridlysta hos mig, du menar väl blåsipporna ?

Kram

ansepanse sa...

men aj, stackars dig vännen, ska du inte ta och uppsöka vårdcentralen imorgon för att verkligen se om det är något som är sönder
stackars Baloo också, han förstår ju inte varför han inte får komma upp i soffan
Sv: nej, jag brukade ju också bara vattna ungefär en gång i veckan men...
kramar

Ma sa...

Stackars Dig som ramlade och gjorde Dig illa. Du får ta väl hand om Dig och vila Dig så att Din värkade kroppsdel får sin återhämtning och så får Du INTE ramla i backen igen. Krya på Dig...

Veiken sa...

Aj, det är jobbigt med brutna revben. Det kan dessutom ta lång tid att läka. Gå och kolla hos en läkare så du får svart på vitt på vad det är. Kramar om dig (inte hårt så jag sönder ditt revben mera)

Veiken sa...

Svar: Reseguiden hade ingen monter i år. Mässan var betydligt mindre med färre besökare än vanligt. Finanskrisen??? Kram