lördag 30 mars 2013

Påskafton i Helsingborg.

I Helsingborgs Dagblad fanns den här låten idag. Klicka HÄR och lyssna och sjung med! Jag är ju helsingborgare, men inte speciellt förtjust i fotboll. Men nog måste jag ju hålla på HIF ändå.

Idag har det mest blivit slappande igen. Vi har blivit konstigt trötta båda och blir tvungna att sova middag, så vi blir piggare.

Sibbe gjorde en Jansson på sitt sätt idag. I stället för ansjovis, använder han matjessill i den. Han kom på det för många år sen, då han hade semester i stugan och jag hade bilen in till stan, när jag jobbade. Han gjorde en inventering i kylskåpet och hittade nödvändiga tillbehör utom ansjovisen och gjorde en chansning med matjesen. Det blev jättegott och det har blivit vår Jansson i fortsättningen. 

Som dessert idag gjorde jag en chokladpudding. (Fusk, för det var Ekströms!) Jag klarade av att vispa ingredienserna och att lägga resultatet i skålar. Sen lyckades jag att vispa grädden till också. Så vi har festat till ordentligt idag. 

TVn har tagit god tid också. Reprisen på Let´s dance till exempel, för den missades i går. I kväll blev det förstås Bättre än en femteklassare. Det är så roligt.

Jag kan inte låta bli, utan lägger in tre bilder på min man, när han var på Kiviks Marknad nån gång på 1970-talet och sålde ut ett hattlager vi hade fått med på kuppen, när vi övertog en konkursad hattaffär, till vår butik, som vi kallade för Boutique Tre Hjärtan. Kom och köp! Han var nykter men i hatten.Man hade rivit huset vid sidan om och satt upp ett plank, så vi hade extra chans att göra reklam för oss. Slut på nostalgin ett tag. (Nu förstår du kanske alla mina tre hjärtan överallt. De representerar mina tre barn)

Dagens Citat: 
Livet är som att cykla. 
För att hålla balansen 
måste du vara i rörelse. 
Albert Einstein.

♥♥♥
Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Margit sa...

Mitt i natten..och nu är det datorn jag sitter framför medans Lasse kollar en film han spelat in...
Häftigt med Janson på Matjesill!!! Det ska jag nog pröva också enananan gång...man måste våga... Trevliga bilder med Bert..i HATTEN....
Ja då är PÅSKAFTONEN slyt för dennan gången..Vi tittade också på TV..Bättre än en 5.e klassare..roligt program!!!
Vi önskar er båda en fin FORTSÄTTNING på Påsken!!!!
Kram!!!!

Nett sa...

En massa gottigt ni fick i er, det kan man gott unna sig. Själv smaskade jag och min kollega i oss lite choklad inatt ;) Kram

Jenfan75 sa...

Ja jag missade både det ordinarie programmet och reprisen av lets dance

Siita sa...

God morgon o god fortsättning. Trevliga bilder på mannen i hatten. Chokladpudding äter jag inte. Till mitt barnbarn Alexanders förtjusning då han får mitt oxå. Han ska ha det ist för tårta när han fyller år. Kram

Siita sa...

Jo då det förstod jag att det var din man. Vet du en öl som jag gillade heter Tree Harts. Kram

Veiken sa...

Jansson är en favorit. I morgon ska jag göra en jansson på sardeller och testa hur det blir!
Klart att dina barn är dina hjärtan! ;) Smart! Kramar

Sussi sa...

För mig som inte gillar Anjovis eller mattjesill brukar det finnas en variant av Janssons med skinka i. Nu kommer jag inte ihåg vad den hette men god är den..
Fusk är gott. I alla fall när det gäller efterrätt. Det är extra trevligt om det går fort och är mindre bök..

Ha en härlig påskhelg
Kramisar

badtant.bloggo.nu sa...

Oj, här hittade jag nåt som jag gillar och det är din reseblogg. Den kommer jag att följa var så säker. Ha nu en fin vecka. Kram på dig.

attis sa...

Visst är det en underbar berättelse :) Tjusiga hattbilder här. Ha det gott.
Kramen

Viktkamp sa...

Så gott med chokladpudding =)