onsdag 13 mars 2013

Vi vill inte ha mera snö!!!


Är det verkligen så här det ska se ut onsdagen den 13 mars 2013 här hemma i Helsingborg????? Det är ju tur för oss att vi har kunnat lapa lite sol nere på Tenerife ett tag. Därför tar jag chansen och visar lite vackra bilder därifrån en stund.
Här står jag på balkongen och ser en liten båt komma in mot hamnen. Vi älskar att titta på havet, som här är Atlanten, för det skiftar så mycket. 
 Det här är Teides topp vi ser. Det är Spaniens högsta berg, en vulkan på 3718 meter över havet. Här  finns det inte nån snö på toppen. Vi brukar alltid se berget med snö på, när vi har varit här förr.
 Senare samma dag, så var det ett väldans regn nere över Puerto de la Cruz och då blev vi helt enkelt sjöblöta. Men på toppen av Teide hade det fallit i form av snö. Det ser så härligt ut, när solen skiner på det vita. 
  Det är populärt att flyga ner för berget i såna här fallskärmshopp. Jag är så gammal, så jag vet inte ens vad den här "sporten" heter. Kan det vara kitesurfing, eller hur det stavas? Bra att Google finns, för nu vet jag att det heter så och stavas som jag gissade. Det var flera på en gång, som hade gett sig iväg från berget nån stans.
En sak som vi gillar är att stå på ett ställe intill havet och titta på vågorna. Det är verkligen fantastiskt som de far skummande in mot land.
Här är det en stor våg, som kommer rullande in. Den forsar in och det låter så fantastiskt om den.
Bara en bit längre bort ser man dessa stenformationerna och vattnet. Ännu längre bort finns de berömda havs-vattenpoolerna. De är de största i världen vad jag vet och består av sju stora poolområden, som får färskt vatten från Atlanten varje dag. Klicka på bilden ovanför så får du se en film om poolerna. Där solade vi ett par gånger i alla fall och det var skönt. Det finns restauranger där, så man kan både sola, bada och äta där.
Det här är en av alla mina bilder, som jag tog här.
Och en till.
Detta måste man ju kunna kalla för saltstänkt.
Sen blir det inte mer av hav idag. 


Dagens Citat: 
Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet och inte få den, 
än att få en möjlighet och inte vara förberedd. 
Whitney Young jr.Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Maria sa...

Ja samma här men vi har mer snö än ni så du kan ju alltid trösta dig med det. Härliga bilder från er semester gott att tänka tillbaka på.
Varmt å skönt.
Ha en fin dag/kramen

Fenixmonas sa...

Ser hellre dina fina havsbilder än bilder på den eländiga snön! Den behövde vi inte ha...Nej. högtryck med -10 till minus 20 på nätterna och härlig sol på dagarna...det är det som behövs! -14 här just nu...Kramiz

Siita sa...

God morgon. Nä mer snö vill jag inte ha heller. Solsken vill jag ha, men den sken så fint när jag kom ner, nu är det nästan helmulet. Härliga bilder utom den första. Kram

Nett sa...

Härliga bilder, ja nu vill vi inte ha mera snö. Fast solen lyser härligt här just nu. Kram

ansepanse sa...

nej, inte ska vi behöva få mer snö nu, vi har ju det också som du läste hos mig igår och riktigt kallt på nätterna, vilka vackra bilder du visar men den där film-länken fungerade inte
önskar dig en fin dag
kram

ansepanse sa...

Sv: kanske trykte jag på fel bild :) men nu har jag iallafall sett filmen, den var fin
jo, Nemo och Sluggo får också bara godiset när de gjort något som jag bett dem göra :)
kramar

Carina Sjölund sa...

Nu räcker det med snö och kyla.
Men dagarna är soliga och fina♥
Tycker det är mycket trevligare att titta på dina bilder♥
Oj vad jag längtar till sommaren när jag ser dessa :)
Kramen♥

Reidun sa...

Tack för ditt svar, fina bilder av atlantens vågor som jag också har foton av. Undrar om det finns rum på H. Marquesa som har balkong med sol?

Sussi sa...

Åhh så härligt det var att se bilder på värme och fint väder istället för det här vita. Vi hade -18 grader i morse och inget vatten. Rören frös igen. Blir nog till att tilläggsisolera i pumphuset i sommar. Nu har rören tinat i alla fall.. Jag längtar så himla mycket till värmen och våren..

Kramisar

Veiken sa...

Jag älskar, älskar,älskar att titta på Teide. San Thelmo poolerna är inte heller fel.
Puerto har vuxit ut så enormt från första gången jag var där 1958.
Fina bilder du har från ett härligt ställe! Kramar

Veiken sa...

Jag såg att det har hänt en olycka i närheten av din bostad. Jag hoppas att du slapp att se den! Kramar

Gilla sa...

Svar till Reidun.

Om det ska vara sol på balkongen på Marquesa, så får det bli mot gatan. Vi hade ingen sol på vår. Men det finns två solaltaner med pooler, om det kan trösta dig.

Gilla