måndag 11 mars 2013

Mera från Puerto de la Cruz.


När vi var nere på Tenerife, så hade den årliga karnevalen hållit på i en vecka redan. Man säger ju att karnevalen i Santa Cruz på Tenerife är världens näst största efter Rios. Den i Puerto är den näst största efter Santa Cruz. Det var ju därför vi inte kunde komma närmare vårt hotell, när vi anlände. För det var flera gator avstängda för trafik. I vanliga fall hade vi fått gå med väskorna på nästan plan mark i ungefär 40 meter.


Så det var liv och lust i stan dygnet runt. Det var utklädda människor överallt, men det stora karnevalståget hade nog redan gått när vi kom, för vi såg det inte.

 Nu är vi nere på den stora Plazan. Här fanns det extra matserveringar, som flyttas, när karnevalen är slut. Men deras mat är försvinnande god.
 Den här paellan gick inte av för hackor. Det kan jag lova.
 Det var vid den här tillfälliga serveringen vi fick smaka godsakerna.
 Här är det vanligen en jättestor parkeringsplats. Men under stora helger och under karnevalen har man ett stort nöjesfält, så barnen också kan roa sig. Detta är en stor bläckfiskkarusell.
 Så här var det många som hade klätt ut sig, trots att karnevalen egentligen var slut.
 Påhittigheten är stor.
 Det här var ett fyrverkeri, som vi väcktes av på natten. Firandet pågick fram till klockan 7 på morgnarna. Så vi hade lite svårt med nattsömnen då. Vi väcktes av en jätteknall, som lät som ett kanonskott.
Så här fint gör man utanför hotell Monopols ingång varje vecka till lördagen.
 Så fanns det ju de orörliga "statyerna" överallt. Precis som alltid, när vi har varit nere på Tenerife.
 Kan det vara Poseidon, kanske?
 Den här bär världen på sina axlar, så det måste ju vara Atlas himself.
 Det här vackra paret stod vid vår favoritplats. För bakom den ser man Atlantens vågor brusa in mot land. Vi kan stå där både länge och väl helt fascinerade av vågornas brus.
 Den här gubben ser extra bister ut. Men han har fuskat och har en heltäckande mask för ansiktet. Här kan man se några av alla trappor, man får kliva upp eller ner för. Inte konstigt att man fick kramp i vaderna.
Vi hade tänkt oss att köpa en mask att ha med hem. Men det blev inte av. I just den här butiken fanns det så fantastiskt vackra masker. De som ligger i fönstret här, är inte de finaste.
Det fanns till och med specialöl för karnevalen. Doradan är verkligen god.
 Våra servitriser på Columbus Plaza hade också klätt ut sig. Det var två verkligen gulliga tjejer.
 Den här serverade oss nästan varje dag.
 Man ska inte förvåna sig på nåt sätt. Den som kör barnvagnen är en man, liksom den som står med ryggen åt oss och tittar på de andra.
 Här var det tre killar mitt på dan.
Den här kvinnan har jag flera bilder på, för hon var så snyggt klädd.
 Ytterligare en man med blått hår.
Jag undrar just om inte det här paret kommer från en charterresa.
 Man klär ut sina små barn också. Här var resultatet Rödluvan.
Ytterligare en kille i damkläder. Man räds inte för något. Det anordnas också ett lopp, där det  är killar i högklackat som tävlar. Vi fick ju inte se det i år, men har sett det tidigare. Nu ska jag inte trötta ut med flera bilder idag, utan säger Tack och Adjö!

Dagens Citat: 
Vad frost är för blomsterknoppen, 
det är själviskhet för vänskap. 
M. Tupper.

♥♥♥

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jösses så många maskerade, men de hade säkert jättekul! Fina bilder som vanligt hos dig Gilla! Jag har också visar masker och statyer...Kramiz

Siita sa...

God morgon. Det där skulle jag gärna ha sett. Fina bilder som vanligt. God mat. Kramar

ansepanse sa...

åh vad många fina bilder :) det är roligt att se idérikedomen i utklädslarna, jättefina statyer
kramar

Reidun sa...

Hej. Var på Teneriffa i januari,vi bodde på H. Luabay men till nästa gång så vill vi bo mer centralt så jag undrar hur är standarden på rummen på H Marquesa, sängar, mat?

Tack för en trevlig blogg!

Gilla sa...

Hej Reidun.

Marquesas rum är fina, åtminstone det vi hade. Stort och rent. Badrummet är nyrenoverat verkar det som. Vi ar mycket nöjda med vårt rum.

Vi läste på nätet att om man tog både frukost och middag, var inte middagsmaten så där. Så vi avbeställde den. Men frukosten består av en jättestor buffé, där man kunde få "allt".

Hoppas att du kommer att läsa detta, för du hade ju ingen adress, jag kunde länka mig till. Lycka till, för mera centralt kan man knappast bo. Jag tittade efter och Luabay är långt från centralt.

Gilla

ansepanse sa...

Sv: det är ju ännu roligare att portionera ut dem så blir det vid fler tillfällen som vi får glädjas åt bilderna
kramar

Veiken sa...

Jättefina bilder. TACK! Jag älskar karnevaler och har sett några, några små och en större där vi stod i flera timmar och den ena efter den andra dansade fram!
Tyvärr kan jag inte äta paella. Jag blev magsjuk en gång för många år sedan i samband med att en paella tillagades och nu kan jag inte ens känna lukten av en sån! Kramar