onsdag 6 mars 2013

Hundraårsjubileum.

Idag skulle min lilla Mamma fylla etthundra år, om hon hade levat. Jag har några bilder av henne, som är nyscannande idag. De är från det hon var ung, till lite äldre.
Detta är det äldsta fotot jag har av min Mamma. Det är den lilla tösen och bilden var svart/vit från början. Den andra tror jag är min moster Berta.
 Här har hon hunnit bli lite äldre med långt hår.
Nu är hon nybliven Mamma med mig på svampen och Pappa bredvid.
Nu har vi hunnit bli lite äldre och är hos Moster Ella i Tidavad på sommaren.
Nu är familjen i Falsterbo, eftersom Pappa arbetade på Falsterbohus på somrarna. Han var förälskad i Mamma ända till sin egen död. Det syns tydligt på hans blick här.
Så har familjen utökats med en lillasyster till mig. Den här bilden har jag visat förut. Visst var min kära Mamma vacker!!! 

Ja, hur har jag firat detta då? Inte med nån tårta i alla fall. Större delen av dan har jag varit i tvättstugan med tvätten efter semestern. Vi hade faktiskt fått en ny tvättmaskin under tiden vi varit borta. Den lyckades nästan att skrämma vettet ur mig, för när den centrifugerade, så skakade den, så det lät som om den skulle sprängas.
Gårdagens berättelse om diascannern löste sig till slut. Jag brukar ju länka min blogg till Facebook och där kommenterade min dotter den. Det var hon som tänkte så gott om sin mamma och hade köpt scannern. Men hon vill ha den när jag är klar, för de har också en himla massor av diabilder. Så hon tror inte jag kommer att vara utan jobb ett bra tag nu med den. stämmer säkert.

Dagens Citat: 
Vänner är som pengar, 
lättare att skaffa än att behålla. 
Samuel Butler.

♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! 
Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Yvonne ♥ sa...

Bra att du hann med tvåtten idag.Du fixar säkert till mössan så att den blir bra! Kram!

Yvonne ♥ sa...

Vill du att jag ska hjälpa dej att redigera bilderna?? Kram!

Fenixmonas sa...

Vilken underbar och omtänksam dotter du har. Hon visste precis vad mor behövde! Kramiz

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Bra att du kan fixa en mössa ändå .Jag skickar bilderna till dej. ha en bra dag! Morgonkram!

Siita sa...

God morgon. Härligt med hundra år, det skulle min mamma oxå blivit i nov. Födda samma år då. Har några få kkort på mor men ingen skanner. Kramar

Nett sa...

Kul att ha kvar alla de gamla bilderna :) Snäll dotter du har :) Kram

Veiken sa...

Det är konstigt bilderna från den tiden liknar varandra mycket. Min mamma skulle fyllt 103 år till sommaren. De är fint att du har så många kvar!
Vilken härlig dotter du har! Hon visste precis vad du ville ha!Kramar

anniepiie sa...

Kul med gamla bilder, 100 år är det inte många som blir, men tänk att den dagen för din mamma är idag, härligt!! :) Kram