fredag 22 mars 2013

Lite fredagsbilder från idag.

Jag måste bara malla mig lite med åtminstone en av mina orkidéeer. De tre första bilderna tog jag idag. Och den allra sista tog jag innan vi reste på semester den 9/2 dagen innan vi reste. Den har alltså hållit sig så länge och blommar bara mer och mer. Det är alltså samma blomma i alla fyra bilderna.Vi var ju på en orkidéutställning på Sitio Litre i Puerto de la Cruz och jag har varit stöddig tidigare, för att jag tycker att mina orikidéer är väl så fina, som de är i parken där.
Så här såg alltså en med liknade färg ut i utställningen. Den står ju i kruka precis som mina gör. Men de står utomhus i ungefär samma temperatur, som vi har inomhus.
Här finns ju flera orkidéer i olika färger. Orkidésläktet är verkligen stort och omfångsrikt.

Så till nåt annat. Det känner du väl till att det är Påsk nästa vecka. När vi åkte ner på stan idag, så stod det ett jättestort påskris utanför Konserthuset. Jag  passade på att ta ett foto genom bussfönstret, när bussen stod stilla vid ett rödljus.
Om du klickar på bilden ovanför kan du läsa om vad som står i Helsingborgs Dagblad idag. Där finns en film också i artikeln.

Så vill jag visa lite bilder på hur vi tillbringar fredagen med lite mys med Baloo. (Han myser nog mest! Han är ju så tung!)

Det är Sibbe som har tagit de här bilderna med sin kamera. Vi andra två har en go kelstund. Jag är rädd för att det inte går att ta bilder mot soffan, för vi har läslampor ovanför mitt huvud och hans blixt i kameran rår inte på dem. Jag släckte lamporna också. Men jag såg inte nåt resultat av det.


Glöm inte min Reseblogg! Klicka HÄR!

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

15 kommentarer:

Maria sa...

Oj det blev många kilon att ha i knät men säkert en go stund. Tänk att det finns så många jätte fina orkidéer av alla olika färger. Din ser ut att vara väldigt livfull kraftiga blommor å fin färg.
Ha en skön helg/kramen

Fenixmonas sa...

Ja nu är det snart påsk men hos mig har det inte kommit fram någonting ännu...orkar inte, hinner inte...Ska i alla fall sätta fart med maten nu direkt på morgonen för fredagen var en dålig dag så det blev varken hackat eller malet igår kväll. Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Jag har en levande blomma,en Orkidé i samma färg som din,,den tappade sin sista blomma häromdagen,,men det är en ny stängel på väg,,så den blommar nog om snart igen..Haé Kram.

Siita sa...

God morgon. Härliga bilder på dina blommor. Mina är i vila just nu, men bläckfisken har knopp. -11 grader o solsken idag. Kram

Jaana Oh sa...

Vilken vacker orkide!! :)

Ma sa...

Jag tycker Du har lyckats bra med Dina orkideer. de är jättesvåra att få jättefina i vårt klimat. Men Dina var verkligen fina på bild...

Carina Sjölund sa...

Wow vilken vacker blomma♥
Min har tyvärr tappat alla blommor :(
Men hoppas det kommer nya snart :)

Puss på nosen till goa Baloo♥

Kramen♥

Anonym sa...

Jag är inte orolig för min orkide,,jag har lyckats hålla den vid liv i 3,5 år snart,,Haé Kram.

ansepanse sa...

vet du, alla mina orkidéer har dött :( kan det ha varit någon slags sjuka eftersom även den jag haft i jättemånga år strök med :(
vad vackert med det där påskriset, jättevackert
och så Baloo, kan inte annat än le när jag tittar på bilderna, han vet hur man ska mysa han :)
kramar

Nett sa...

Så vackra, syns att du sköter dem väl :) Hoppas att du har en alldeles underbar Lördag. Kram

Siita sa...

Hej, min bläckfisk är en orkidé. Ska visa bild när den blommar. Kram

Gilla sa...

Jaana Oh!

Tack för kommentaren. Men jag kan fortfarande inte kommentera hos dig. Vet inte hur jag ska göra.

Anonym sa...

Ja alla som svarade på fågeln hade rätt,,så Grattis alla..Kramen..

Siita sa...

Nej inte rötter, den heter blckfiskorkidé. Kramar

Veiken sa...

Du är helt fantastisk med dina orkidéer. Så fina! Blev du inte platt efter soffkontakten med Baloo? En riktig bjässe! Kramar