torsdag 3 mars 2011

På promenad med Noack.

Så här på vintern blir det inte så många promenader i dagsljus med Noack. Men idag hämtade vi honom hemma hos Matte. Sånt mottagande vi fick! Han blev helgalen nästan och snodde runt benen på oss båda två. Först och främst tog han min ena vante i munnen och spatserade runt med den riktigt malligt.

När vi så kom ut, så mötte vi en liten liten vovve. Vad det var för sort vet jag inte för vi frågade inte. Namnet? Det har jag glömt. Hon skällde och bjäbbade som en galning, men tyvärr tänkte jag inte på att ta ett foto av varken henne eller Noack då. Noack mer eller mindre bara glodde efter henne. Han tänkte väl ungefär: Va´ bråkar du för? Jag bryr ju inte om dej ett enda dugg.



Så fortsatte vi vår runda. Jag visade för ett tag sen, när vi hade haft storm och det hade blåst ner trän över stigen, och vi inte kunde gå den vägen alls. Nu hade man rensat upp och gallrat ut både buskar och trän, så det såg riktigt kalt ut.



Här är vi på väg hemåt igen Morfar går först och Noack lufsar efter.




Hjärtoman som jag är kunde jag inte låta bli att ta bilden på det här trädet. Man hade sågat av en utstickande gren och resultatet blev ett hjärta tycker jag.


Nu stannade Noack ett tag och tittade efter mej vad det var jag höll på med.


När vi kom till Hemköp behövde vi lite matvaror, så Morfar gick in och handlade lite medan Noack och jag stannade utanför. Noack tittar långt efter honom.


Jag passade på att försöka få ett bra foto på honom, men han flyttar på huvudet hit och dit, så jag inte hinner med riktigt. Han är ju så fin, men det är svårt att ta ett snyggt porträtt av honom.


Det här blev väl ändå inte så dumt?

En rolig grej hände förresten häromdan när jag var ute ensam med Noack på kvällen. När vi kom förbi på torget, så sa jag till honom: Ska vi gå hem till Morfar nu? Han nästan stannade till och tittade långt mot Hemköps ingång. För det är där vi brukar vänta på Morfar, när vi har varit ute alla tre och vi behöver handla något. Han väntade alltså att få se Morfar komma ut därifrån.

Dagens Citat:

Den som väntar på tillfälle

förlorar tid.

Giordana Bruno.

****************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

20 kommentarer:

gunsan sa...

Vilka fina bilder på lille Noack.
Ja du, hundar är förståndiga, när jag är ute med Danza o känner att jag vill hemåt o märker att det vill inte min kära hund, då brukar jag säga "ska vi hem till husse" o är jag riktigt riktigt busig då säger jag "ska vi hem o äta en kaka", vid dessa kommentarer så formligen studsar hon hem;))
kramizzzzzz

Mia systeryster sa...

Visst är det underbart att bli välkomnad av en hud?=D Fina bilder!
Kram

Fenixmonas sa...

Jättefina bilder blev det ju på gossen! Ja, de är inte dumma våra fyrbenta vänner, ibland mycket klokare än vi människor. Kramiz

Fenixmonas sa...

Ja, jag har ju ett popup fönster, precis som många andra på blogger...det blir inte så mycketscrollande då och man ska ju kunna växla mellan bilderna...har du provat att göra det? Kram

Fenixmonas sa...

Nej, dessvärre så tror jag inte att det går att få loss bilder ur bildspelen... Killen som skulle rädda mina kort har missat alla efter "Tr", det innebär att alla kort vars album började på "Turkiet" är helt borta! Som tur var så hade jag en del album på andra ställen och många under "Side" så allt är ju inte försvunnet, men flera tusen kort är väck och går aldrig att återställa! Kramiz

Fenixmonas sa...

Nej, du har inte popupfönster! Det finns ju tre olika alternativ och eftersom många klagade då jag hade kommentarerna direkt så ändrade jag. Många tyckte att det blev jobbigt att scrolla så långt för att komma till slutet där de kunde kommentera...Inte lätt att försöka efterkomma allas önskemål...hehehe...kramiz

4U2 sa...

Fin hund, och sjuttio börjar som sjutton så vad är skillnanen? (ler stort) Ha en fin dag.

Nett sa...

Vilken härlig promenad, och vilka underbara bilder. Fint med hjärtat på trädet. Hoppas att du får en underbar fredag och helg. Kram

Anonym sa...

Härliga bilder!

Stattinskan sa...

Jättegoa bilder ;-)

ansepanse sa...

hundar är otroligt kloka vet du :) och han är ju SÅ söt Noack, dagens citat är superbra
ha en fin fredag - kramar

Nett sa...

Jasså, gjorde hon. Ja det ser man. Hon har då aldrig vunnit inne hos mig vad jag vet om. Kan tro att pizzan skulle passa på dagtid :) Här blir det tacos idag. Kram

Siita sa...

JättefinAA KORT PÅ HAN. tACK FÖR DUKEN DEN KOM IDAG. kRAM

vardagsprincessan sa...

fina bilder. Njae, har ett litet system men med GRYMT bra ljud. Nu ska jag laga mat,..blir fisk, potatis, ärtor och sås. mums :). skriver mer sen..kram,..vardagsprincessan

Anonym sa...

Vilken fin promenadkompis han är lille Noack! Trevligt att ha honom så nära.
Svar: Tack, för den fina kommentaren om mina inlägg från Sydafrika. Vi var borta i 16 dagar och det hände saker precis hela tiden. Det var en fantastisk resa! Det är inte så många inlägg kvar därifrån nu!
Kram

Carina Sjölund sa...

Fina bilder på en vacker vovsing :)
Att det är våra bästa vänner är det inget tvivel om :)
Ha en fin kväll!
Kramen♥

Sussi sa...

Dom är smartare än man tror dom älskade små liven ;)
Namn och hur det brukar vara, lär dom sig riktigt fort. Han är verkligen jättefin! Doris är likadan. Rör huvudet så fort man försöker fota..

Kramisar

Anonym sa...

Vad fin han är - och den sista bilden blev absolut bäst :-)

Mi sa...

Härligt mottagande du fick av Noack.
Har ni ingen snö kvar alls? Här i Uppsala finns det hur mycket som helst. Ska jag maila över lite, haha. Önskar dig en riktigt bra kväll. Kramar!!

Hörni sa...

Han är så otroligt fin, Noack. Och duktig som inte bryr sig om bjäbbiga småhundar.:D

Sv: Tack så jättemycket, kul att du gillade min teckning.:)