söndag 27 mars 2011

Vi har varit på födelsedagskalas.

I morse hade vi hjälp av Sibbes dotter att sätta upp våra nyinköpta rullgardiner. Våra persienner var helt kassa och gick inte att hissa upp överhuvudtaget. De satt där när vi flyttade in i lägenheten för 10 år sen och hur länge de hade suttit där då, vete gudarna.


Som du ser blev resultatet väldigt lyckat. Tur att vi har sån genial hjälp i familjen. Nästa arbete får jag nog utföra själv. Det gäller kablar både hit och dit, som ska fästas i golvsocklarna. Vi hade ju problem med TVn för ett tag sen och fick då bytt ut den gamla kabeln till den. Men killen som gjorde det, la in en alldeles för lång kabel, som nu slingrar sej lite hit och dit.


Så fyllde Sibbes äldsta dotter år idag och hela familjen i Helsingborg var bjudna på kalas. På kalaset var hennes lillasyster med också, eftersom hon hade rest ner hit från Stockholm för en skolträff och inte för att sätta upp rullgardiner till oss.



Så här fint dukat var det när vi kom. Det stod vin och sånt framme, så alla fick ta sej ett glas och hälla upp önskad dryck. Till en början stod det också en stor ostbricka framdukad, så man kunde ta ost till vinet om man ville.


Så stod det en buffé uppdukad också. Där fanns det mängder av godsaker. Rostbiff, skinka och jag kommer inte ihåg allt. Bara titta och njut! Det var jättegott alltihop.


Sen serverades det glass med blandad frukt, bland annat blåbär och hallon. Så var det småkulor av maränger också och chokladsås. Jum, jum! Avslutningen blev ju kaffe med god dricka till.

Vi var många på festen och vi hade så trevligt tillsammans. Min vana trogen så säger jag inga namn. För det är inte alla som gillar att man berättar det. Därför blir det inte några foton heller.

Men det var förutom födelsedagsbarnet hennes son med fru och två döttrar, hennes dotter, som är Matte till Noack var också med. Värdparet har en katt också, som de hade låst in för Noacks skull.



Här är kissen Strega, som blev inlåst idag för Noacks skull. Strega gillar inte honom. Det här fotot är taget en tidigare gång.


Så sätter jag in älsklingsfotot igen av den käre Noack. Det är inte heller taget idag. Det var liksom inte läge för det nu.

Mätta och belåtna begav vi båda oss hem igen för lite TVunderhållning ett tag. De andra stannade kvar lite längre.

Dagens Citat:

Omnia vincit amor.

(Kärleken övervinner allt.)

Vergilius.

************************************************************************
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

 

13 kommentarer:

Margit sa...

Ja det blev så fint med de nya rullgardinerna..Så stilrent!!! Jobbigt med sladdar...
SÅ mycket gott ni bjöds på..och så trevligt o vackert dukat också!!!
Önskar dej o Bert en trevlig i fin vecka!!!
kram!!

Fenixmonas sa...

Å´så fint det blev med rullgardiner! Jag har funderat på att göra det samma här men vi får nog anlita någon för det.
Vilket fint kalas, jättemycket gott!
Våran Cesare ska få vara hos dotter Wictoria i påsk för då kommer dotter Werona hit med sin vovve! Kramiz

Anonym sa...

Va, hur kan man inte gilla Noack,
han är ju jätte Fin! :)

Ser att Ni hade en massa gotter att snaska i Er, vilket det inte blir hos mig när jag fyller i Maj. Ska ta prover på sjukhuset i Lund just den dagen, men får väl inga besök i alla fall, vilket inte gör mig någonting! :)
Födelsedagskalas är bara någonting värre ont, om inte för kropp och själ, så i-varje-fall för plånbok och bankkontot. :)
Ha en fin Måndag!
Kram
Stevie

Siita sa...

God morgon. Trevligt med kalas. Rullgardinerna blev toppen. Kram

Margit sa...

Gomorron/förmiddag, Gilla!!!
Har NU putsat de 2 resterande fönstren i vardagsrummet..så nu har jag"bara" 6 kvar av 13...Tar några i taget..Kollade på Magnus Hedman när Malou intervjuva i TV 4...Och då putsade jag och tittade o lyssnade..."Lätt som en plätt"..och NU ser man ut så bra..OCH alla kattspår på utsdan är nu borta..tills det blir nya...
När det gäller HUR vi kommer att bo på Hotellet..DET får vi veta när vi kommer dit. Man kan INTE påverka vilken lägenhet man får när man köper så..och så billigt...som vi gör.
Och visst var det "kök" i dem.?..
Ha det så gott idgag!!!
HÄR skiner solen och det är mycket vackert väder..
Kram till er båda!!!

Nillas Trädgård sa...

Jag förstår varför det är ett älsklingsfoto :-)
Vilken gosvovve :-)
Jisses vad mycket gott ni fick.
Men varför lägger man in för lång kabel om man nu kan välja längd? Här är en till som hatar kabeltrassel!!!
/Frogprincess

anniepiie sa...

Åhh va gott det ser ut, verkar som ni hade hur trevligt som helst! :) SV: Nää, det blir ju oftast dyrare när det ägs privat! :P Precis, jessicas finalnummer var mer glatt tycker jag oxå! :) kram

Carina Sjölund sa...

Roligt att fara på kalas! Och vad mycket gott ni blev bjuden på :)
Kramen♥

anniepiie sa...

Okej, själv tyckte jag att den var helt okej, kollade lite på mästarnas mästare oxå och det är ganska bra! :) har kollat på de andra säsongerna av det oxå och det brukar vara spännande! :) Nää, nu måste jag kila,ska gå på bio! ;) Kram

mufflo sa...

Ser mysigt ut med kalas. Glöm inte ge hunden något!

Anonym sa...

Vilken god mat ni fick! Det är så trevligt när man träffas på födelsedagar! Ha det så gott! Kram

Anonym sa...

Har Du sett denna?!
http://photopeach.com/album/16m1ok6

Kram
Stevie

diana sa...

Vad trevligt och tack för tipset. Ja nu vet du ju inte vad jag pratar om, men min son tar studenten i vår och jag har funderat över vad vi ska bjuda på. Buffé såklart. Ost och fruktbricka låter bra med. Så tack för tipset.