söndag 22 december 2013

FULL FART I KÖKET IDAG

Min vana trogen till julen, så gjorde jag en stor sillsallad. Den döljs under folien här. Vi har avsmakat den och den blev verkligen godkänd.
 Jag använder mej av min Pappas recept. Han lagade aldrig mat hemma, men till julen skulle han göra sill-salladen. I receptet ingår salt sill, rödlök, kokt potatis, rödbetor, saltgurka och syrliga äpplen. Allt finhackas och blandas i en skål. Det behövs inga flera kryddor. 

För en av våra gäster på julaftonen, så står det en extra och liten skål i kylen. Den innehåller ingen lök, för hon tål inte det.
 Vad är då detta? Jo sillsalladen ställde jag ut på balkongen på ett bord där. Jag har lagt lock över, så inget kan blåsa bort.
Här kan vi se nästan hur den ser ut. För det är GladPack på och blixten gjorde att det blev fel kulör på det hela. Salladen är ungefär rödbetsröd helt och hållet. Jag har nämligen också hällt rödbetsspad på salladen, för att det ska bli så vacker färg som möjligt.
Sibbe griljerade skinkan igår, men vi var ju tvungna att avsmaka den idag till middagen.
Vi hade köpt en lättrökt och färdigkokt skinka och den var både saftig och god.
Så här såg min middagsportion ut. Skinka med rödbetor och en röra av rivna morötter med purjolök, tomater med mera. Han har brynt röran lite i en panna. Det smakade väldigt gott.
Den sista insatsen Sibbe gjorde idag var att steka och lägga in småsill med lök och 123-lag. De var väldigt goda också. Nu behöver vi inte svälta den kommande julen, för det här kommer att räcka långt. Det blir ju lite mer på smörgåsbordet då också.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

10 kommentarer:

Jenfan75 sa...

Vad mycket gott du hade här då.. :)

SV: Här planeras en resa till Turkiet i juli/augusti.Fat vi far till kusadassi där Aqua fantasy ligger..

Siita sa...

God morgon. Idag ska vi smaka av lite av julmaten, det blir dopp, skinka, köttbullar o rödbetssallad. Skinkan smakade bättre när den fick stå o vila. Kram

Fenixmonas sa...

För pappas skull så får vi ta med en sillburk men i övrigt blir det ingen sill...Det är något av det värsta jag vet. Din skinka såg riktigt fin ut! Kramiz

TantGlad sa...

Här vankades det godsaker.

Önskar en God Jul till dig!

Ama de casa sa...

Vad duktiga ni har varit och så gott det ser ut :-)

sv: Det är ju många utlänningar som bor här, så denna julhelg är stor även här. Jag tror nog att det kan ha blivit så att dom spanska barnen har två julaftnar nu :-)

ansepanse sa...

du/ni har verkligen lagat goda julmater :)
önskar dig också
EN RIKTIGT GOD JUL
kramar vännen <3

Veiken sa...

Sillsallad är riktigt gott! Vi startar med skinkan i morgon ho dottern, sedan dröjer det till nästa år innan vi äter julskinka. Vi har sån tur så vi slipper göra en massa julmat! Det räcker att äta det på julafton! Många varma julkramar!

Ama de casa sa...

Ha nu en riktigt GOD JUL! :-)

Ma sa...

Även här har julmaten smakats av. GOD JUL...

Ma sa...

Sv: Nu tror jag att jag har fixat så att det syns även i andra webbläsare än min egen. God Jul...