fredag 13 december 2013

SKOR ÄR MITT STORA PROBLEM.


Det brukar ju bli så, när man har blivit äldre. Skorna passar inte till fötterna. Bakgrunden för min del är att jag hade en butik i konfektionsbranschen en gång i tiden. Då stod man ju dagarna i ände, eller gick runt i butiken. Och fina skor skulle man ha på sig.

På den tiden var det inte så vanligt att man använde sig av foträta eller breda skor. Så under årens lopp har jag utvecklat så kallat Hallux Vallux. Numera kan man ju få fötterna opererade om man vill, när de blir för ömma. Men eftersom jag anpassar mina skor till mina breda fötter behöver jag inte tänka på det.

För några år sen råkade jag bryta min vänstra fot. Då hade vi nyligen varit på Mallorca och jag hade köpte ett par vackra röda sandaler med lite klack. De blev aldrig använda, för sommaren var regnig. Så jag har ett par fina röda sandaler till ingen nytta alls. De här har legat nerpackade i en kartong ända sen dess. För jag vågar inte gå med den höga klacken. Den syns ju nästan inte ändå på bilden.

 De ser lite gråa ut, men det beror på att jag inte använde blixt till den här bilden. Jag tog nån med blixt också, men det såg inte bra ut ett enda dugg.
Numera provar jag ordentligt när jag ska köpa skor, för fötterna har blivit bredare med åren också. Förr hade jag 38, men nu gäller det bara 40. Jag brukar gå fram och tillbaka i butiken, innan jag köper något nytt.

Jag har hittat andra vackra skor, som jag skulle kunna tänka mig.  Till exempel, såna fina Converse. De är ju härliga att gå med när man är på promenad till exempel. Som du förstår så gillar jag just röda skor.
                
 Riktigt platta skor är nog det bästa för mina fötter och här är det ett par, som jag gillade rätt bra. Jag tror att ett par sådana hade varit lättplacerade på mina fötter och till mina kläder. Det här paret kommer från Blowfish och den här sorten vet jag, att den skulle passa till många av mina kläder. Festliga med det här mönstret.
                 

Det här paret kommer från Vagabond och är passande att gå ut med tror jag. De kan användas även till fest, tycker jag.
               
Jag kunde inte låta bli, utan kikade på små söta barnskor också. Jag har ju hitintills 5 barnbarns barn, så jag blev nyfiken på vad det finns för nåt till dem. Det här är ett par Nike, som är hur gulliga som helst.

              
En sak som man kan utnyttja, när man köper skor är att handla på nätet. Jag har tittat på flera håll och det finns så mycket vackert och stilrent att hitta. Då brukar man ha öppet köp, eller så kan man ångra och skicka tillbaka skorna, om de inte skulle passa. 

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Skor är ett dilemma tycker jag. Jag brukar ha haft 39-40 i skoväg, men nu 42-43. Den st finns inget fin som passar. Bara trista gympadojor o herrskor. Kram

Fenixmonas sa...

Skoproblem känner jag verkligen till! Fast av alla dina skor här så kanske jag skulle kunna ha haft ett par...men bara kanske...de svarta Conversen. Kramiz

Ama de casa sa...

Jag har så gott som alltid gått i fotriktiga skor. Det är jag glad över, för jag gillar ju att gå mycket och det är inte kul om man har ont i fötterna då.

sv: Det är visst mig som Anders pussar på ;-)

Maria sa...

Det där låter som min mamma, hon har i hela sitt liv varit så nog med skor. Snygga skulle dom va inte så fotriktiga, nu har hon så ont i sin ena fot. Kanske de kan bero på för trånga och smala skor hon haft. Det är svårt att få bra skor till henne idag.
Här är de görtristigt väder idag så för min del får det nog bli en bakdag.
Ha en skön helg/kramen

Ama de casa sa...

sv: Haha! Nej, inte självutlösare heller... ;-)

Ma sa...

Själv tillhör jag den sorten som är mer eller mindre skotokig. Köper en massa skor som jag inte använder av en eller annan anledning. Antagligen bara för att jag tycker de är snygga och de tyckte jag de skor som Du visade upp i bloggen också var...

Margit sa...

Jag har också sko..fotoroblem..också hallus vallux.st 41 på skorna. .i somras och även nu inomhus. .så får hsg ned mina billiga Jyskskorna..och nu nå vintern problem. .speciell hö fot...den domnar av fram.Köpte "fotriktiga"eccoskor"..1200 kronor. .men även med dom..domnar foten.Hittade få på I cA maxi ett par 399 kronor...mef blixtlps..mjuka..ich dom är mycket bättre på mina fötter. .så dom dyra..dom bara står.
Inte kul..