onsdag 25 december 2013

SÅ BLEV DET JULAFTON TILL SLUT.

Vi hade suttit och tittat och spelat på Bingolotto på Lille Julaftonen, så vi kom sent i säng. Så när vi hade lyckats att få i oss frukost, så gick vi till sängs för att försöka somna om. Vi hade ju sparat vatten på eftermiddagen, så vatten till vårt te fanns ju att få.  Vi hade inte ens somnat, så ringde det på dörren. Jag hoppades ju naturligtvis att det var "gubbarna" med vattnet, som skulle berätta att vi hade fått vatten igen. 
Men nej! Det var Sibbes ex-svärson, som kom för att önska God Jul. Han hade med sej ål också. Det hade vi inte köpt alls, så det passade ju bra. Vi satt och snackade ett bra tag, men så tyckte han att det var bra, så han skulle gå. Vi väntade ju att min son skulle komma och bad honom att vänta, med det kunde han inte.

Så kom min son och naturligtvis fick han åtminstone en skinkmacka, eftersom han inte fick gå ut med julen. Det blev en hel del snack hit och dit. Sen skulle han tillbaka till sin dotter och hennes familj i Eslöv, för att fira närmare. Vi fick en fin sak, som man kan ha både varma och kalla drycker i. Vet inte vad den kallas. Men han blev besviken att inte få träffa kompisen.

Lagom till att Sibbes dotter och hennes dotter skulle komma, råkade jag sätta på vattenkranen i köket. Vilken glädje! För vattnet hade kommit tillbaka! Sibbes dotter fick hjälp av sin son hit med resväskan hon hade med sej. 
Vi hade dukat upp som till en buffé i köket, så alla kunde ta vad som önskades. Det var enklare än att ta in sakerna till matbordet i rummet. Jag hade dukat där med glas och tallrikar, så det var klart i förväg. Maten föll på läppen och alla åt ordentligt. Så blev det kaffe till desserten som var Ris à la Malta. Så småningom blev det dags för flickorna att ge sej iväg. De skulle ju ha taxi klockan 6 härifrån, för vidare befordran till Köpenhamn och flyget.
Nu är Baloos Matte klar att ge sej iväg.
Och även hennes Mamma. Sibbe följde dem ner i hissen med resväskorna, när klockan var 6. Den kom 3 minuter över sa han till mej. Resten av kvällen blev enbart vila för oss, förutom att jag diskade halva disken. Fick inte plats med allt. Resten ska jag ordna i kväll. Det är ju juldagen idag, för att man inte ska bli förvirrad av det jag skriver.
Här visar jag en liten julängel. Den har jag fått av mitt ena barnbarn för flera år sen, när hon var liten. Nu har hon ju ett eget barn. Den här ängeln hänger alltid här, för jag tycker att den är så söt. Dessutom är det ju ett kärt minne av mitt barnbarn. Hon bor i Eslöv numera.
Mina fina tomtenallar ligger i vår säng. Jag har fått till det med snöfall på dem.

PS. Det är ju faktiskt Juldagen idag, när jag har skrivit detta. Lugnt och skönt för hela slanten. DS.


Citatet kommer från Facebook.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Aurora sa...

Vad mycket folk du har haft omkring dig under helgen. Men det är så det ska vara. Kram

Margit sa...

Hej Gilla!!! ja det var mycket ni hunnit med!!! Många besök...och händelser av olika slag. Skönt att vattnet kom tillbaka!! JUL utan vatten, det skulle inte vara nåt vidare!!
Ja dagarna går..och nu är det snart Annandag Jul...
Vi har varit bortbjudna, till min dotter Maria med fam i Eskilstuna...och i morron så ska vi åka till Uppsala...till Lasses yngste son. Våra planer spolierades...när jag ramlade och bröt höften den 5 dec..och fick en höftprotes inopererad... Så vi vick återbuda bjudningearna som vi skulle ha hos oss..och be att vi fick gästa våra resp barn istället...
Önskar er en GOD FORTSÄTTNING!!!
Kram!!/ Margit o Lasse.

Siita sa...

God morgon. Främmande på julen ska ha något i magen, det lärde min mor mej också. Här har vi inte haft något besök än, men Renate o Emanuel kommer i kväll med tåget från Sthlm. Ska hämta dom kl 17.11. Kram

Anonym sa...

Mors,,Ja du jag tror inte att tjejerna har Stefan eller Staffan som tilltalsnamn...Kul med både väntade och oväntade besök..Men den julklappen att vattnet kom tillbaka,den var väl inte dum..Ha en fortsatt God Julhelg..Kram.

Fenixmonas sa...

Mycket folk hos er hela helgen, så trevligt! Vilken härlig känsla det måste ha varit när vattnet kom tillbaka! Här har det varit strul med datorn som inte ville lägga in några kort, men det löste sig igår kväll. Ha nu en fin dag denna julens sista dag! Kramiz

Ama de casa sa...

En lyckad jul, alltså - skönt att det ordnade sig med vattnet :-)

Tur att dom har fått tomtemössor, nallarna. Nu när det snöar på dom och allt :-)

Veiken sa...

Ni fick en fin jul trots att vattnet var borta, men det kom ju till slut!
Ål är ju en skånsk delikatess. Jag trodde att det var förbjudet att fiska ål numera eftersom den är extremt utrotningshotad! Men jag kan ha fel! God fortsättning! Kramar

ansepanse sa...

en fin jul ni fick :) och skönt att vattenläckan lagades
önskar dig en fin annandag och
ETT GOTT NYTT ÅR
kramar

Ma sa...

Full fart hela julhelgen. Dags för lite vila och andhämtning innan det nya året knackar på dörren. God fortsättning...