torsdag 5 december 2013

SVEN DANSAR, MEN LER INTE.

Idag blev det dans av. Eller snarare en väldig storm som kallas för Sven. Den är döpt så eftersom det är Sven som har namnsdag idag. Det blåser så in i Norden, så jag har varit tvungen att ta in allt på vår balkong, så inget kan blåsa ner och skada någon.

Vi var nere på stan i ett ärende idag och båda var vi nästan på att blåsa omkull. Och då hade ändå inte Sven satt igång ordentligt. På Helsingborgs Dagblad har man direktrapportering om blåsten och visar alla kommentarer också. HÄR kan du läsa om det om du har lust. Hoppas bara att blåsten inte tar i för hårt i natt, så vi inte kan sova.

 Klicka på bilden, så får du se hur jag kan dansa mej trött. 
Ja man kan ju inte vara allvarlig alltid. Bilden har min yngste son tagit. Men jag har beskurit den något.

Nu blir jag däremot riktigt allvarlig ett tag! 

I kväll såg vi programmet om Alice Babs på SVT 2. Hon ligger inlagd på ett vårdhem med en förvaltare, som inte tillåter hennes vänner att hälsa på henne. Alice Babs är nu 89 år, snart 90 och har ingen talan själv. Hennes vänner försöker att få träffa henne och prata med henne. Men de blir nekade det. 

Bilden har jag lånat från SVT. Programmet om henne visas i repris i SVT 2 på söndag den 8 december klockan 23,40. Se och begrunda hurdan åldringsvården kan vara idag.

Aftonbladet skriver så HÄR.
Expressen skriver så HÄR.
Det finns massor att läsa om man Googlar på hennes namn. Jag är ju så pass gammal att hon har varit en stor del av mitt liv. En fantastiskt fin sångerska. Hon är ju till och med Hovsångerska.

Min egen Mamma hade Altzheimers och det påstår man att Alice också har. Men det är stor skillnad på hur Mamma var och Alice är. Hon är någorlunda pigg och kan prata ordentligt och redigt. Jag blev förtvivlad för hennes skull. Är det så man kan bli behandlad när man är så gammal? Jag bara frågar. Jag har ju inte så långt dit själv.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

En plats i solen sa...

Var gärna med i dagens lucka. Avslutas 23.59 ikväll! Alla som deltar få ett presentkort på 100kr! Enkelt och delta.

Fenixmonas sa...

Helt fruktansvärt att behandla en människa på det viset! Måtta man få dö knall o fall i stället! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Många är besvikna på programmet om henne. Inte ens dottern var med. Jag låg o sov då. Tittade på Ernst sen däcka jag, vaknade ju kl 4. Fin bild på dej. 3-5 cm snö o blåst har vi. Kram

En plats i solen sa...

Kul att du är med i tävlingen. Lycka till!

ansepanse sa...

jag såg inte programmet själv men mamma berättade om det i morse, visst är det hemskt, jag sa till mamma: "är det här verkligen Sverige" skrämmande är vad det är
kramar

ansepanse sa...

Sv: själv sov jag bara tre timmar i natt och då var det sammanlagt, för jag vaknade av både det ena och det andra :(
tack :) fast jag behöver ju inte repristiderna eftersom jag tittar genom svt.Play och då kan jag se programmen precis när jag själv vill
kramar

Veiken sa...

Jag tror inte att vi fick se hela sanningen. Programmet är vinklat och varför låter Alice Babs' barn detta fortgå om det inte finns andra undertoner! Äldrevården lämnar mycket övrigt att önska, men allt är inte sant som vi matas med från media! Kramar

Ama de casa sa...

Haha! Underbart busig bild på dig :-)

Jag ska kolla programmet på webben sen när jag har mer tid...