söndag 29 december 2013

TVÅ DAR PÅ EN GÅNG.

Ja, igår hade jag ingen inspiration att skriva nåt inlägg. Men jag måste visa  lite bilder från i går i alla fall.
Till lunch fick jag de här härliga pannkakorna med inlindad hallonsylt och vispgrädde till. Smaskens!
Vi tog en promenad och kom förbi det här huset, som är alldeles nyrenoverat. De har haft den här dörren målad med de här färgerna rätt länge. Men nu har man renoverat hela fasaden och målat om dörren. Den är finare än tidigare. Vi kikade efter lägenhet i det här huset för längesen, innan vi fick den vi har nu. Det var alltså i går detta hände.
Idag så har vi softat hela dan. Det betyder att vi satt och såg Sound of Music på Trean. Den var lång, flera timmar. Underbar gammal film. Vi har ju sett den förr, men det kändes bra med den här repriseringen.

Under tiden satt jag och ägnade mej åt min nya mani. Nämligen virkning. Bilden här ovanför visar ett par pannband jag virkade. Blommorna går att knäppa loss och byta ut. Jag har nämligen virkat en  rosa och en blå blomma till båda.
Jag har ju visat mormorsrutor förut. Nu är de i en annan färgsättning, nämligen mörkt blått, vitt och ljusblått. De blev riktigt fina de med, tycker jag. Det är så bra, att kunna handarbeta framför TVn, så jag inte somnar. TVn är ett riktigt sömnpiller för mej. Man blir bara istoppad programmen och det är nästan ingen hjärngymnastik alls. Bara när det är frågesporter och liknande.
Ska jag lägga mej för att sova, så räcker det med en bok. Jisses så många böcker jag har läst! Det är ju bra, att man kan handla på loppis eller överta från nån annan. Jag brukar få böcker av Sibbes dotter, som har ordnat, vad man kan kalla för ett bibliotek på sitt jobb. Där får man lämna sina lästa böcker och ta nån annan istället. Alla böcker jag har fått är pocketböcker. Det blir ju billigare då.


Så kommer dagens citat från Facebook. Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Pannkakorna såg jättegoda ut! Idag är det jobb för mig fast jag har semester, måste jobba några timmar så det inte blir helt kaos på min tjänst.
Ägget med musik finns nog att köpa på alla köksaffärer, som typ Duka. Det fungerar helt perfekt!
Jag la in en länk på min Side sida på FB om din reseskildring från Side, det blev mycket uppskattat! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Nu har jag gjort klart tröja o hjälm till vår nya bebis. Så just nu vet jag ej vad jag ska hitta på. Tröjan till taxen har ej kommit fram än, ska ju göra en till. Men vill ju ha reda på om något ska ändras. Sen ska jag göra en tröja o mössa till en annan bebis, men har ej fått varken garn lr mönster, men den kommer också i april. Kram

yvonne sa...

Godmorgon!Den dörren var häftig!! Du smög så tyst så jag vaknade inte! Ha en bra dag! morgonkram!

JaanaM. sa...

Skönt med slappardagar och titta på film!

Anonym sa...

Hej du,,den dörren var jättefin..Pannkaka blir det bara när barnen är med mig,här hemma eller när jag är hemma hos dom,då vill dom ha pankisar eller pasta..
Ja nu sjunger 2013 på sista versen,,jag säger tack för året som gått,önskar att 2014 ska bli minst lika bra som detta,,önskar dig och de dina ett Gott Nytt 2014..Haé Kram.

yvonne sa...

God förmiddag! Det är så bra för kroppen att få skratta och vara tillsammans med vänner! kram

ansepanse sa...

vilken vacker port :) verkligen
gott med pannkakor, jättefina pannband
Sound of Music har jag som DVD och kan titta på när jag vill :) vi tittade också på den nu under julhelgen och jag har sett den många gånger :)
jag läser också rätt mycket
kramar

Anonym sa...

Tackar,,enbart vatten,det var som tusan,,jag brukar ha mjölk,men har i en skvätt vatten,varför vet jag inte,men mamma gjorde så och det smakade bra..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Ja, ibland tryter inspirationen till bloggen och då kan man ju alltid bloggskolka lite :-)

Fina och fiffiga pannband!

ansepanse sa...

Sv: den där vovvehängaren fick jag för många år sedan så jag vet inte hur man skulle kunna få tag i en sådan idag, du får leta på nätet :)
pannkakor gjorda på vatten, det skulle passa mig bättre än dem som är gjorda på mjölk :)
jo, det är bra för hjärnan att läsa :)
kramar

Anonym sa...

Ja det stämmer mamma sa att dom blev frasiga i kanterna..Haé Kram.

yvonne sa...

Du har så rätt!!Kram!

Veiken sa...

Hahaha! Jag gjorde också pannkakor igår. Jag hade för mycket mjölk hemma och tyckte att jag kunde frysa ner pannkakorna och ha när yngsta barnbarnet kommer hit. Det sprack för gubben och jag åt upp dom och hoppade över middagen! Vad, säger du om det? :) KRamar