onsdag 4 december 2013

TVÄTTDAG IDAG. INGET SKOJ.

Som sagt, det var dags att tvätta idag igen. Sibbe gick ner till tvättstugan för att kolla att det verkligen hade gått 14 dar sen sist. Jo, det var det. Utanför tvättstugan har vi en grej, där vi kan sätta våra "tvättnyckelklumpar", när vi vill tvätta nästa gång. Alla har fått sådana i huset. Men det är en eller ett par, som sätter papperstussar i beställningen i stället. 

Idag fanns det en med papper i och han flyttade papperet till en annan dag och tid. Han sa till mej att han skulle ha lust att sätta papperstussar i vartenda ledigt hål. Jag undrar just vad som skulle ha hänt om han hade gjort det. Ett sånt hallå det skulle ha blivit. Han är lite busig han med.
Tvätten gick ju fint som vanligt. Maskinerna är snabba och bra. Men jag gjorde själv en groda idag. I den ena maskinen råkade jag lägga tvättmedlet i luckan för sköljmedlet. Det såg jag inte med en gång, så när tvätten var klar, så märkte jag att tvättmedlet hade klumpat sej på sköljmedlets plats och inte sköljts ut ordentligt. Så det var bara att tvätta om den tvätten igen och rensa bort tvättmedlet ordentligt. Ja, som det kan gå, när inte haspen är på.
Jag blev färdig i god tid ändå och har plockat in allt i skåpen. Det är bara strykningen kvar tills i morgon. Så nu känner jag mej slö, slapp, lat och likgiltig.

Visserligen har jag renskrivit min dagbok från Kos i dag i reklam-pauserna, när vi kikade på Tvn. Jag har varit sen med dagböckerna från de två sista resorna. I går renskrev jag den till Puerto de la Cruz på Tenerife och skrev ut den. Kosresan är i utskrift också, så Sibbe kan läsa båda två. 
Så kommer Dagens Citat från Facebook.


♥♥♥

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag tvättade här i tisdags, en jättetvätt! Helt fantastiskt att kunna göra det på veckan och inte ha alla plikter på söndag! Kramiz

Siita sa...

God morgon. Här blåser det satan redan nu, ovädret skulle ju komma söderifrån. Men det kke kommer flera. Kram

ansepanse sa...

vad skönt att tvättdagen är över för den här gången, ibland kan det bli lite fel, som det där med tvättmedlet
idag är det alltså strykdag för dig
kramar

ansepanse sa...

Sv: det är ju det med sådana arbeten, de finns ju kvar, jag menar, det är ju inte någon annan som kommer hem till dig och stryker medan du är ute på ärenden
kramar

Veiken sa...

Det är så gott när tvätten är klar. Då startar vi om från början och lagrar mera smutstvätt! KRam

Bibbi sa...

Det är som ett vitaminpiller att komma in här och hälsa på :)

Det är inte det lättaste att plocka ur tvättmedelsfacket i en så där stor tvättmaskin. Tack och lov har jag en egen…….

Ha en skön sömn :) Kramelikram

Ama de casa sa...

Tvättstugor kan vara nog så jobbiga har jag förstått. Jag är glad att jag har min i mitt eget kök ;-)