lördag 14 december 2013

LÅNG NÄSA.

 Vi hade tänkt oss att åka över till Helsingör idag och kolla in deras julmarknad på det stora torget. Det skulle passa oss att åka med Sundsbussen, för den låg närmast till. När vi kom ombord så var det fullt överallt. Mängder av beställningar, för de har visst levande musik på lördags-kvällarna. 
 Det fanns inte en enda plats kvar på hela båten. Men vi gick ner till den nedre baren, för där får man inte röka. Jag lyckades få varsin sittplats på en obekväm träbänk ovanför högtalaren till musiken på kvällen.  Det är därifrån jag tog fotot här med julpyntet. Sånt satt över alla fönstren, så det blev lite julstämning.
 Vi bestämde oss på stående fot, som man brukar säga, trots att vi faktiskt satt ner, att vi inte skulle gå av i Helsingör, för tänk om vi inte hade fått plats ombord alls på hemvägen. 
Ja, så var den julmarknaden snabbt avklarad. De här två fotona kommer jag inte ihåg att jag har tagit och Sibbe säger att han inte har gjort det heller. Så det måste spöka ombord. Men dryckerna känns igen. Sibbe drack nämligen en Tuborg öl och jag drack en gin och tonic. Det passar ju i alla fall till bilderna. Jag kunde ju inte vara för påverkad heller av det lilla jag drack. Sibbe köpte varsin Röd Pölse med senap och ketchup, så vi inte behövde svälta ihjäl.
Så vi tog bussen hem och Sibbe lagade mat och sen såg vi på TV, Så mycket bättre. Synd att serien är slut för den här gången, för den har varit mycket bra. Det gick en annan serie också. Dowton Abbey. Men den spelade vi in, så vi kan se den nån gång i morgon. Vi älskar såna kostymfilmer. Det är så roligt att se hur modet har förändrats under tiderna.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Så tråkigt att ni inte kunde gå på julmarknaden. Hopps det blir en annan dag ist. Kram

Fenixmonas sa...

Då blev det en julmarknad med förhonder så att säga, men en sjötur fick ni i alla fall! Kramiz

ansepanse sa...

ja :) det var den snabbast avklarade julmarknaden jag hört talas om :D
fast ni fick ju er en liten båttur
önskar dig en fin tredje advent
kramar

Ama de casa sa...

Förstår att ni valde att stanna på båten, trist om man inte kommer hem ju...

Fast jag blev lite förvånad att bussen faktiskt var en båt :-)

Anonym sa...

Oj då,,ingen marknad,taskigt..Jag är nu tillbaka i Skutskär igen..
När jag jobbade så hade vi en maskinförare på Gevaliarosteriet som hette Gottfrid Gottfridsson..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi tyckte det var en ovanlig namnkombination...
Då får du/ni vara nöjda med julmarknaden på Fredriksdal..Haé Kram.

Nett sa...

Det var säkerligen ett bra beslut, kanske blir en annan dag ni tar er över :) ja, då skall du se att just nu håller jag på att ge mig in på att virka fingervantar :) Kram