måndag 2 december 2013

JAG HAR GNUGGAT GENIKNÖLARNA.


Jag har fortfarande inte blivit färdig med min virkade poncho. Men geniknölarna har gnuggats idag och jag tror, att jag har kommit på lösningen hur alla mormorsrutorna ska fogas samman så det blir rätt.
Det har inte tagit lång tid att virka dem, men att foga ihop dem rätt var svårare än vad jag trodde. Jag ska fota eländet, när jag är färdig, så det går att se resultatet av mitt knog.

Det har inte hänt så mycket idag. Jag har hållit mej inne med mitt virkande. 
Sibbe var nere och handlade idag och då föll han för en färdiggrillad kyckling. Det fick bli till lunch av den. Men de är så stora, så hälften blev kvar till i morgon. Kanske den blir till pålägg eller nån sallad eller så. Den dan den sorgen.
Julen kommer närmare och närmare och nu måste jag ta i med julpyntet. Det är bara några grisar och en julbock, som har fått sina platser på golvet vid TVn. Same as last year! And every other years. 


Den här vackra ljusstaken fick jag av en leverantör jag handlade av på 1970-talet. Det är en så kallad Smålandsstake och den står ovanpå ett skåp i vårt vardagsrum. Den har ett par porslinsdockor på var sida. De har vi köpt nere på Tenerife för många år sen. Men där står detta alltid.
Det var på hyllan ovanför spegeln här, som den ljusstaken stod. Så här kommer det att se ut på ett ungefär i morgon om jag bara får tummarna ur. Kanske jag lägger på en röd linne-löpare, som min Mamma har vävt en gång i tiden.

Förra året hade kärnan en tomteluva på. Det har den fått i år också, men jag hann inte se den igår. Så jag gissar att det kan se ut så här på ett ungefär. Bilden har jag tagit själv förra året, men den har fått text av vännen Stevie W. Pusta, förra året. 


Nu blir det Dagens Citat från Facebook.
Det stämmer inte riktigt på mej just nu, men det gör det nog efter jul.

♥♥♥


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Det är väldigt förrädiskt när kroppen signalerar hunger fast man egentligen bara är trött...Ska bli spännande att få se resultatet när du virkat ihop den. Kramiz

Siita sa...

Det blir nog bra med ponchon. Biggan hade bild på FB på en hon hade gjort. Här blåser det satan idag. Ha en trevlig tisdag. Kram o god morgon.

Ama de casa sa...

Vilka fina ljusstakar! :-)

Hoppas du lyckats gnugga geniknölarna rätt ;-)

ansepanse sa...

du kommer säkert att fixa de där mormorsrutorna, det är jag säker på
åh, den där smålandsljusstaken är underbart vacker, helt underbart vacker :)
kramar

Veiken sa...

Man blir ju så lycklig när hjärncellerna fungerar och löser problemen. Du har jättesnygga ljusstakar!
Svar: Jag förstår att du längtar till sommaren, men bilderna i mitt inlägg igår- togs på förmiddagen i plus 3 grader! Kram

Ma sa...

Vilket häftigt ordspråk. Det där var verkligen något som många borde tänka på. Fast det gäller nog knappst mig heller...