fredag 25 juli 2014

DAGEN EFTER DAGEN FÖRE.

I går blev det inte nåt badande av, om man inte räknar med duschen i kabinen på morgonen. Men Sibbes dotter och hennes familj, var vid hundbadet igen. De trivs ju så bra med sol och bad. Även lilla Ebba är galen i att bada. Det gäller att se till henne, för hon är ju så liten och mindre blir hon, när hon är blöt.
I stället åkte vi till Coop Forum och inhandlade diverse mat. Vi hade bjudit Lottas familj på middag vid 5-tiden. Det blev pasta och köttfärssås, sen hon hade bett om det. Sibbe gjorde också vår specialitet: Aubergine, zuccini, paprika och några morotstärningar. Alla bitarna stekte han i en av våra koppargrytor till en röra. Enda kryddan var väl lite grönsaksbuljong. Den rätten har vi fått liknande både i Turkiet/Side och i Grekland/Kos. Åtminstone Lotta blev stormförtjust och frågade minst ett par gånger hur han hade gjort. "Inte nåt vatten?" Nej, det vätskar sej själv. 
Sen var vi åtminstone jättetrötta av värmen, men de andra begav sej ner på stan och firade lite. Disken tog jag hand om. Vi har ju inte nån diskmaskin, så jag satte igång. Det fanns inte plats till allt, så jag fick diska i två omgångar. Det sista plockade jag in i morse.
Så skulle alla åka hem till Täby igen, så Lotta hade sagt att de skulle käka frukost hos oss. Hon skulle handla bröd och annat. Så hade dom med sej sånt som inte hade tagit slut, där de hade bott. Så det blev en rejäl frukost.
Så kramades det adjö och vi blev ensamma igen. Vi gjorde som vi brukar, läste tidningen framför TV fyras morgonsändning. Det var fortfarande varmt i hela lägenheten, trots att vi hade korsdrag över det hela. Det var verkligen dags att sätta igång att betala räkningar och det gjorde jag också.
Jag hade bestämt mej för att åka ner till stan och handla lite. Det blev garn. Det fattades lite rött och vitt garn till det jag håller på med. Det köpte jag och även blått.
 Jag hade sett en idé på nätet, att virka en stor mormorsruta på ryggen till en kofta. Jag har kommit så här långt nu efter ett par timmars virkande. Färgerna blev faktiskt helt lyckade tillsammans.
För ett tag sen, så trillade en stor kvittopärm ner på golvet och massor av papper trillade ur. Jag brukar tömma pärmen lite då och då, men det hade inte blivit gjort. Då sitter jag och river sönder vartenda viktigt, men gammalt papper för hand. Jag hade bestämt mej för att köpa en dokumentförstörare och det blev faktiskt av med det också. Apparaten här ovan. Nu ska jag bara läsa beskrivningen och lära mej att använda den.

Så köpte jag vårt favoritthé, Fortuna. När jag skulle betala visade det sej att klippkortet var fullt, så jag fick våra två hekto gratis.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Veiken sa...

Det är helt otroligt roligt att få kärt besök och lite skönt när man blir ensam igen. När det är så varmt blir man extra trött!
Det är jättesynd att vi inte kan träffas den här gången. Men det får bli en annan gång! Vi åker sedan vidare på söndag till Torekov! Kram

Anonym sa...

Mors..Blev med barn i går,mamman och pappan skulle kolla på Freestyle på kvällen..Så vi hade en myskväll..Sen i dag blir det bröllopp,i värmen.. Puh..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Vi har också en dokumentförstörare som vi haft i många år, det var en av få grejer som faktiskt fick följa med oss till Spanien. Känns bra att "schredda" papper där det finns personlig data :-)

Anonym sa...

Hej Gilla,,Nä inget nytt barnbarn är på väg,,det är mina 2 som kom i går på em..Nu förbereder vi för min systerdotters bröllopp i dag på em..Haé Kram.

Anonym sa...

Kväller..Ja det blev ett vackert fint bröllopp,,det som kommer att sitta kvar längst i minnet tror jag är barnen deras,de sötaste brudnäbbar jag skådat tror jag..Nu festar dom till fram på småtimmarna..Haé Kram.