onsdag 16 juli 2014

KOLONIBESÖK.


Idag tog vi oss till Sibbes dotters koloni. Hon jobbade, men både Baloo och Matte var där. Vi hade rätt bra tur med vädret. Så det blev i alla fall lite solande. När vi kom vandrande på grusvägen fram till stugan, så hörde Baloo oss och Mattes bror, så han for upp och tog en stor boll i munnen och kom fram till grinden och morrade mot oss. Han ville ju ha dragkamp igen. Så då passar han på att låta farlig med att morra. Andra skulle säkert bli rädda, men absolut inte vi.
När vi var på väg mot koloniområdet fick vi syn på de här härliga blommorna innan vi kom fram till grinden. 
Som vanligt har jag ju glömt vad de heter, men fina är dom. Man får gå längre nu, för att komma till kolonierna. För man har börjat bygga bostadshus på besöksparkeringen, så det går inte att ställa sej närmare. Men dom som har kolonier har fått utökat sina parkeringar till max. Det är förbjudet för utomstående att parkera innanför grindarna. Då kan man få böta 300 spänn!
 På vägen ner mot den "rätta" kolonin, så hälsade vi på hos Sibbes andra barnbarn, som också har en koloni på området. Pratade lite med hans fru och beundrade deras trädgårdsprakt lite. Nog är det fint med floxen, som blommar redan och den svenska flaggan i bakgrunden.
Jag gillar det här huvudet, som står på skaft. Är man klok, så har man ju huvudet på skaft.

Vi käkade rosenbröd med ost och kaviar och drack kaffe till hos Jessica. Så fick jag lov att plocka röda vinbär hos hennes granne. Jag fick ihop en del mycket fina bär, men jag höll mej på tomten. Buskarna hängde över gränsen.

Så åkte vi till Väla för att hämta en klocka, som Sibbe hade lämnat in för att få nytt batteri i. Och så hade jag fått reda på att den butiken nere på stan, där jag köper en del garn, finns även på Väla. Så jag köpte mera garn, men när jag kom hem var det i fel nyanser, så jag ska ner på stan i morgon och byta. Det skulle gå bra sa tjejen i butiken, bara jag hade kvittot med förstås.

Det blev några nya mormorsrutor i stället hemma framför TVn. Allsång på Skansen, som jag har märkt att folk klagar på, för att dom inte sjunger rent. Vi njöt i alla fall. Det var ju så härligt att få höra flera låtar, som Alice Babs sjöng på sin tid. Det blev visst en miss också i kväll, men den märkte inte jag. Läs HÄR

Laleh var gästartist bland andra, men hon hade ju ett eget showprogram i en hel timma efter allsången. Himmel vad jag njöt. Jag gillar henne. Här kan du läsa mer om henne.

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit. 

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

4 kommentarer:

TantGlad sa...

Så mysigt med alla blommor som är så fina, och på kolonilotter blir det ju en sån enorm blomsterprakt när allt är mini liksom.
Hundar är roliga då dom vill låtsas vara farliga dom hihi.
Laleh är ju helt underbar med sin karisma och lite spesiella intressanta röst. Hon sjunger helt i min smak.
Ja...Jag såg åxo på allsång på skansen, men tycker lottas allsång är bättre. Tycker Petra gör ett kanonjobb i allsången åxo. Hon är bra och representativ...hmm stavade jag rätt nu?
Ha nu en kanononsdag. Själv drar jag ner till Hälsingland .
Tjingeling!

Anonym sa...

Mors..Tack,kul med dessa äldre bilder,nej det är ingen valp,det är en fullvuxen Cavalier king charles spaniel..
Mysigt att ni har tillgång till denna oas dom dessa koloniområden är..
Ja jag gillar också Laleh..Haé Kram.

Ama de casa sa...

Så fint det såg ut att vara där ute på koloniområdet :-)

Veiken sa...

Koloniområden är en orgie i vackra blommor och färger. Otroligt vackert. Jag vet inte, men det kan vara blomman för dagen som du saknar namn på. ..... Kramar