måndag 17 februari 2014

ÄNGELHOLM NÄSTA.


Inte för att vi har åkt varken buss eller tåg, men vår utflykt idag var just till Ängelholm. Det var ett bra tag sen vi var där nu. Men det beror ju på att det är vinter och vi inte tar chansen att köra i snö eller inte heller sent.
      
Jag kör ju inte bil längre. Det är flera år sen och Sibbe har dåligt mörkerseende, så han vill inte åka bort, när det är risk för att vi inte kommer hem förrän det är mörkt ute.
Men idag var det ett alldeles förtjusande väder, när vi begav oss iväg. Solen sken, men som vanligt här i Helsingborg, så blåste det ordentligt förstås. Men det känner man inte av i bilen.
Vi stannade till i centrum av Ängelholm och parkerade bilen i ett underjordiskt garage. Så gick vi ut på huvudgatan  och fönstershoppade. Vi var inne i en herraffär, där Sibbe har handlat förr. Men han behövde ingenting där.
Sen när vi kom till nästa hörna av gatan, så kikade vi in i en dambutik. Jag fick syn på ett par mycket läckra svarta skor, som hade en mängd nitar i form av stjärnor. Dom ville jag gärna ha, så jag provade dom. Men som vanligt för mej, så var de för smala, så jag fick ont i "Söta knölen". Tji snygga skor för mej.
Sen var vi lite hungriga, så vi gick till Graffiti Café, som har bakade potatisar, som specialitet. Det blev varsin potatis med sallad, dressing och rostbiff. Jättegott! Men jag fotade inget idag, så de här två bilderna har jag lånat från nätet.
               
Det syns väl att potatisen här inte innehåller nån rostbiff?
           
När vi hade ätit oss mätta och belåtna så begav vi oss hem igen.
Det finns en nergång till garaget från huvudgatan och där finns det en hänvisning så man hittar rätt.
Suckarnas gång mot hissen som går ner till garaget. Fina målningar.

Sen körde vi hem igen och drack kaffe. Det satt gott då. För min del blev det soffan och stickning och för Sibbe blev det hans stora skinnfåtölj och TVtittande. Jag hade kommit rätt långt på min stickning, men var tvungen att repa upp en hel del igen. 

♥♥♥

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Alltid fina utflykter som ni gör. Jag tål ju inte potatis men tycker att det är jättegott med bakad potatis...Så jag fuskar ibland o får ta konsekvenserna av det. kramiz

Aurora sa...

Morn. En liten fin utflykt. Men vad har de i Ängelholm som inte finns i Helsingborg? Kram

Veiken sa...

Vad roligt att komma på utflykt även om det är vinter och kallt.
Svar: Det var så stämningsfullt med bröllop på stranden. Det var en fin erfarenhet att få vara vigselförrättare! Kramar

Siita sa...

God morgon. Jag törs knappt inte prova skor längre, alla är försmå. Synd om din stickning att behöva repas. Jag börja med en bordstablett men har tröttnat, för enformigt. Måste hitta på något annat ist. Kram

Anonym sa...

Ängelholm är en rätt trevlig stad. Helst längre fram mot våren. Under flera år var det vår närmaste stora stad. Från november till mars kör vi knappt bil utanför vår stad. Jag ser också sämre i mörkertrafik och försöker undvika det. Det är alltid trevligt att göra små dagsutflykter. Fönstershopping är ett billigt nöje. Kram Bosse

Ama de casa sa...

Jag undrar snarare - var är potatisen? ;-)

Anonym sa...

Hej du,,Kul dag med utflykt,synd på dosorna,att skon klämde..
Här är det en strålande dag,sol +9,6 just nu..Haé Kram.

ansepanse sa...

vilken härlig dag ni fick med en utflykt tillsammans
kramar

trollet sa...

Man blir så glad när vädret är bra och man kan göra små utflykter... Liten föraning av vår var det här igår=))

Ama de casa sa...

sv: Dom två stora böckerna (koranen och bibeln) finns uppe på Castillot i Lorca, och den lilla boken finns här i Torrevieja.
:-)

Wiper sa...

Jag blir så nostalgisk när du nämner Ängelholm eftersom min pappas bror med familj bodde där. Det var ett antal år sedan vi var dit och min kusin har nu flyttat till Helsingborg. Vad bra att vädret blev bättre så ni kunde gå och mysa lite där. Tråkigt när man inte kan ha skor man vill ha. Jag kan inte heller det för min nackem rygg och ett skadat knä så jag får köpa det som känns bekvämast

Verkligen fina målningar sånt uppskattas. Vad fint du stickar

Ha en skön tisdagskväll
kram
MalinAnonym sa...

Kväller,här har det varit en riktigt Godag i dag..Ja det kan jag tro,att det kändes,när inte dojan passade..Haé Kram.