måndag 3 februari 2014

FLITENS LAMPA HAR LYST I KVÄLL.

I morse, när vi vaknade var det en tjock dimma, så det var svårt att se ut genom fönstren. Men det är ju typiskt här i Helsingborg. Antingen blåser det ordentligt, eller så är det regn eller dimma. (Jag överdriver väl lite.)

Vi begav oss ut med bilen till Väla och hos Max åt vi varsin hamburgare. Det var evigheter sen men deras hamburgare smakar bäst tycker vi.
                
Så gick vi in på själva varuhuset. Där fick jag nya batterier i fyra Swatchklockor, som jag hade liggande. Killen vi handlade av satte i dem också. En gång i tiden när jag hade min butik, var jag den första i Helsingborg som sålde de klockorna. Det var innan de vände sej enbart till urmakarna. Så mina klockor har jag inte använt på åratal, eftersom jag inte har försökt få batterier i dem.

Vi var inne på Akademibokhandeln och hälsade på mina gamla arbetskamrater. Jag jobbade ju på kontoret nere på stan på Bokman. Sen såldes butikerna till Akademibokhandeln, men många av de som jobbade då, arbetar fortfarande kvar.
                 
På vägen hemåt sen så var vi och köpte en ny kaffekokare på Siba och sen gick jag till grannen Rusta och köpte mera garn. 
Jag satte igång att göra färdig sjalen jag har visat förut. Nu har den fått en rätt bred spetsvirkning runt om också. Bilden är inte speciellt bra, men det går kanske att se hur den kommer att se ut, när alla trådarna är fästa. Fotot har jag tagit i fel vinkel, men det gick inte på nåt annat sätt. Den ligger för att bli slät och fin. Det kallas att blocka arbetet. Man lägger det slätt och sprutar vatten, så den blir fuktig. Så får den ligga tills den är torr.
Jag satte igång att sticka en ny fluffig sjal i det rosa garnet, som syns i förra bilden. Men jag hade otur, för stickorna halkade ut två gånger om, så jag har inte hunnit så långt än. Fick repa upp arbetet och börja om från början.
I motsats till morgonens dimma, så såg jag solen bakom trädet, som står i grannhusets trädgård. Det är ju lite uppmuntrande i alla fall när det nästan var kväll. Den kommer ju senare nu.


 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Veiken sa...

Det var ju på tiden att du fick igång dina swatchklockor. Nu kan du aldrig säga att du inte vet var klockan är. Om inte Sibbe har flyttat dom förstås! :) Kram

Anonym sa...

Mors,,ja jag ska testa Sibbes rätt..
Dessa garner som du köpte på Rusta dom använde jag när jag påtade.Jag har bara varit in på ett Max en gång,i Sundsvall,,jag tycker som du att dom är bättre än McDonalds..Haé Kram.

Anonym sa...

Där håller jag med dig,,ska jag käka hamburgare får det bli Max..
JJa jag har oxå köpt allt mitt garn på rusta,ingen slår deras priser.Haé Kram.

Carina Sjölund sa...

Här lyste solen i går eftermiddag, kändes nästan som det skulle vara vår på "G". Men jag har ingenting emot som vi har det nu heller :)
Kramen rara du♥

ansepanse sa...

en händelserik dag :) vilka fina garner du inhandlade
just nu har vi sådär dimmigt men igår eftermiddag hade vi en skön solig promenad, vovvarna och jag, det kändes nästan som våren
kramar

Ama de casa sa...

Jag har inte använt armbandsur på mååånga år. Har ju alltid på mig stegmätaren där tiden finns :-)

Äger inte ens ett armbandsur längre.

Siita sa...

Hejsan. Har inte sett dom garnerna i Örebro på Rusta. Men det svart/vita jag håller på med är också Rusta garn. Det heter Garn Lyx. Kram

ansepanse sa...

Sv: vad roligt att ni har Baloo och fått vara ute med honom på långpromenad, vi hade lite råkallt väder idag, runt + 2 grader men eftersom det inte var någon sol heller så var det kallt
kramar