torsdag 6 februari 2014

UTFLYKT NER TILL STAN FÖR EN GÅNGS SKULL.

Vi hade ärende ner till stan idag. Åkte bussen dit, men som vanligt, så var det ett par bussar, som åkte innan vi hann med att komma fram till hållplatsen. Vi är ju väldigt bortskämda med att det går en hel del olika bussar vid våra hållplatser på Stattena. 
      

Först blev det banken och sen gick vi in på Stenströms och tittade lite på de fina kläderna de har. Sen gick vi utefter Kullagatan. Där kom det först en gammal bekanting, som jag inte hade sett på mer än 10 år. Det var jättekul att mötas. Hon var min frissa på 70-talet och har jobbat med Fredriksdalsteatern och Stadsteatern. Hon såg precis likadan ut som förr.

Så gick vi till Åhléns och köpte filmen Monica Z. Vi går inte gärna på bio, för ljudet brukar vara så högt, att man får ont i öronen. Så sitter folk och pratar, precis som om de sitter i TVsoffan hemma. Vi har inte sett filmen än, men det ska bli roligt, för den har ju fått sån fin kritik.
      
Vi åt också lite. Det blev mat hos Petters på Konsul Olssons Plats. Där huserade en söt tjej, som vi träffade nere på Kos för några år sen tillsammans med hennes familj, som bodde på Astron Hotell också. Hennes Mamma Anna jobbar där också. Det är så roligt att prata med dom, för dom är så söta och rara. Det blev varsin korv och bröd som mellanmål.
      
Så gick vi till Tebutiken, där vi köpte Fortuna te som vanligt. Han som jobbar där känner oss, så vi behöver inte ens säga vad vi vill ha och hur mycket. Idag fick vi ett annat smakprov också. Det ska vi prova till frukosten i morgon.
      
I går förmiddag var vi på läkarvårds-centralen och tog prover, som vi brukar innan det årliga besöket hos doktorn. Vår läkare hade sin mottagning nere på stan förr, men har gått ihop med flera andra på Capio Citykliniken. Så vi kände ingen där på prov-tagningen. 

Men just när vi var på väg att gå, frågade en av sköterskorna, om det inte var så att jag hade haft en klädbutik på Bruksgatan. Det gick ju inte att neka till. För så var det. Men som jag sa, det var ju 23 år sen jag stängde den. Det värmer ju lite i hjärtat ändå, för då har jag väl gjort ett gott intryck hos någon. Men det händer faktiskt lite då och då fortfarande.
Det här är en urgammal bild, från 1970-talet på butiken. Men jag hittade inte nån annan senare. På sista tiden hette den Kismet.

I eftermiddag och i kväll har jag suttit och försökt att sticka på en pyttipannasjal. Pyttipannan är en slags flikad bård i nederkanten, som man stickar för sej själv först och sen monterar på sjalen. Jag kunde inte fokusera ordentligt på beskrivningen, så jag fick repa upp ett par tre gånger. Det går inte att ha TVn på på samma gång med det mönstret. När jag la stickningen, så somnade jag till en stund. Men det var efter Antikrundan.


och Godnatt


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

12 kommentarer:

Anonym sa...

Kväller,,du/ni har haft en späckad dag..Ja det var inga problem att göra maten i dag,efter din bild och beskrivning..Jag kommer att göra detta flera gånger.Haé Kram.

trollet sa...

Oj va ni har hunnit med=))
Hoppas allt är toppen!!

Kristina sa...

Vilken trevlig berättelse om en dag på stan. Må så gott

Aurora sa...

En lång dag med många nya intryck. Jag antar du sovit gott i natt. Kram

Siita sa...

God morgon. Fick hem garn från USA igår. 30 nystan bommulsgarn o 8 nystan akryl. Har börjat med ett garn i rosa, grönt o orange till grytlappar. Kram

Ama de casa sa...

Jag vill också se Monica Z-filmen, det låter som den är jättebra :-)

LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands sa...

Svar: Härligt! Glöm inte anmäla dig hos Kaffehörnan också så att din kommentar räknas! :)

Carina Sjölund sa...

Jisses vad ni hann med mycket.
Men hur känner du dig idag?? trött eller :)
Kramen rara du♥

ansepanse sa...

är det ett grönt té? det ser ut som det :)
hoppas att provresultaten var bra
skrattade gott åt citatet :) den är bra :)
kramar

Skruttmärtha sa...

Mycket ni hann att göra. Skönt att slippa fixa mat och disk hemma.

Jag träffade tjejerna i vår lilla grupp igår, får åka några mil men det är det värt, får dessutom åka bil med en granne.

Enda snö vi har kvar är alla snövallar efter plogbilen, ingen rolig snö att se är ju mest brun.

Läste om din butik i inlägget. Kul med klockorna.

Jag har stickat dominorutor nu håller jag på med som sista rutorna.

Jag får oxå sitta ensam har inte heller någon väninna som har mina intressen.

Sen man blev pensionär räcker inte tiden till allt man vill göra.
Har inte testat att göra en pytt än. Har du virkat kärleksknutar?

Ha en bra dag bland dina handarbeten.

Kram från Gun-Britt

Siita sa...

Det kom som reklam på FB, ICE heter det. Uträknat i snitt så kostar det ca 17 nystanet med frakt hem till dörren. Kram

Ma sa...

Du verkar ha haft fullt upp idag. Citatet var verkligen en fullträff. För det är så sant så. Det säger något om vårt samhälle också...