fredag 7 februari 2014

PYTTIPANNA.

Kan vara mer än mat. Jag håller på att försöka sticka en sån här sjal och mönstret heter Pyttipanna. Klicka på bilden så kommer du dit, där jag har lånat den.
        
Hon som har den sidan har beskrivning av hur man stickar de här uddarna, som man sen stickar samman med själva sjalen. Jag har hållit på flera gånger att försöka få rätt på uddarna. Till slut lyckades jag att få ihop några uddar tills att jag tog en riktig titt på mitt resultat. Nästan varannan udd hade jag fått i motsatt riktning. Så nu fick jag repa upp allt igen. För vilken ordning kan jag inte säga. Jag brukar inte vara så korkad annars. 
(Tror jag)     
              
Annars har det varit min (o)tur att ha tvättstugan idag. Det var rätt längesen sist, så det var mycket tvätt. Men jag klarade av det under min avdelade tid och allt är inlagt i lådor och upphängt där de ska. Det är bara strykningen kvar. 

Förutom mitt stickande blev det invigningen av OS från Sotji. Det var så högljudd musik och oväsen, att jag nästan fick ont i öronen. Så när det var slut med invigningen gick vi över till TV4 för att se på Fångarna på Fortet. Där gapade och skrek dom ordentligt, så jag fick nog. Då kikade vi på På Spåret istället. Det var lite lugnare. 

Och sen blev det Skavlan. De två kinesiska enäggstvillingarna var med där. Man hade adopterat bort dem åt olika håll dels till en familj i USA och en av dem kom till en familj i Norge. De var hur fina som allra helst och lika som två bär. Tur att de har fått kontakt och kan lära känna varandra.


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 ♥ ♥ ♥

15 kommentarer:

Margit sa...

Så vackert mönster..på sjalen...inte alltidsålättatt flrstå mönstret...Vi missade Skavlan i kväll.så vi får kolla reprisen på söndag.Alltid så intressant stt se. Vi har variti Köping på en trevlig Revy....skrattat gott...Kramar!

Siita sa...

God morgon. Fångarna på fortet blev det här. Sen kröp jag under täcket. Hade tänkt att titta på tvillingarna med, men var ör trött. Kram

ansepanse sa...

jag har ju inte sådana stora tvättdagar eftersom vi bor i eget hus och jag bara kan gå ner i källaren och tvätta, brukar tvätta en maskin i taget
vi tittade också på På spåret, vi gillar det programmet
kramar

Veiken sa...

Vi ska titta på Skavlan i kväll. HUR kan man skilja tvillingar åt på det viset???? Hoppas att dom kan träffas ofta och lära känna varandra ordentligt... Kram

Ama de casa sa...

Sjalen är jättefin - men inte tycker jag att den liknar pytt i panna direkt...
:-)

Polargrevinnan sa...

Sjalen blir säkert fin när den blir färdig. Själv stickar jag inte men har väninnor som gärna stickar. Jag betalar så klart garnet men för arbetet vill de inte ha betalt.
Bjuder på en lunch på stan och har en trevlig eftermiddag.
Vi är många som tittade på OS och invigningen var ju pampig men lite för lång tyckte jag.
Om tvillingarna är det en dokumentär som går i repris i morgon. Mycket sevärd.
Ha det bra.
Kram Viola

Anonym sa...

Hej du,,Jag kollade oxå på invigningen,blev inte så värst impad.Sen blev det på spåret och Skavlan,,tänk att världen inte är större än så,skönt att tvillingarna åter kan träffas,tack vare kloka mammor..Jag hade en faster Bertha,nu borta sen många år..Haé Kram.

Jenfan75 sa...

Gomorron.
Vilken fin sjal , kan tänka mig att den är svår att göra..

OS invigningen såg vi också vi lyxade med middag framför tv:n det jag reagerade på var flimret som kan framkalla ett anfall hos epileptiker det är jobbigt att se på det.

ansepanse sa...

Sv: går det inte att göra någonting till den där felaktiga elfasen? det vore ju bra om du hade en extra tvättmaskin för akuta behov
kramar

Skruttmärtha sa...

Pyttipanna sjalar är så fina. Ska nog testa att göra en sån får sätta upp det på att göra listan.
Har fått en beställning på virkade godsaker och äggsmörgåsar. 17 också att jag inte kan säga nej.
Mönstret jag har på dockan, är mönster på stickade kläder och sydda kläder också. Det är från 1995 och dockan heter Sara.
Då är vi lika jag ger mej inte heller sitter och håller på tills det blir rätt.
När jag kom på hur kärleksknutarna skulle göras var det lätt, men jag fick repa upp så många gånger innan jag kom på.
Ha en fortsatt bra dag.
Kramar från Gun-Britt

Anonym sa...

Ja Funny Fanny har sin dag i dag..
En ny silvermedalj har vi fått i dag,,Hellner på skidor..Haé Kram.

Anonym sa...

Ja vi grattar Lerdalasonen Hellner till silvermedaljen,,nu bor och tävlar han i och för Gällivare,,han kom dit för att gå på skidgymnasiet 2001,bor kvar där ännu,Gällivares skidstadion heter numera Hellnerstadion..Haé Kram.

Anonym sa...

Hej,,Ja det gick alldeles utmärkt med den såsen till isterband..
Jag tror att döm döpte skidstadion efter att han blev dubbel olympisk mästare vid OS i Vancouver 2010.Haé Kram.

Anonym sa...

Oj,nästan skämsvarning på det,,Hellner 2 guld 2010..Haé Kram.

Ma sa...

Fin sjal Du håller på med. Det är nog inte fel på Dig att rutorna hamnar åt fel håll. jag gissar att det är beskrivningen som är usel...