onsdag 12 februari 2014

HÄLSAN TIGER STILL.


Vi brukar gå till farbror doktorn en gång om året för att få reda på det allmänna tillståndet i kroppastollen. Det var dags idag. Förra veckan var vi och fick taget prover och fick beskedet idag. Alla våra prover var bra och läkarens undersökning visade att blodtrycket och hjärtat var bra. Så man kan inte annat än att glädjas, att man är rätt frisk i vår ålder. Hurra!

Vi har väl lite småkrämpor, men inget som är farligt. Sånt kommer med åldern sa doktorn. Han och hans fru, som också är läkare, ska faktiskt låta sig bli pensionärer nästa månad. Vi har gått till honom i många år och vi har alltid blivit väl mottagna. Hon är så vacker att Sibbe sa till honom en gång: Jag behöver bara titta på din fru, så blir jag frisk. Nu har de gått med i en annan gemensam klinik Capio Citykliniken, så i fortsättningen får vi söka en ny läkare där.
För några år sen, närmare bestämt den 11 mars 2007, firade de tioårsjubileum på den dåvarande kliniken. Då satte de in en annons i Helsingborgs Dagblad, att de bjöd alla sina patienter på en konsert i Sankta Maria kyrkan i Helsingör. (De kommer från och bor i Danmark.) Jag har skrivit om den konserten i Reseguiden, så om du vill se vad vi var med om, kan du klicka HÄR
Det här är vår doktors vackra fru efter konserten.
Och så här såg han ut då. Idag har han gått ner en hel del i vikt. Vi kommer att sakna dem båda. Trots att vi inte var skrivna hos henne har hon alltid varit så go´och har alltid hälsat så rart på oss, när vi har träffats nånstans.

Dagens Citat: 
Hälsan tiger still. 
Erik Gustaf Geijer ur Odalbonden.

♥♥♥

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

13 kommentarer:

Margit sa...

Jobbigt att du behöver "byta läkare", men hoppas att du får en NY bra doktor igen,,,, Skönt att bli kollad och att prover och blodtryck är OK!!!
Kram!!!/Margit o Lasse.

Siita sa...

God morgon. Jag går till vår VC o kollar trycket, även här får samma läkare varje gång. Jättebra för då känner man varandra. Behöver ej berätta varje gång. Kramar

trollet sa...

Grattis till "frisk intyg" men tråkigt att behöva byta läkare...
Dublin är en jättehärlig liten stad och det är aldrig försent att åka... skulle nog inte välja denna årstid dock=))

Veiken sa...

Precis så ska alla patienter bli behandlade. Tråkigt att behöva byta, men det blir säkert bra med andra läkare också. LYCKA TILL med et! Kramar

Ama de casa sa...

Skönt att alla provsvar var bra - det är en ynnest att få vara frisk!
:-)

Carina Sjölund sa...

Grattis till det friska intyget♥
Men synd bara att ni måste byta läkare. Det är så bra med dom som man har haft en längre tid, dom känner en liksom :)
Kramen rara du♥

ansepanse sa...

vad härligt med sådana läkare, men otroligt ledsamt att de nu slutar och du och Sibbe måste söka ny läkare, det är rätt jobbigt
GRATTIS till friskheten :)
Sv: jaså, han har stylat Sibbe :) han vill visa sig på styva linan nu när du lärt dig den nya kaffekokaren :) så är det nog
kramar

ansepanse sa...

Sv: du får göra Sibbe uppmärksam på att du behöver en ny bukett tulpaner snart :)
kramar

Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Att byta läkare när man har haft en man trivs med är aldrig roligt, men jag hoppas att den nya blir minst lika bra.

kram

Anonym sa...

Ja man vet ju inte hur dom tänker almanacksgubbarna,utan vi får ta namnsdagarna som dom kommer..Haé Kram.

Skruttmärtha sa...

Har oxå fått byta läkare efter 10 år hon jag hade var så bra men hon har slutat. Så det är dags för mej oxå snart för den nya årliga besiktningen hoppas den nye jag valt är bra.
Både silltårtan, kladdkakan och städningen gick fort att göra. Har en granntanta som tror att jag alltid sitter och stickar.
Vet du hur kalendrarna ser ut?
Tycker det är kul när dom frågar om man vill göra något.
Ha det bäst.
Kramar från Gun-Britt

Polargrevinnan sa...

Skönt att ni gick igenom "besiktningen" utan anmärkning.
Det är trevligt att läsa om patienter som är nöjda med sin doktor. Mest skrivs det om allt som är fel.Själv har jag en bra doktor.
Han är ung så han överlever mig, hoppas att han stannar kvar på kliniken där jag går.
Ang. ditt förra inlägg: Visst är det skönt med händiga karlar. Min fönar håret på mig. Jag har svårt att hålla upp armarna.
Snart helg - ha det så bra.
Kram Viola

Wiper sa...

Det är förståndigt att gå och kolla upp kroppen nån gång då och då. Vilket bra ställe du gått på och dom ser så fina och trevliga ut läkaren och hans fru. Då måste dom vara förtidspensionärer för dom ser så unga ut.

Ha det bra
kram