lördag 18 december 2010

Obetänksamt i trafikplaneringen.

Igår skrev Veiken i ett inlägg om hur det är i Göteborgstrafiken. Så jag blev inspirerad av att visa hur det är hos oss i Helsingborg. Men eftersom jag hade stortvätt igår och sen en intensiv TVbevakning på kvällen kom det inte med då.

Man håller på med en ding sak i Helsingborg. Man försöker få folk att inte åka med bil på Mellersta Stenbocksgatan, som går förbi fotbollsarenan Olympia och det planerade storbygget av en kombinerad idrottsanläggning med möjligheter till att kunna anordna konferenser där också. Dessutom är det begränsad hastighet till 30 km/t.

Nu har man gjort så att den breda Stenbocksgatan har fått en körbana i var riktning förutom en körbana enbart för bussar. Man hoppas att folk inte ska ta bilen utan cykla eller åka buss. Det är vansinne. För det kommer inte ens att finnas parkeringsplatser på bekvämt håll heller. Det kommer ju att parkeras olagligt i närheten i stället.

 Bilden är lånad från Helsingborgs Dagblad och är tagen av Sonny Thoresen. Klicka på den så får du läsa om vad som sker. Det skrives massvis med insändare i tidningen varje dag också. För tillfället är det är stan en stor trafikfälla med alla om och nybyggnader av gatorna. Men vi tar faktiskt inte bilen ner till stan utan tar bussen. Det trots att vi har gångavstånd dit. Men det beror ju på Sibbes svårighet att gå för sitt knä.Dagens Citat:

Människan når aldrig nya oceaner

om hon inte vågar lämna land ur sikte.

Okänd.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

7 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan. Dom förstör i alla städer. Här i Lindesberg gör dom huvudvägen genom smalare med träd o parkeringsfickor. Bussar kan knappast mötas. Kram

Mi sa...

Dessa gatuarbeten gör en galen. Alltid är det någonstans dom håller på och gräver. Till det bättre?
Kramar o ha en fin kväll!

Anonym sa...

Jag begriper inte varför alla gatuarbeten som pågår inte är mer genomtänkta! Tyvärr är det många andra beslut som också verkar vara rena rama lottdragningen. Kram

Anonym sa...

vad de krånglar till det!!
tänkvärt citat
kram
sv: haha näe jag har inte alltför mkt tid till att ligga o göra ingenting nu fast jag är sjuk

ansepanse sa...

jag tror att det är ungefär likadant i alla städer, först är det meningen att trafiken ska flyta på, men sedan får det inte gå för fort och då byggs det farthinder och sedan....
kramar

Sussi sa...

Även här byggs det konstigt som bidrar till fler köer och mer irritation..
Klart det skulle vara bra om alla har möjlighet att gå, cykla eller åka buss men alla har inte det så parkeringar vore ju bra om dom inkluderade!

Sv. Låter tråkigt med frossan. Hoppas inte du blir sjuk nu då..

Kramisar

Anonym sa...

hoppas att du får en trevlig sista advent
kram