söndag 23 januari 2011

Dubbel firning.

I går var vi bjudna på fest hos ett par vänner på Råå. Vi hade inte träffats på länge för han har haft ont i sin rygg och vi har ju haft hand om Noack. Nu gör det inte ont i hans rygg längre och Matte har ju hämtat Noack efter sin semester i Thailand.

När vi kom blev vi ordentligt utskällda. Varför? Jo de har en vovve som heter Hubert och kallas för Hubbe. Den rasen heter Pumi.


 När Hubbe blev övertygad om att vi var ofarliga, så slutade han att skälla. Sen började han tigga kel istället. Eftersom vi är vana med Noack visste vi ju hur och var vi skulle klia honom. Som han njöt! Om man slutade krafsade han med tassen på en. Så gör ju Noack också.


De här två bilderna på Hubbe är faktiskt äldre, för jag glömde att fota just honom. Men för att visa hur söt han är tog jag till ett par gamla bilder.

Vi blev bjudna först på en välkomstdrink, som var jättegod. Sen blev det en förrätt som bestod av stekta sparissar lindade med bacon och kryddade med koriander, om jag inte tar fel. Det var bara så sagolikt gott. Sen blev det benfri kotlett som hon hade stekt och skurit i mindre bitar. Till det serverades det kokt potatis, blandade grönsaker, brysselkål, två olika sorters gelé och en jättegod sås. Vi drack rött vin till maten. Oj, oj, oj! Så gott det smakade.

Sen blev det kaffe med kaka till. Vilken sort har jag alldeles glömt just nu. Men jag får kanske lov att skylla på den goda maten och allsköns dricka. Vi var fortfarande proppmätta i morse. Vi kom inte hem förrän vid klockan ett och kom dit lite efter klockan fem. Det var snack, snack, snack och vi hade SÅ roligt. Dit åkte vi buss och hem tog vi en taxi.


Idag söndag var ämnad till en vilodag. Det höll sej till framåt eftermiddagen. Då ringde det på dörren och in for först Noack med Matte i hasorna. Sen följde Mattes Mamma och Svägerska. De är ju Sibbes dotter och dotterdotter och svägerskan är gift med Sibbes dotterson. De ville gratulera Sibbe till 75-årsdagen och även min. De var ju i Thailand när Sibbe fyllde år förra veckan och så var vi bortresta när jag fyllde lika mycket i höstas.

Det gick ju inte att avspisa damerna hur som helst, även om vi var oförberedda, så efter kaffet åkte det fram först vitt vin och sen rött också, när den första flaskan tog slut. Så hade vi faktiskt vitt vin i en box också. Så det blev ett ordentligt firande. Vi hade jätteroligt.

De hade med sej goda wienerbröd och goda vaniljhjärtan, så det blev ju kaffe till alla. Så hade de med sej presenter till oss båda. Vi fick varsitt presentkort på Thailändsk fotmassage. De menade på, att eftersom vi inte ville till Thailand så skulle vi i alla fall få vara med om äkta thailändsk massage. Det ska bli spännande att känna på.

Sen blev de hungriga och begav sej hemåt, för att äta. Vi hade inget färdigt att bjuda på. Men så kul det var att få oväntat besök. Men vi serverar inte Gevalia, utan Zoegas. 


PS. Presenterna till oss kom från Sibbes dotter i Stockholm också. Det glömde jag bort att skriva från början. DS.Dagens Citat:

Var mot dina föräldrar så

som du vill att dina barn ska vara mot dig.

Grekiskt ordspråk.

---------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!

8 kommentarer:

Anonym sa...

vilka taberas ni genomgått då!! lite ´hungrig blev man allt. apropå ordspråket: omöjligt!!
kram

Margit sa...

Ja det var en mycket härlig och OMVÄXLANDE helg ni också haft!!!
Och så kul att få oväntat besök..och UPPVAKTNING i efterskott!!
Mycket BRA present..Tailändsk massage...INGA dåliga grejer det!!!
J avist äör livet härligt..att få vara med goda vänner oCH nära och kära..och festa...och prata och ha trevligt!!
Det gäller att: "FÅNGA DAGEN!"..Morrondagen vet vi inget om..och tur är väl det...
Kram till er båda och TACK för din hälsning i min blogg också!!!
Margit o Lasse.

Fenixmonas sa...

Godmorgon! Visst är det fint att få spontanbesök! Verkar som ni hade en fantastiskt trevlig helg! Kramiz

Fenixmonas sa...

Bra citat Gilla, men det tycks inte bita på en del av mina ungar..."ler"...Idag hinns ingen uppdatering med i Turkietbloggen...Jobb, ända till 18 denna dag! Kramiz

Anonym sa...

Spontankalas är toppen. Det krävs inte så mycket, men blir för det mesta ett minne för livet! Vilken härlig helg ni har haft! Kram

Siita sa...

Morsning. Så kul att få fotmassage, det skulle jag vilja ha med. Finns det någonstans i närheten? Må gott. Kram

carinasjolund sa...

Ni verkar ha haft en underbar helg :)
Det är så roligt att få umgås med vänner! :)
Vilket bra citat du lagt ut.
Ha en fin Måndag!
Kramen!

ansepanse sa...

vad mycket trevligheter ni har varit med om :)
vilken söt Hubbe-hund
kramar