fredag 14 januari 2011

Utdrag igen från minnesbanken.

Då jag låg på Kronprinsessan Lovisas Barnsjukhus för Den Förfärliga TBCns skull får jag ytterligare nåt minne. När man har TBC måste man skärmbildundersökas som det hette. Det var alltså nån slags röntgen. Jag var ju så liten bara 2 ½ år gammal när jag var med om det för första gången.

Då fick jag ligga på en kall bänk i ett mörkt rum och så sänktes det ner nåt svart kallt mot mitt bröst. Det var ju själva röntgenskärmen vad jag har förstått senare. Det kändes inte alls bra för rummet var ju mörkt och jag fick nått väldigt kallt över mej. Då var jag allt lite rädd ändå.

Senare när jag var lite större och frisläppt från sjukhuset fick jag gå på undersökningar igen. Då var jag ju så stor att jag kunde stå upp framför skärmen med hakan ovanför, så man kunde ta bilderna. Jag är ju inte sjukvårdskunnig, så mitt minne av dessa sakerna kanske låter underligt för andra. Men då var jag inte så rädd längre för då var jag ju van.

Under tiden som jag låg på sjukhuset hade Mamma och Pappa flyttat till en lägenhet bara ett kvarter ifrån på Gambrinusgatan. När jag fick komma hem dit, så var det en kisse, som var det första jag såg. Den låg i soffan och sov. Vilken upplevelse. Det var en vildkatt de hade fått tag på. Det märktes, för den brukade visst dyka upp på Mammas ben och riva sönder hennes strumpor. Om det var silkesstrumpor vet jag inte, men glad blev hon inte när det gick maskor på strumporna.

Jag ville ju så gärna få ett syskon, men man blev tvungen att vänta tills jag var helt friskförklarad. Så jag fick en lillasyster när jag var 6 år som först. Det har jag beskrivit i av Barns och Spenabarns mun förut. Där har jag skrivit ett par barnhistorier och en alldeles sann, som jag själv har stått för.Det förstår du nog att vi tittade på Let´s Dance ikväll. Men det är för tidigt att säga vem som skulle bort och vem som skulle bli kvar. Nu blev det ju Denise Rudberg som försvann för denna gången.

Nu blir det en liten rolig historia att avsluta kvällen med.

Lille Urban skulle få ett syskon och eftersom det skulle komma vid juletiden hade mamma samtidigt som hon berättade om livets gång också sagt att det var en julklapp till Urban.

Barnet kom mycket riktigt precis på julafton och Urban blev väldigt glad.

Året därpå frågade mamma vad Urban ville ha i julklapp.

Han funderade ett tag och sa:

- Jo om du inte blir alldeles för tjock, så skulle det vara kul med en ponny i år.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar!
 

13 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Ska lägga upp en bild på garnet sen, jag blev alldeles paff. Hon, mamman, har alltid velat haft mörka o murriga färger tidigare. Nu grönt o orange. Kram o må så gott.

donken sa...

hihihi stackars urban. fick nog ingen ponny. ;)

spännande o läsa om sjukhustiden där, inte lätt o veta vad allt hette om man var så himlans liten..
kul med en kisse när du kom hem! :D

Fenixmonas sa...

Så mycket skrämmande för ett litet barn! Det kan jag förstå, jag har minnen från sjukhusvistelser som liten och man kände sig så ensam o utsatt.
Den historien får mig att tänka på min äldste son...När jag väntade barn så frågade jag honom vad han helst ville ha, en liten bror eller en liten syster...då däger han...Jag vill nog helst ha en kallenin (kanin)...hehehe...kramiz

Fenixmonas sa...

Hoppas ni nu bestämt er för att ge Side en chans! "ler"...bokar ni i början av juni så missar ni Sidefesten, men jag finns ju där ett par dagar till och kan visa runt lite! kramiz!

Anonym sa...

Tänk, när man börjar rota i sina minneslådor, så poppar en massa minnen upp, som man liksom inte visste låg där! Kram

Mi sa...

Jag titta också på Lets Dance men i går tyckte jag att det var ett långt och segt program. Ha en fin lördag. Kramar!

carinasjolund sa...

Här fick man sig ett gott skratt på Lördagskvällen :)
Klockan åtta ikväll blir det att titta på fångarna på fortet! Brukar du oxå se det?
Ha en go kväll!
Kramen

Anonym sa...

haha stackarn hans önskan slog nog inte in
men rolig var den
kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon denna söndag! Hälsa honom grattis så här i efterskott! Här är det inte så mycket liv i mig just nu...men ont krut förgås ju inte så lätt...Kramen!

Sussi sa...

Minns du från du var ca 2½ år. Jag har mitt första minna när jag var runt 4..
TBC är inga skojiga grejer. Förstår att minnena var lite hemska!

Kramisar

Vicke sa...

hahaha, den var bra, ha en fin dag nu

Renee sa...

Ha ha man ska vara försiktig med att fråga om önskningar.

Anonym sa...

sv: ja det fåre finnas gränser. från bådas håll
kram