tisdag 25 januari 2011

Jag har vunnit igen och presentation av ett par nyligen lästa böcker.

Idag fick jag ett stort brev i lådan. Det var en vinst, för att jag hade varit med i en tävling hos Pixi. Boken är stor och innehållsrik. Riktigt vacker också. Det är en kokbok på engelska, som är skriven av den förra modellen Sophie Dahl. Jag har inte mer än hunnit bläddra i den lite grann, men den har fina och vackra bilder.



För ett tag sen läste jag den här boken av Faye Weldon författarinnan till bland andra böcker: En Hondjävuls Liv och Lustar.  Den här handlar om en mor som är psykoanalytiker och får ta hand om sin dotters dagböcker och anteckningar mot att hon var tvungen att lova att inte läsa dem. Visst gjorde hon det. Hon fick då reda på dotterns upplevelser i livet. Hon har blivit gift med en 19 år äldre man med två barn. Weldon driver i boken med psykoanalysens olika riktningar. 



Som en liten motsats till den förra boken får jag nog beskriva den här. Är det någon där? av Marian Keyes. Hon är ju känd för sina böcker om kvinnor i olika sammanhang med humor. Den handlar om Anna en av de systrar som Keyes har skildrat i andra böcker.


Anna har kommit hem till Irland från New York och är hemma hos mor och far i Dublin. Den är verkligen läsvärd och både rolig och tragisk.



Så till slut en film, som jag inte har lyckats med förut. Idag har jag installerat Google Crome istället för Internet Explorer 7. Det första jag gjorde var att försöka lägga upp en film till YouTube, som har varit omöjligt att installera förut. Här kommer den. Det lyckades vid första försöket. Innan blev det bara ett meddelande: Okänt fel.

Lite sent eftersom den utspelar sej på Julmarknaden på Fredriksdal i december. Men bättre sent än aldrig.



Dagens Citat:

Diplomati är att be någon att dra åt skogen på ett sådant sätt 

att han ser fram emot resan.

Okänd.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 

17 kommentarer:

Pixi sa...

Ohh då har den kommit fram,för jag hoppas det var bo0ken du vann hos mej..Det har vart en sån försening av den så nu lovade de mej att den skulle komma i det snaraste..mvh Pixi

Linda - En vimsig Mamma sa...

ja bilderna blab kanon bra! =) jo atck jag haR VART off från blogg världen jag med så kom jag på din sida idag när jag hade tid över ! =) kram

vickan sa...

Grattis till böckerna! Har också kommit in i en period nu när jag läser en del böcker. Jag gillar självbiografiska böcker och just nu läser jag nästan bara såna böcker.

ansepanse sa...

grattis till vinsten och tack för boktips
dagens citat skrattar jag gott åt
kramar

Linda - En Vimsig Mamma sa...

ja det var bra gjort av oss båda två =) ha en bra natt nu ! kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon och grattis till vinsten! Ja, Aynur ska du absolut besöka när du är i Side! Vänta med fötterna tills vi kommer ner så ska jag ta er dit! Sen vill du aldrig ha någon annan än Aynur! En underbart duktig tjej! Kramiz

Kaffehörnan sa...

Hej vännen
Kalasgrattis till dig, då blir man glad när de kommer ett paket
Ska genast besöka sidan
kram från mig
Hoppas du mår bra

Frogprincess sa...

Grattis till vinsten :-)
Svar: Jo, jag har ett speciellt bankkonto där köparna får sätta in pengarna. Sen flyttar jag dem till andra konton.
Ha en fin eftermiddag / kväll.

Anonym sa...

Jösses. GRATTIS! Köp en lott, du vinner säkert på den! Grattiskram kommer här! :)

Anonym sa...

vad kul att du vann boken. du får laga ngt smaskens ur den sen. keyes är en bra författare. hon skildrar det så levande
kram

Carina Sjölund sa...

Grattis till vinsten! Du verkar ha tur att vinna :)
Är det bra med dig annars? och hur mår söt vovven :)
Kramen!

Sussi sa...

Men grattis till vinsten :)
Kul att du läst en bok som jag också har läst. Jag gillar Marian Keyes böcker..

Kramisar

Frogprincess sa...

Svar: Jag har bara mailkontakt med de som handlar av mig på tradera. Jag har ringt en person en enda gång eftersom hon överskred de 7 dagars betalningsvillkor med tre dagar som jag hade (nu har jag bara 5 dagar) och jag frågade om ville ha saken eller jag skulle auktionera ut den på nytt? Hon var väldigt otrevlig och tyckte att jag "tjatade". men jag fick pengarna (skicka aldrig någonting förrän du har fått pengar!!!) och jag hoppas att hon fick saken. Jag hörde nämligen ingenting mer från henne, inget omdöme eller mail så jag antar att det gick bra. Annars så har det fungerat bra.
Det är ganska så viktigt att skriva betalningsvillkor som tex "Betalning till mitt bankkonto i Swedbank senast 5 dagar efter avslutad auktion" och jag tror att jag skrev att man måste vara tydlig med att köparen ska betala portot och ev. betalning för emballage, vad det kommer att kosta. Sen tar jag alltid första kontakten så fort jag ser någon vunnit/köpt en vara. Då mailar jag personen med ett litet trevligt "Hej" och vart de ska skicka pengarna :-)
första gångerna man lägger ut auktioner är lite pirriga så att man fått allt rätt, men det blir lättare och lättare när man får in vanan.

Linda - En vimsig Mamma sa...

ja sova bör man annars dör man, iallfall om man har små barn i huset =) kram

Linda - En vimsig Mamma sa...

nja sover gör jag inte =) men snart så ska jag sova =) du då?kram

Fenixmonas sa...

Godmorgon i stugan! Här blev en sen start på dagen så jag lär inte hinna med att besöka alla vänner denna morgon! Ibland räcker tiden bara inte till! Kramiz

kaffehörnan sa...

Hoppas du har de bra vännen
Så ruggigt kallt de är
kram