lördag 9 juli 2011

Idag kände vi för att hälsa på hos våra vänner K. och L. på Råå. Det kändes lite som om jag hade abstinens från dom. Vi träffades senast på Midsommaraftonen på Fredriksdals midsommarfirande. Det har jag ju redan berättat om. Sibbe missade det, men vi hade trevligt ändå. Så när vi var på ICA Maxi på Råå, ringde vi dom. Vi ville ju köpa nåt gott med oss. De hade inte ätit lunch än, men frukosten hade varit sen och de räknade inte med att äta förrän middagen framåt kvällen. De lurade sej själva, för vi hade annars köpt med oss varsin landgång eller liknande. Nu blev det varsitt wienerbröd i stället.


Så här trevlig ser deras köksträdgård ut nu sen den har växt sen sist vi var där. Vi satt flera timmar och hade verkligen trevligt tillsammans. Vi kan prata om precis allting och har åsikter om allting också. Så råkade jag se hur mycket klockan var, så jag sa att vi måste åka hem, så de skulle kunna få sin efterlängtade middag.


Stockrosor.


Det här var en ny växt för min del, men K. sa att den visst hette Svartöga.


L. hade redan, när han hörde att vi skulle komma, plockat fina blomster till oss. Då här fina blev dom i ett gammalt apotekskrus jag har.


Så tänkte jag visa att jag har klippt håret kortare. Jag gör det ju själv och fick klippa det flera gånger innan jag blev någorlunda nöjd. Det blev mycket kortare än vad det var förut, men K. tyckte att det blev bra på det här viset.


 Så blev det dags för oss också att äta middag. Sibbe bjöd på den här läckra rätten, som bestod av kycklingbröst med grönsaker och färskpotatis i en god gräddsås. Sån tur jag har med en karl, som kan klara sej själv.

Före maten blev jag dessutom bjuden på en drink med Gin och Flädersaft med bubbelvatten i från vår Soda Streamer.

Dagens Citat:

Jag älskar deadlines.

Jag gillar det swischande ljudet de gör

när de flyger förbi.

Douglas Adams.
************************************************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥
 

8 kommentarer:

Siita sa...

Hejsan Gilla. Fina blommor o god mat. Toppen. Ska starta sem i morgon. Startar hos EwaStina. Hon bloggade mycket förr men nu bara på FB. Kram

Fenixmonas sa...

Han är duktig vid spisen! Bosse är inte någon höjdar kock...jag väntar fortfarande på sjötungan som han lovade laga till för 29 år sen...hehehe...Håret blev bra! Kramiz

Nett sa...

Vilket underbart apotekskrus, inte så lätta att få tag på, men otroligt vackert och finurligt att använda den som vas. Kram

Anonym sa...

Dagens citat förstår jag inte riktigt,
men den där läckra tallriken hade jag kastat mig över direkt! Men jag är inte riktigt rumsren ännu, kan mycket väl slicka tallriken ren, när såsen är god, om det skulle vara!
:)
Champignon såsen och Champignon soppan på sjukhuset i Lund var rena katastrofen.
Bara champignoner på burk,
nedslängda i någon vätska!
Ja det smakade inte ens champignoner!
:(

Ha en fin Söndag!

Kram
Stevie

wiper sa...

Jättefina blombilder. Önskar att man hade gröna fingrar. Vad duktig du är som kan klippa dig själv, det ser jättefint ut och det är ju fortfarande långt och det passar du bra i.

Maten ser jättegod ut. Nu längtar jag också efter färskpotatis även mandelpotatis som man är uppvuxen med

Ha en fin dag
kram

Anonym sa...

fin köksträdgård de har o god mat får du varje dag
kram

Anonym sa...

ja han verkar duktig öpå att laga mat din guuuube
kram

Vicke sa...

det var en grön o fin trädgård som dom har, ha en fin kväll nu