tisdag 5 juli 2011

Kärt besök.

Jag hade sovit dåligt i går natt, så jag sov ända till klockan 8 i morse. Jag hade just vaknat och gått upp ett nödigt ärende, när telefonen ringde. Det var från tandläkaren, som hade fått ett återbud. Ja, varför ringde syster? Jo, jag har ju inte berättat att jag hade bitit sönder en lagning i en tand och doktorn var så upptagen eftersom han ska gå på semester efter fredag i den här veckan.

Sibbe var på provtagning redan på morgonen och jag hade inte vaknat när han gick. Så jag fick full fart på kroppastollen och gjorde mej i ordning och bäddade och klädde mej. Sen ringde jag till hans mobil och berättade att jag skulle vara hos tandis klockan 20 över nio. Då var han på Hemköp för att få ingredienser till lunchen, som vi hade lovat min dotter och hennes man. De skulle åka hem till Stockholm från Farmen och det skulle ju bli kul att träffas lite till.

Han kom i flygande fläng och utan att äta frukost ens, så körde vi iväg. Tanden blev lagad och vi åkte hem igen och passade på att inhandla sånt som Sibbe inte hunnit med på morgonen. Sen hjälptes vi åt med disk och matlagning, så vi var lagom färdiga till gästerna kom.


Se här vad jag fick av dom, när de kom. Jag har ju mallat mej, för mina orkidéer förut, men den här var ju den mest fantastiska jag har ägt. När de nån gång kommer brukar de ha med sej en orkidé och det har blivit vita förut. Dotra min har själv många fina orkidéer, som jag fick se per Facebook, för ett tag sen. De är i massor med olika färger.


Här syns den ena stängeln.


Och här den andra.


Så var jag ju tvungen att zooma in en av blommorna också.


Så var det ju lunchen då. Det är en av Sibbes specialiteter med lax i botten, ovanför ligger det frysta blandade grönsaker, Creme Fraiche utblandat med röd rom. Ovanpå har han lagt potatismos med en äggula i, så det blev så fin färg. Enda kryddan var citronpeppar på fisken. Rommen är ju salt i sig.

Allt tillagat i ugnen förstås.


 Detta är vår nya älskling Bella. Belladonna egentligen. Hon är av rasen kooikerhondje. En holländsk hundras.


Hon ligger så fint vid Mattes fötter hela tiden när vi åt och sen satt och pratade lite efter maten. Är hon inte söt?


Tur att man har en Sväris, som kan lite om maskiner. Min skrivare gick inte att tända i förra veckan, när jag skulle skriva ut, när jag hade betalat våra räkningar på nätet.

Vi hade inte ens hunnit att gå till nån reparatör. Men se det ordnade Mågen på bara kort tid.

Han lyfte ut liksom en dosa ur skrivaren och lirkade lite med några mycket tunna kablar. Satt in dosan igen och ställde tillbaka skrivaren och jag tryckte på PÅ-knappen och den gick igång. Skrivaren alltså, inte knappen.

Sen var det dags för de kära gästerna att ge sej iväg för resan tillbaka till Stockholm. Snyft!

Dagens Citat:

Levnadskonst i få ord:

lev sunt och ta det lugnt.

Carl O. Segerberg.
*************************************************************************

Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit. OBS! Det finns ett nytt inlägg där, som kan vara värt att titta på.

 Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

wiper sa...

Ibland behöver man en liten sovmorgon och att vakna 08.00 är ju inte så sent. Skönt att du fick en tid till tandläkaren.Vilken vacker orkideé du fick av dom. Vilken ovanlig maträtt den har jag aldrig hört talas om. Ser verkligen god ut. Verkligen söt hund ni skaffat er och den rasen har jag inte hört talas om så jag får googla ;)

Vad skönt att ha en svärson som kan hjälpa till lite när det behövs. Jag använder min man som är duktig på sånt ;) Bra dagens citat

Ha en fin onsdag
kram

Vicke sa...

det var bra gjort att hinna med allt och jättefina bilder på blomman

Fenixmonas sa...

Så vacker den var blomman! En rivstart fick du men dagen verkade bli riktigt bra...allt klaffade! Vovvsen är jättefin! Kramen

moa sa...

ååååååh har ni köpt en kooiker hondje? från vilken kennel :) har en kooikervalp hemma som är 11 veckor. vad heter den? :)

Siita sa...

Vilken tur du hade som fick tid hos tandis. Vilken vacker blomma sen. Den är helt underbar. Kram

Siita sa...

Hejsan. Det var grill lunch, inte afton. Glömde oxå skriva att vovven är jättesöt. Kram

diana sa...

Vilken liten sötnos. Jösses vilken fart ni måste legat inne med för att hinna allt :)

Anonym sa...

kul med besök o vilken fin orkide du fick
kram