torsdag 21 november 2013

LITE KYRKLIGT IGEN. NU FRÅN PUERTO DE LA CRUZ PÅ TENERIFE.

Jag visade ju ett par kyrkor härom-sistens. Så nu kom jag att tänka på vad vi såg i Puerto de la Cruz i vintras. 
Vi var uppe i backarna ovanför stan i ett område som heter la Paz. Där var vi bland annat i den Botaniska trädgården och på vägen ner igen till stan, såg vi detta lilla kapell. Det är så fint,
Snett emot vårt hotell Marqueza låg den här kyrkan, som är den största katolska kyrkan i stan. Fotot är taget på håll och på kvällen i mörkret. Den heter  Nuestra Senora de la pena de la Francia.
 En dag gick vi in i kyrkan också och det första vi såg var detta. Det är ingen dopfunt vad jag kunde urskilja men liknar väl en sån. Intill stod den lilla statyn av en korgosse.
 Sen, när jag tittade upp såg jag hur vackert koret var. 
Man tillber ju flera helgon, men här hade Jesus sin plats.
Så ser vi kyrkorgeln som verkligen var imponerande. Som vanligt sitter det oftast folk och ber böner eller bara sitter för att känna ro. Man kan nog säga att den här kyrkan är rätt typisk för den katolska läran i Spanien.

Den här kyrkan ligger alltså mitt i centrum av stan och vi har sett bröllopsgäster komma ut från den. En gång var det en fin bil, som stod utanför med ett mycket brett rött sidenband bundet omkring med en jättestor rosett mitt uppe på taket. Vi gissade på att det var en bröllops-gåva till brudparet. 


Dagens Citat från Facebook.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Jag tycker också att det är mycket vackert att se i kyrkor...Dina bilder är jättefina! Kramiz

Ama de casa sa...

Det är fint att gå in och titta i kyrkor.
:-)

Inte illa att få en bil i bröllopspresent!
:-)

Veiken sa...

Jag är precis som du. Jag går gärna in i kyrkor när jag åker bort. Gärna katolska kyrkor, dom brukar vara vackrast inom kristendomen. De buddistiska templen även kallade Wat, är ännu vackrare, näst intill överdådiga! Kram

Bli en stjärna på att tänka! sa...

Vilka underbara bilder!

Sv: Jag ser det som en gåva till sin omgivning att tycka om sig själv och se till att man mår bra. Då blir man en trevligare människa och man ser hur de inre härligheterna lyser ut inifrån. :)

Önskar dig en suverän helg!

You Rock!!!

Bli en stjärna på att tänka! sa...

Sv: Det var nog hos mig du läste det, jag skrev om det förra lördagen. Vikten av att lägga sig med en skön känsla för att vakna upp på bra humör. Precis till höger om bilden på spelaren så står det ”Download” och om du klickar där så kan du ladda ner klippet till din dator.

You Rock!!!