torsdag 28 november 2013

MATÖPPET.

Idag har Citygross öppnat ett nytt flaggskepp i Helsingborg. Butiken heter MAT. Det ligger alldeles intill ICA Maxi och Lidl. Så folk i närheten kommer att ha mycket nära till alla tre. Vi före-drar ICA Maxi, som ligger ute på Råå om vi inte handlar hemma på Hemköp. Där finns det allra mesta och de är inte dyrare.

Men vi var ju tvungna att bese det nyaste, som öppnade i går. Det var stort och det såg ju rent och fint ut.
Nu är vi på väg in i det nya mat-templet. De har ett nytt koncept med färdigmat bland annat. Det ska nästan fungera som en saluhall, sägs det, med olika diskar för det ena och det andra.
Direkt, när vi kom in blev vi mottagna av tre killar, som skulle visa folk vart de skulle ta vägen. 

Vi hade tänkt oss att ta en kopp kaffe med nåt ätbart till. Men det kunde man bara beställa bakom ryggen på de här tre. Så skulle man ta sig upp på nästa våning med det man hade köpt.

Det var bara det, att det gick en hög trappa upp till den övre våningen. Men det var inte det lättaste för Sibbe, eftersom han har sin krycka och det fanns varken rulltrappor eller hiss upp dit. Det blev inte nåt fika för oss 

Så frågade vi efter nån toa. Det fanns en enda med plats för en i taget. Den var för både kvinnor och män och ammande mödrar eller de som skulle byta på sin bebis. Dåligt planerat, eftersom man räknar med massvis med kunder hela dagarna igenom. Det blev alltså två tummar ner här.
Det var stora och långa gångar runt omkring. Man kan ju nästan inte se hur långt ner det går att gå.
 För att få lite färg på det hela, så tog jag de här två bilderna i fruktav-delningen.
Sibbe är van att handla och har koll på priserna. Så han påstår, att de inte var billigare än hemma hos oss på Hemköp. Så det kommer nog inte att bli så många besök här i fort-sättningen.
Bakom den här portalen säljer man bara godis, godis, godis. Vi gick inte ens och in där. Så betalade vi och åkte hem till vårt lilla hem där hemma igen. Det blev verkligen inte mycket handlat idag. 

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

Fenixmonas sa...

Det är lätt att lura sig...Vi har också ett City gross men det är lockpriserna som är billiga, övrigt är dyrare än Willys, där vi brukar handla det mesta. Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Det som är så bra med City Gross,i Gävle är deras manuella kött och fisk disk..Jag handlar det mesta här i Skutskär vi har ett Coop och ett Willys..
Nu när det har ljusnat så ser jag klart,,solen kommer nog snart..Haé Kram.

Siita sa...

God morgon. Alldeles för stort för mej. Jag trivs bäst på vårt Tempo här, fast dom är dyrare. - grader idag, så ska snart ut o starta bilen. Ska åka till en hostande Thea. Kram

ansepanse sa...

de bygger så stort allting nu för tiden och så glömmer de bort just att alla inte har så lätt att gå i trappor och toaletter då???? vad dåligt
kramar

Ama de casa sa...

Men fy så dåligt med trappen och toan! Hur kan det vara så på ett helt nytt ställe. Helt obegripligt.ansepanse sa...

Sv: bra att du inte skvallrar :)
kramar

Veiken sa...

Hur i hela friden kan man bygga nytt och inte handikappsvänligt alls! BOTTEN tycker jag! Kramar

Ma sa...

Var inget vidare med få toaletter och endast trappa. Vilka är det egentligen som äger kedjan M.A.T? Är det något utländskt koncept a la Lidl? Jag brukar försöka handla från svenskägda butiker om jag har möjlighet.