torsdag 7 november 2013

TORSDAGENS UPPLEVELSER.

I förmiddags var jag och fick fotvård. Det var ett bra tag sen och det behövdes så väl. Jag får svårare och svårare att kunna sköta fötterna själv. För det börjar att krisa sej med mina höftleder, så det blir svårt att lyfta upp benen, så jag kan ta hand om fötterna själv. 
Det var förvisso inte den här damen som tog hand om mej idag. Hon skötte mina fötter när vi var i Side i Turkiet för nåt år sen. Men här ser det förstås ut, som om hon sköter händerna. Mina ben kom helt enkelt inte med på bilden. Jag glömde att fota idag och jag kunde inte tänka mej nåt bättre än att visa den här bilden i stället.
 På vägen hem så mötte jag den här fina killen. Han gick i sällskap med Sibbe. Vi gick på varsin trottoar, så jag blev livrädd att han skulle rusa rakt över gatan till mej. Han stod på andra sidan och tittade på mej direkt in i ögonen. 
 Men det klarade sej som synes. Här är Baloo hemma hos oss. Jag tog hand om honom medan Sibbe gick och handlade mat. 

Ytterdörren var inte låst, när jag kom hem. Men en glad överraskning väntade mej. En kille från husvärden höll på att byta nedanstående dörr.
 Vi har fått badrumsdörren tillbaka, sen man hämtade den för snart 2 veckor sen. Under tiden har vi haft full insyn till toan, så vi var rätt trötta på att sitta som skylt. Vi satt alltså för öppen ridå. 

Här syns bara halva dörren, för vi har en så smal hall, att jag inte kunde gå tillräckligt långt bak, så det blev en hel bild. Dörren är ändå den samma, som vi hade förut. Det var en målad gabondörr, som man hade satt fina skivor på nu. Båda sidorna, så den var lika fin inuti. Härligt att husvärden hade fått tummarna ur.
Sen låg Baloo på ett av sina älsklingsställen precis innanför ytterdörren. Där brukar han ligga och vänta på Matte.
Jag berättade ju igår att jag har börjat virka på en poncho. Men jag fick en ny idé. För de ursprungliga vita mormorsrutorna såg lite väl små ut. Så jag provade att virka till ett lager svart också. Det ser faktiskt bättre ut tycker jag. Berätta gärna vilka rutor du tycker ser bäst ut.

Men jag bävar för, att när jag har kommit så långt att kunna sy ihop rutorna, så måste jag fästa alla trådarna också. Det är inte det roligaste jobbet precis. 

PS: Nu kan vi dricka vårt vatten igen. HD skriver så HÄR om det. Det känns skönt, för kokat vatten smakar inte nåt vidare gott. DS.

Dagens Citat från Facebook.

♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Ellis sa...

Hej!
Jag tycker inte att dina inlägg ser underliga ut eller mina, men kanske blir det så om man använder google translate ev.
Skönt att vattnet går att dricka och att ni har fått igen badrumsdörren! =)
Hoppas du får en fin helg!
Kram Elenor

Nett sa...

Skönt med fotvård, jag klarar att fixa mina själv, men oavsett så är det extra skönt när någon annan gör det. :) Så det kan man gott unna sig. Fina rutor, helt klart så är det lättare att hantera dem om de är större. Kram

Anonym sa...

Hej du,,Vendela hör man aldrig nu för tiden,,det är nog inga töser som får detta namnet i dag..Det var ett rätt så vanligt namn runt sekelskiftet.
Det finns även en vit ros med namnet Vendela som ofta används vid bröllop.
Haé Kram.

Ellis sa...

Hej!

Hos mig ser allt bra ut, men jag håller med om att google translate kan göra en massa konstiga saker emellanåt!
Försöker bättre mig på att skriva inläggen på svenska och engelska men hinner inte alltid! =)
Hur många rutor ska du virka totalt? De ser fina ut med svart också! =)
Kram Elenor

ansepanse sa...

vad härligt och skönt med fotvård :) det har jag aldrig varit på men skulle nog vilja :)
vad roligt att Baloo varit på besök igen, han är så otroligt fin
jag tycker om färgkombinationen till de där rutorna du virkar, det kommer att bli jättefint
kramar

Veiken sa...

Det är superskönt att bli ompysslad av någon som kan! Man känner sig som en prinsessa! Kramar

Nett sa...

Det kommer säkert att bli jättefint med de rutorna, skall bli intressant att se det färdiga resultatet sedan när det är klart :) Kram