torsdag 14 november 2013

SÅN OTUR.

Den här veckan var det en speciell tävling på Fototriss, om att man skulle visa tre foton från sin stad. Så kunde man vinna en trenätters övernattning på vandrarhemmet Castanea i Stockholm. Eftersom mina tre barn bor där tyckte jag, att jag skulle vara med. Jag hade förberett inlägget tidigare. Men så råkade jag kika på Fototriss hemsida, att man måste ha lagt upp sin sida före klockan 19 i kväll. Då var klockan över den tiden, så jag raderade inlägget. Men jag tänkte ändå att jag kan visa mina tänkta bilder nu.
 Den här bilden togs förra vintern till julen. Det är det berömda tornet Kärnan, som har fått sej en tomteluva. Tyvärr blåste det så mycket att man blev tvungen att plocka bort  den, så att den inte skulle blåsa ner och skada någon. Men jag hade i alla fall turen att hinna fota den.
 Nu står jag med ryggen mot Kärnan och fotar stans Rådhus. Bakom rådhuset ser vi Öresund och Danmark med Helsingör.
Så är vi på Stortorget med trapporna upp till Kärnan i bakgrunden. Man har installerat en annorlunda papperskorg på torgen. Den är döpt till Junkbox och ser ut som en Jukebox från äldre tider.

Vill du se vad andra har visat i Fototriss, så kan du klicka HÄR. Men jag får ju inte tävla, eftersom jag var för sen. Kanske en annan gång.


Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! 
♥ ♥ ♥

9 kommentarer:

Ma sa...

Fina bilder. Synd att Du inte var med i tävlingen...

Freja sa...

Så charmiga bilder från en vacker stad!

Veiken sa...

Otur att du inte kom med i tävlingen, men det blir fler tillfällen. Jag gillar bilden på två länder bäst! Fina bilder! Kramar

Åkr sa...

Trevliga och roligs bilder, påpassligt att fånga tomteluvan ;) Rolig papperskorg och den kanske används ;)

Siita sa...

God morgon. Fina bilder från din stad, synd att du var för sen. Igår var jag på bloggträff, en bloggare som fyller 60 år idag som vi grattade. Bland annat så var Margit o Lasse med. Kram

Jenfan75 sa...

Det var lite kul med tomteluvan där :)

Ama de casa sa...

Vilken otur att du inte hann med...

Häftigt med tomteluvan :-)

ansepanse sa...

vad ledsamt att du var försent ute, fina bilder
kramar

Åke sa...

Nästa tema släpps på lördagmorgon, ibland redan klockan 07. Jag är morgonpigg, och på vardagar är jag ute med mina hundar klockan 5 ;) Så val en kamera beroende på väder tas med. Ibland stämmer temat in så första bilderna kan bli på en gång till trissen :) Vi är en 15-20 stycken som lägger in bilderna exakt på tolvslaget :) Jag har aldrig lyckats vara först ;) Jag går in stenhårt för Helenas triss tema. Mina bilder: Jo de är lite "pyntade" men inte mycket, däremot i den kamera jag tog med där het jag en inställning jag använder vid soluppgång/solnedgång som heter superintensiv. Jag var till en kamrat igår som skällde på mig att jag inte använde Photoshop för att redigera bättre, han skällde på och tog ut min brobild och gav mig en lektion på stutts!!!! Det riktigt rök om honom ;) Om ett par timmer släpper Helena ett nytt tema, vi möts väl igen hoppas jag :)