tisdag 5 november 2013

NU HAR JAG LIKSOM BLOGGTORKA IGEN.SÅ VAD SKA JAG SKRIVA OM?

Det blev mitt jobb på förmiddagen att bädda rent i sängarna, för i morgon ska jag ha tvättstugan igen. Nu ser det snyggt och fint ut igen. Vi köpte ju helt vita påslakansset för ett tag sen, så nu gäller det att inte ställa saker och ting på sängen. (Hehe)

Sen satte jag igång att tömma krukorna och balkonglådorna på de gamla utblommade blommorna där. Jag hade en stor plastpåse med handtag, som jag tyckte var bra att använda till att ha skräpet i, så vi kunde ta det ner till skräphuset och kasta det. Så här såg det ut i somras på balkongen. Men allt var visset och illa åtgånget. Jag hade inte blivit färdig med att göra det här jobbet tidigare.
Men jag åkte ner till stan och Sibbe stannade hemma. När jag var och hälsade på hos Combina shop, så skulle han passa på att slänga skräpet. 

Han berättade när jag kom hem, att det ena handtaget på påsen gick sönder i hissen, så det blev jord och skräp där. Inte nog med det, för när han var nästan framme, så gick det andra handtaget  också sönder. Och det blev en massa jord på trottoaren också. Det är ju inte lätt att hantera både kryckan och en jättestor påse på en gång. Men han städade efter sej, så jag märkte inget av det när jag kom hem. Stackaren!

Så blev jag bjuden på kaffe också med goda havreflarn till. Det är nåt jag aldrig glömmer från min barndom. För min Mamma var hemmamamma och brukade baka och stå i. Hon la de nya kakorna över ett skaft, så de blev bockade. Tänk om jag skulle sätta igång med det själv! (Jag undrar just om jag kommer att bli färdig med det)
Igår var vi på Rusta och där köpte jag garn i olika färger. Jag blev inspirerad av en bloggarvän, som hade virkat en poncho till sej. Så det har jag i alla fall börjat med. Den virkar jag med mormorsrutor. Så det kan nog bli fint.
            
Klicka på bilden, så kan du se var jag hittade den på nätet. Man kan hitta virkbeskrivningar på nätet också. Det är inte detta mönstret jag virkar och heller inte i de här färgerna. Jag tror att mitt resultat kommer att bli riktigt fint. Jag har virkat 2 rutor i kväll.

Dagens Citat från Facebook.


♥♥♥

Glöm inte min Reseblogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ajdå... Otur med kassen där...

Så fina dina blommor var i somras!
:-)

ansepanse sa...

stackars, stackars Sibbe :(
fin sommarbild från din balkong, visst längtar man till sommaren?
havreflarn ja, min mamma tog dammsugar-"röret" (heter det så) när hon gjorde havreflarn :)
önskar dig en fin dag
kramar

Anonym sa...

Jag blev överraskad när jag fick se att det var Kajsa och Avaträsk,jag visste att hennes morföräldrar kom därifrån,,kul nu får man hålla tummarna i finalen ..Haé Kram.

Anonym sa...

Hej du,,Ja för tusan,nu gäller det att hänga med i serien,,jag såg en del av första programet när Klimpfjäll vann,,kul programidé,,jag brukar ju titta på matprogram,dom svenska..Haé Kram.

ansepanse sa...

Sv: nej, snö och is kan vi verkligen vara utan, vi hoppas över vintern tycker jag
mm, det är inte alltid man tänker på att det kan väga för mycket när man fyller kassar med jord och annat
kramar

Ma sa...

Inte kul med kassarna. Du hade tur som kom undan det. Ponchon blir nog jättefin. Det tror åtminstone jag.

Ellis sa...

Hej!
Jag måste ta och städa på balkongen också, nu är allt visset där!
Lycka till med ponchon!
Svar: Har länkat till en svenks sida nu!
Kram Elenor