onsdag 4 januari 2012

Snart helg igen.

Medan jag drog omkring med snabeldraken gjorde maken sånt här. Det var nästan så jag tänkte mej att byta med honom. Man blir ju faktiskt riktigt trött att dra en sån apparat efter sej. Vi är ju inte så unga längre. Men han måste hålla formen, medan jag struntar i all träning.

Så här kände jag mej sen jag gjort färdigt. Sen bakade maken pann-kakor till lunch med hallonsylt och vispgrädde till. Konstigt bara att jag inte har gått upp i vikt under alla helgerna. Det har blivit vispgrädde hit och dit till tårtor och annat, så jag sa idag, att nu får det vara nog med det på ett bra tag. Undras om vi kommer att kunna hålla det löftet?

                               
I kväll blev det ärtsoppa. Den smakade gott trots att den var färdigtillverkad. Vi vände alltså på ordningen idag.

När jag var barn var det hemlagad ärtsoppa på torsdagarna och pannkakor med hemmagjord sylt efter . Sen var det dags för Farbror Sven med Barnens Brevlåda. Den tiden var helig för oss barn.
                                              

Dagens Citat:
Vill du lära känna dig själv,
så lägg märke till
vad du helst och oftast tänker på.
J.P Richter.
**********************************************************
Glöm inte min Reseblogg. Klicka på jordgloben så kommer du dit.
Tack för att du tittade in hos mej! Jag blir jätteglad om du skriver en kommentar! ♥ ♥ ♥

11 kommentarer:

mormia sa...

Dra dammsugaren ger ju också motion så du har säkert också fått din träning. Jag skulle me behövt det för med all lera ute så dras de in en hel del med hund å katt men de tar vi en annan dag.
Kramizar

Fenixmonas sa...

Ärtsoppa gillar jag men tyvärr inte Bosse...så här blir det aldrig sådan numera! Förr kokade jag den alltid själv oftast när julgrisen var styckad o klar. Kramiz

Sand mellan tårna sa...

Städning är så tråkigt men bra träning av alla muskler. Tänker man så känns det lite lättare att städa;)
God morgon och ha en fin dag!

Ruth i Virginia sa...

Kommer så väl ihåg Sven Jerring.
Vilken kille!
Dammsugning är det värsta man kan göra om man har svag rygg. Jojomensan - det är sant. Den enda gången jag haft ryggvärk, sa kotknackar´n åt mej att jag inte fick dammsuga. Det är den där vinkeln man står i, som är elakingen. Så nu får du göra "push-ups" och gubben dammsuger. :)

Veiken sa...

Färdig ärtsoppa som man kryddar lite extra är oftast godare eftersom det är ett storkok. Det smakade gott tror jag! Vi ska ta snabeldraken i morgon! Kramar

Ninja sa...

Barnens brevlåda......jag är faktiskt så gammal att jag kommer ihåg den :)

Nett sa...

Så gott med ärtsoppa, det var evigheter sedan jag åt det.. Nu blev jag sugen. Kram

Sand mellan tårna sa...

Sv: Såna kommentarer hamnar i min skräpkorg också men jag kollar dom alltid för ibland händer det att kommentarer som är ok eller såna jag godkänt förr råkat hamna där.

Siita sa...

Jag brukar koka ärtsoppa själv, men köper då den skalade varianten som kokar på några timmar o inte behöver blötläggas. Tycker det är bra, går ju fortare. Kram

Sussi sa...

Att städa är värsta träningspasset. Man bränner bra många kalorier. Så efter ett sånt pass behöver man inte träna ;)

Vi åt alltid pannkakor och soppa på torsdagar när jag var liten med. Fast vi varierade soppor och vi åt dom som förrätt.

Sv. Ja, man är så glad att hon inte är skotträdd.

Kramisar

Margit sa...

Ja visst har man UNNATS SIG mycket gott dessa veckor!!!! jag har väl plussat drygt ett kilo..Man får skärpa till sej..när helgerna är över!!!
ja pannkakak med hallonylt och grädde..det är inte dumt det..och ärtsoppa går också bra!!!
Kram till er båda två!!!